Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdyz si nejsi jista, zavolej Dr. Meli by ti udelat tzv. Temessvaryho test. Vezmes s sebou vlozku {predpokladam, ze ji nosis, kdyz mas pocit, ze neco prosakuje, nebo kvuli vytoku}. Vlozku polejou tekutinou temessvaryho testu. Pokud zmodra, je to plodovka, pokud ne… je to vsechno ostatni. Muze te totiz zacit trapit unik moci, jak miminko, tlaci na mocovy mechyr.
Me dal Dr. do lahvicky test i na doma, abych si to mohla kontrolovat. Jinak se to da koupit v lekarne… ale nevim cenu. Myslim, ze ale jako vsechno ostatni pro tehulky, to bude jiste drahe…
pokud mas podezreni tak jed do porodnice.
a nenech se odbyt!!! me poslali z porodky s tim ze to plodovka neni a kdyz jsem se za 10 minut vratila znova tak ,,najednou,, to plodovka byla a nechali me tam.
74paja píše:
Kdyz si nejsi jista, zavolej Dr. Meli by ti udelat tzv. Temessvaryho test. Vezmes s sebou vlozku {predpokladam, ze ji nosis, kdyz mas pocit, ze neco prosakuje, nebo kvuli vytoku}. Vlozku polejou tekutinou temessvaryho testu. Pokud zmodra, je to plodovka, pokud ne… je to vsechno ostatni. Muze te totiz zacit trapit unik moci, jak miminko, tlaci na mocovy mechyr.
Me dal Dr. do lahvicky test i na doma, abych si to mohla kontrolovat. Jinak se to da koupit v lekarne… ale nevim cenu. Myslim, ze ale jako vsechno ostatni pro tehulky, to bude jiste drahe…
ja jsem teda obehla lekarny vsechny v okoli a nikde nemeli, je lepsi jet rovnou do porodky
Mně ve 35.tt praskla voda. Vyteklo toho fakt hodně, mokré kalhoty, pode mnou louže. Po příjezdu do porodky byl tenhle test z vložky negativní. Až když udělali výtěr štětičkou tak to zmodralo.
Nikdo ti tu nemůže říct jestli to je plodovka nebo ne. Může klidně být. Zajdi si k dr nebo do porodky a uvidíš
Arumba píše:
Mně ve 35.tt praskla voda. Vyteklo toho fakt hodně, mokré kalhoty, pode mnou louže. Po příjezdu do porodky byl tenhle test z vložky negativní. Až když udělali výtěr štětičkou tak to zmodralo.
Nikdo ti tu nemůže říct jestli to je plodovka nebo ne. Může klidně být. Zajdi si k dr nebo do porodky a uvidíš
mela jsem to stejne, louze jako prase a oni mi tvrdili ze nic.
Prosakovala mi plodovka, kdyby mě holky na emiminu neukecaly, tak bych asi nejela, jela jsem tedy po 12hodinách do porodky, kde se to potvrdilo, takže ihned ATB..
V lékarně ti to neprodají není to volně prodejné, takže šup do porodky ![]()
Ja jsem si u doktorky tenkrat koupila nejaky test,pro uklidneni mi ho dala (stal bud 200 nebo 300).Ale ted to muzes mit i unik moci,to se nekdy v tomhle tydnu stava.
Mě prosakovala od 26.tt, ale jen občas a málinko, temešváry byl ze začátku negativní, byla jsem na pohotovosti opakovaně, ale vody občas prosákla, jednou tak za týden nebo při delší chůzi nebojízdě autem. Nakonec jsem musela porodit v 31+3 kvůli infekci. Kdyby jsi měla nějaký dotaz klidně napiš.
V lekarne se da koupit napr. AL-SENSE test na unik plodove vody. To jestli je momentalne k dostatni, nevim… Ale koupit se to da.
Jinak me trebas tvrdili, ze odtok plodove vody pozdnam takovym jakoby lupnutim a prudkym odtokem… Coz se mi ale nepotrvdilo ani u jednoho z mych dvou deti
Páji, mě taky, že když prosakuje tak prosakuje pořád, mě teda neee.
Jinak v sama doma bylo o předčasných porodech, ale to co tam jeden doktor plácal bych ho hnala.
![]()
Ahoj,
pridavam se s podobnym problemem. A moc se nivim rady
Jsem v 17 tt. Kalhotky porad polomokry
Myslela jsem, ze to jsou kvaisnky, ale pred tydnem jsem se tyden lecila Clotrymazol (zevnitr i zvenku)…
Tak nevim, zda mam permanentni vodnaty vytok nebo je inkontinence…nebo voda ![]()
Da se to nejak poznat podle zapachu ? Ja nevim, zda treba voda ma nejaky specificky zapach..?
Na to bacha mě prosakovala od 31tt v porodnici si mě nechali, že ten test zas tak modrý není, že to si voda nebude, pustili po 5 dnech,to mě tam drželi kvůli vyššímu tlaku a plodovku už pak vůbec neřešli. Byla to chyba unikala mi celou dobu a nakonec mi praskla úplně v 34tt jsem šla rodit. ![]()
Ahojky, jsem v 10 týdnu a teď jsem začala mit podobný problém. Mám vlhkou někdy až mokrou vložu. Byla jsem pro jistotu dnes na kontrole, doktorka řekla že to nevypadá na plodovou vodu ale mám zvýšené nějaké sekrety. Mám ale obavy, že to ta plodovka je. I když je pravda, že mám neustálý pocit na čůrání, tak nevím jestli to není jen ten sekret nebo únik moči. Ale nezapáchá to a ani to nemá žádnou barvu. Na pohled člověk nic nepozná, až když se toho dotknu tak cítím takové studené vlhko. Jsem z toho neštasná.
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat jak poznám prosakování plodové vody?
Od začátku těhu mám silný výtok. A tento týden mi přijde že zesílil nebo mě napadlo zda by to nemohla byt ta plodová voda, ale jsem v 24t. Díky za odpovedi