Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Jsem na rodicaku s malou 2,5roku, predtim jsem pracovala 4 roky jako kadernice, měla jsem smlouvu na dobu určitou. Bohužel me zaměstnavatel smlouvu už neprodlouzil, jelikož firmu předal synovi. Smlouvu mě ukončil tuším k poslednímu květnu 2024(teď z hlavy úplně nevím přesne, papíry bych dohledala) teď jsem podruhé těhotná momentálně 30tt, na gynde jsem dostala papír na mateřskou. Mám nárok? Kam papír zanést(socialka?) Dekuju moc za info, v tomhle se moc nevyznám. ![]()
Abys měla nárok na PPM musela bys nastoupit na mateřskou do 180 dní od konce smlouvy. Takže jestli ti smlouva skončila posledního května tak ti to nevychází…
Nemáš nárok na mateřskou.
Respektive se podívej kdy ti opravdu skončil pracovní poměr a napiš kdy máš termín porodu, ale řekla bych že ti to nevyjde.
@JancaS84 já jsem to počítala a jestli opravdu skončila v tom květnu tak na mateřskou by musela nastoupit nějak 25-6 listopadu. To by musela smlouva končit až v červenci aby ji to vyšlo…
@Vladusxx píše: Více
Jj máš pravdu, taky jsem to teď rychle spočítala. Vychází to na konec listopadu, pokud smlouvu skončila v květnu. Takže bohužel.
Dekuju všem za odpovědi. Takže papír co jsem dostala na gynekologii resit nemám, až se narodí druhy dítě tak si jen zažádat o doplacení rodicaku co mě zbývá na dceru. K tomu je potřeba rodný list narozeného dítěte a od přítele papír z prace, ze pracuje pokud se nepletu?
@monica2304 No přesně tak. A taky samozřejmě zažádat o rodicak na to nové mimčo ![]()
Holky tak jsem našla papíry, pracovní smlouvu mě ukončili k 30.6.2024 termín porodu 23.2.2025 a mateřská nástup podle dr. od 29.12.2024. Takže me tam lítají cca 2dny
jestli jsem počítala správně.
@monica2304 píše: Více
Přesně tak. Můžeš si zkusit podat žádost o odstranění tvrdosti zákona. To by mohlo projít a mateřskou by ti dali.