Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,kedže s tým nemam nijake skusenosti, mohli by ste mi poradiť? Mali sme s priatelkou nechranený pohlavny styk a chcel by som sa spýtať či sa da určit baby testom tehotenstvo už po dvoch dnoch od p. styku.Použili sme rapiclear clasic a vyšlo to negatívne. Bola tam jedna silna čiaročka. Je to stopercentné, alebo to treba ešte zopakovať a kedy? Skuste mi poradiť. dakujem
Zopakuj nejdřív za 12. dní a příště si přečti příbalový leták testu. Máš tam vše popsané. Po dvou dnech Ti určitě test těhotenství neukáže!!!
![]()
Tak ma prosim aspon uvedte do obrazu, kedže sa v pribalovom letaku piše, že sa može testovať už v prvých dnoch od oplodnenia vajíčka. Kedy sa vlastne oplodní po pohlavnom styku?
to je u každý ženský individuální, záleží kdy měla ovulaci, tj uvolnění vajíčka, takže druhý den po styku fakt ne, ať to zkusí za ty 2 týdny.
Wilis píše:
Zdravím,kedže s tým nemam nijake skusenosti, mohli by ste mi poradiť? Mali sme s priatelkou nechranený pohlavny styk a chcel by som sa spýtať či sa da určit baby testom tehotenstvo už po dvoch dnoch od p. styku.Použili sme rapiclear clasic a vyšlo to negatívne. Bola tam jedna silna čiaročka. Je to stopercentné, alebo to treba ešte zopakovať a kedy? Skuste mi poradiť. dakujem
2 dny po styku určitě ne, to klidně teprve může dojít k oplodnění, pokud se dostaví ovulace u partnerky
Wilis píše:
Tak ma prosim aspon uvedte do obrazu, kedže sa v pribalovom letaku piše, že sa može testovať už v prvých dnoch od oplodnenia vajíčka. Kedy sa vlastne oplodní po pohlavnom styku?
nevím v kterém příbalovém letáku, já našla tohle info o vašem testu
http://www.lekarna.cz/…classic-1ks/
a tam se píše o 5ti dnech, i tak pokud vyjde negativní, to stále neznamená, že partnerka těhotná není, to je z moči prokazatelné opravdu většinou až po očekávané menstruaci. Nnepíšete v jaké fázi cyklu partnerka je (za jak dlouho např. očekává menstruaci).
Těhotenství asi v plánu není, tak co třeba antiko ![]()
To teda nie je. Milovali sme sa hned ako jej skončila menštruácia. Vtedy je možne otehotnieť? Neviem kedy prichadza ovulacia.Ste zlata že mi odpovedate, som z toho na nervy.
No, hned po menstruaci není otěhotnění moc pravděpodobné… ale nedá se říct, že by bylo vyloučené. Ono je to někdy tak, že Murphyho zákony fungují spolehlivě - když nechceš, tak se to povede defacto kdykoliv a když chceš, tak se trefíš třeba přesně do ovulace a ono nic…
Takže nezbývá než vydržet minimálně 14 dní a pak zkusit test, ale ani to ještě není 100%, jisté je to až když přijde další MS. A do té doby bych rozhodně vymyslela jakou budete použít antikoncepci, z dotazu jsem pochopila, že o těhu zatím nestojíte.
Wilis píše:
To teda nie je. Milovali sme sa hned ako jej skončila menštruácia. Vtedy je možne otehotnieť? Neviem kedy prichadza ovulacia.Ste zlata že mi odpovedate, som z toho na nervy.
není to velmi pravděpodobné. Pokud má žena pravidelný menstruační cyklus, cca těch 28dní, pak ovulace většinou přichází kolem 14. dne cyklu, z čehož vychází, že jste mimo nebezpečí, ale ke klidu to zatím nestačí, znám i případ otěhotnění těsně kolem menstruace.
Nepanikařte. Špatná zpráva, ale je, že na jakoustakous jistotu v testu, budete muset čekat o něco déle, nejlépe do další menstruace. Testovat mezi je zbytečné, co se má stát se stane, a dalších x testů nic nevyřeší.
A´t to dopadne jak má ![]()
Dakujem velmi pekne a dam vam( ti) vbediet ako to dopadlo. Si super, ani nevieš ako dobra rada a odborny výklad pomože.