Prosiim o recept

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2043
26.8.10 18:03

Prosiim o recept

Ahoj holky…nemozem sa nejak vymotat a surne potrebujem recept na testo na strudl…este som prave kynute nikdy nedelala-pomozte mi prosim…na netu jsem hledala ale jsem asi tele s tych postupu…dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3200
26.8.10 18:29

ahoj,já znám štrůdl jen z listového takže se divím že chceš na kynuté 8-o

ale jinak na štrůdl ho kupuji chlazené hotové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
26.8.10 18:45

dělám klasický kynutý těsto jako na koláče, mchlap by mě štrúdl z listovýho nejdel, není to nijak složitá, je to spíš o zkušenostech, ze začátku se mě trhalo a tak, než jsem přišla na tu konzistenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.8.10 10:57

taky normlani kynuty testo

delam ho takto:
odhadnu mnozstvi mouky, na strudl by melo stacit cca pul kila, cukru davam 20%, takze das cca 100g cukru (odhaduji)
z toho cukru trosku odeberes a rozhnahnas s drozdim, ono se to pekne rozpusti
vajicko rozsleham v misticce (jen do tekuta takovou toéu metlickou) a skoro cele naleju do misy, trochu necham na potreni
trosku soli

mliko pro zacatek 2-3 deci

to rozmicham a sypu mouku a hnetu (masinou), dokud to nema odpovidajici konzistenci - to poznas, ze do toho dloubnes prstem - kdyz to chces valet, melo by to byt fakt hustsi

pak se to necha odpocivat, nejrychleji to kyne v troube zahrate na 50°C

pak si s tim delej co chces (zavin, vanocku…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
27.8.10 12:25

Přidám jablečný závin jak ho dělám já.
Udělám kvásek: 10lžic vlažného mléka, 2kostky cukru, 1 kostka droždí - nechám kvásek vzejít.
Na vál si nachystám asi 30dkg hl. mouky, špetku soli, 2žloutka a 10dgk rozkrájené hery. Po vzejití naliji kvásek do důlku z mouky a ze všech přísad zpracuji těsto.
Hotové těsto rozdělím na tři díly a nechá asi 5min. odpočinout.
Na rozválené těsto nejprve nasypu trochu strouhanky, pak nastrouhaná jablka - asi tři, posypu cukrem krystal, trošku skořice a zas trochu strouhanky. Takhle udělat všechny tři a dát péct. Strouhanka jde vyměnit za mleté ořechy a pro ty co mají rádi tak přidat rozinky. Doba přípravy se vším všudy po vložení do trouby je asi hoďku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
27.8.10 12:37

kynutý dělám normálně z koláčového a pak dělám tažený a ten je podstatně rychlejší nemusí kynout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí