Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Urcite, jestli si na pracaku nebo mas odpracovane ty 2 roky tak materskou mit budes. pak jeste nejake prispevky jako svobodna matka
A co přítel? Přes toho by jsi mohla čerpat mateřskou, pokud má dobrej základ a vše na výplatní pásce.
Pokud jsi cukrářka, co si takhle přivydělat pečením dortů nebo jiných cukrářských záležitostí? Rozhodit inzeráty do obchodů, na FB příspěvky v tvém okolí, zda-li má někdo zájem třeba i o obložené mísy (nevím, jestli toto cukráři musí umět), nebo péct různé tvarožníky pro věnečky, nafotit, nasdílet? Toto by ti pomohlo?
Případně můžeš roznášet letáky pro Českou Poštu - to by se dalo?
@FraDeu píše:
A co přítel? Přes toho by jsi mohla čerpat mateřskou, pokud má dobrej základ a vše na výplatní pásce.
Pokud jsi cukrářka, co si takhle přivydělat pečením dortů nebo jiných cukrářských záležitostí? Rozhodit inzeráty do obchodů, na FB příspěvky v tvém okolí, zda-li má někdo zájem třeba i o obložené mísy (nevím, jestli toto cukráři musí umět), nebo péct různé tvarožníky pro věnečky, nafotit, nasdílet? Toto by ti pomohlo?
Případně můžeš roznášet letáky pro Českou Poštu - to by se dalo?Brigádu mám, přivydělávam si jako taxikářka, jenže není to hlavní příjem :/ a na dorty též mám své objednávky, ale stále to není taková sláva, mám hodně velké obavy abych vše zvládla :/
@Anonymní píše:@FraDeu píše:
Případně můžeš roznášet letáky pro Českou Poštu - to by se dalo?Brigádu mám, přivydělávam si jako taxikářka, jenže není to hlavní příjem :/ a na dorty též mám své objednávky, ale stále to není taková sláva, mám hodně velké obavy abych vše zvládla :/Když jsi měla smlouvu na DPP, platila sis sama sociální? Zdravotní? Nemocenskou? Nebo ti ofiko dával do 10 tisíc na výplatu a zbytek bokem?
Hele nějaké peníze dostaneš, případně příspěvek na bydlení a samozřejmě nějaké alimenty, ale bude to tak tak na přežití. A teda bys dostala příspěvky, tak musíš mít vyřešené alimenty. Tedy soudní rozhodnutí o výživném.
Jak to máš s rodinou -opravdu není a nebo jen máte nepříjemné vztahy. Protože zrovna teď ji fakt potřebuješ.
Najdisi alepsoń brigádu, pečení pro nějakou kavárnu, nebo tak něco.
@FraDeu píše:
Když jsi měla smlouvu na DPP, platila sis sama sociální? Zdravotní? Nemocenskou? Nebo ti ofiko dával do 10 tisíc na výplatu a zbytek bokem?
Sociální i zdravotní mi platil, na výplatní pásce bývalá částka obvykle kolem 6 tisíc, tu větší část jsem dostala bokem
bylo to zajímavé, v té době jsem to neřešila, práce mě bavila a to jsem neviděla věci kolem
@Ou píše:
Hele nějaké peníze dostaneš, případně příspěvek na bydlení a samozřejmě nějaké alimenty, ale bude to tak tak na přežití. A teda bys dostala příspěvky, tak musíš mít vyřešené alimenty. Tedy soudní rozhodnutí o výživném.Jak to máš s rodinou -opravdu není a nebo jen máte nepříjemné vztahy. Protože zrovna teď ji fakt potřebuješ.
Najdisi alepsoń brigádu, pečení pro nějakou kavárnu, nebo tak něco. [/citace
Rodina je, ale odřízla mě díky mamce, ta poté co se dozvěděla že jsem těhotná tak chytla neskutečný histeraky, že se o dítě nepostaram, že jsem krava že si ničím život atd.. mohla bych básnit co jsem se dozvěděla za přídavná jména na mou osobu… Vždy byla na scéně mladší ségra, ani v této situaci nedrží při mě
@Anonymní píše:
Sociální i zdravotní mi platil, na výplatní pásce bývalá částka obvykle kolem 6 tisíc, tu větší část jsem dostala bokembylo to zajímavé, v té době jsem to neřešila, práce mě bavila a to jsem neviděla věci kolem
Tak v tom případě se pozeptej na úřadě práce, ten vyplácí mateřskou.
Joo prachy bokem. Teď zbytečně zapláčeš. Pokud sis neuspořila z peněz, co jsi dostávala bokem, tak ta mateřská taky nebude bůhví jaký zázrak.
Co chlap? Uživí vás 3?
@FraDeu vždyť píše, že otočil a dítě nechce a ptá se, zda to zvládne sama.
Popravdě, ať mě tu třeba uklovou, ale já bych si na tvém místě dítě nenechala. Nemáš absolutně o koho se opřít a za kým jít, když půjde do tuhého. K tomu jsi mlaďounká.
@Aduš8 píše:
@FraDeu vždyť píše, že otočil a dítě nechce a ptá se, zda to zvládne sama.
Ano, píše že otočil… ale nevidím, že dítě nechce.
Zakladatelko - jak teď bydlíš? Pořád s přítelem? Nebo už někde jinde?
Pokud nebudeš bydlet s přítelem, máš nárok na alimenty. Případně pak porodné a výživné do 2 let věku dítěte ale jako narovinu - nebudeš žít, budeš pouze PŘEŽÍVAT a otáčet každou korunu, pokud nemáš naspořeno a nemáš vlastní bydlení.
Ale ale…co nám tady chceš nabulíkovat…
Kdybys dítě nechtěla, tak trváš na kondomu a sama polykáš prášky jako o život…spíš sis myslela, že to přítel nějak zkousne, když už jste spolu tak dlouho. Jenže to už je riziko přátel. U manžela je pravděpodobnost, že by nechtěl první společně dítě poněkud menší ![]()
Takže rekapitulace. Bez peněz, bez práce, bez podpory vlastní rodiny…nad čím uvažuješ? Jedině azylový dům a neotěhotnět podruhé…nebo potrat. ![]()
Dnešní téma - zoufalé nezaopatřené těhotné. Stejný projev a mizerný pravopis. Ale tahle aspoň nevyhrožuje sebevraždou. Zatím.
Ahoj nejlepší bude když se dojdeš zeptat přímo na úřad práce a na sociální odbor na co všechno máš možnost a právo. Taky záleží kde bydlíš jestli jsi v nájmu nebo u rodičů. Můžeš zkusit příspěvek na bydlení. Během mateřské nebo rodičovské zkus přivydělávat například před Vánoci pečením cukroví, narozeninové dorty a podobně. To by ti snad mělo jít 😊 pravděpodobně budeš mít nárok na sebe na alimenty a na dítě. Sepiš si to a zajdi si na tu sociálku a na pracák se zeptat.
Ahoj
je mi 21 let, obracím se na vás s ženy s trápením které sama neumím vyřešit :/ rodinu k pomoci nemám, ráda bych slyšela radu maminky co na tom byla podobně.
práci stále sháním, bohužel se setkávám z odmítáním kvůli vzdělání…jsem pouze vyučená cukrářka. Něco málo jsem si dohledala na netu, prosím tedy o konkrétní rádu vás maminek zda je reálné že dosáhnu na nějaký příspěvky? Že sama zvládnu mimčo uživit? Upřímně myšlenka že bych musela dítě dát pryč mě strašně trápí, jsem schopná brečet hodiny.. ale moc ráda bych znala váš názor, zkušeností! Prosím o radu a ne hloupé komentáře…
Má situace je následující, jsem v 5 týdnů těhotenství… Plánované nebylo, otěhotněla jsem přes antikoncepci. Můžu říct že jsem nikdy nebyla šťastnější, děti milují a byl to a stále je můj sen mít své dítě. S přítelem jsem 4 roky, vždy o dítěti básníl a když je nám požehnáno a dítě je tu pomalu s námi hrozně se změnil, otočil své chování. S tím jsem se už smířila ale ten největší bod co mě trápí jsou finance. Jsem v blbé situaci. Odpracováno mám 2.5 roku, bohužel to byla smlouva pouze na DPP protože bývalý zaměstnavatel nechtěl mě mít na Hpp což to je jedno, bohužel jsem od března přišla o práci ne z mé viny a zůstala jsem dosud na pracáku
Mockrát děkuji za odpovědí