Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, prosila bych vás milovnice kočiček o radu. Máme rok a půl starého kocourka briťáka. Už od malička je to moc aktivní tvoreček, který nezlobí jen přes den, ale i v noci. Noční buzení trvá už od té doby co jsme si ho vzali, ale říkala jsem si, že je to ještě malé kotě a tak se noční hrátky daly pochopit, ale zdá se mi, že čím je starší tím je to horší…Dnes jsem k němu za noc vstávala asi 11.Budí nás tím, že škrábe postelové matrace, šuplík, dveře u skříní atd. Vím, že jsou kočky noční tvorové a loví, ale on řádí cca od 12 hod do 6 hodiny ranní.
Večer před spaním se ho snažím utahat, ale nepomáhá to. a utéct před ním také nemůžeme v bytě 2kk
Moc Vás prosím o jakoukoli radu
Miluji ho, ale už jsem vyčerpaná
…Děkuji moc!!!
Máte otevřeno do ložnice? Naše kočky taky řádily. Jakmile jsme nechali volný přístup do ložnice, tak chrní celou noc ![]()
Též máme všude otevřeno a kocour má tudíž všude přístup. Když byl malý tak nám to dělal taky, prostě si chtěl hrát v hodně nevhodnou dobu
. Kočky obecně nemají rády uzavřený prostor, jsou prostě od přírody moc zvědavé, to já si takhle bez asistence nedojdu ani na záchod
. Po cca roce ho přešla noční touha po hraní, prostě každá kočka je individual ![]()
Naše kočka je přes noc venku, takže neřeším. To ale u vás nehrozí, že byste ho pustili na noční toulky, že?
![]()
No potěš, to bych teda nesnesla a koucour by letel…ne delam si srandu, kocky miluju, taky jsme meli posuka. Ale ja spatne snasim i kdyz me budi deti.
asi kocku jsem privedla jako kotatko do garsonky, litala tam jak sus, k nam na dvoupatrovou postel pak zpatky, myslim, ze v roce a pul radi stejne jako kote i dyl. Pamatuju se, ze jsme ji na noc zavirali do chodby, mela tam pisek, jidlo a vodu, skakala na dvere, ale to jsme se se naucili proste ignorovat. Jako ke kocce fakt vstavat nebudu.
ted to je uz postarsi dama, ale obcas ma taky chvilku, zrovna kdyz se budi i deti, tak jde a zacne nekde skrabat, tak bud po ni hodim polstar, nebo si ho dam na hlavu a spim dal ![]()
Máme otevřeno…Moc ti závidím
už nevím jak na něj
…Každopádně mám dobrý trenink na miminko ![]()
A to je taky fakt, jak mu dojdou granule a má hlad, tak otravuje mňoukáním
, hold bez žvance se nedá spát ![]()
Hlásím, že taky musíme mít všude otevřeno…většinou v noci spí, ale někdy mu hrábne a jde nám škrábat matraci zespoda, když spíme. Stačí teda syknout a nechá toho a jde spát - případně se nám pomstí a v horším případě mi počůrá postel, v lepším se vys..do vany
Ale i tak ho máme rádi ![]()
@lenkator píše:
Máme otevřeno…Moc ti závidímuž nevím jak na něj
…Každopádně mám dobrý trenink na miminko
mno, bude „sranda“ až uspíš miminko a budeš vstávat ke kočce ![]()
Jinak naše kočky, když vidí, že večer odcházím z obýváku a zhasínám, jdou se mnou na WC (
) a pak do ložnice. Jedna si lehne na polštář a druhá čeká, až si lehnu a zalehne mi nohy
v noci jedna odejde k dětem dpát do postele a druhá spí se mnou až do rána. ![]()
Holky moc děkuji za vaše reakce
hned mám úsměv na tváří po dnešní probdělé noci
Pořád má k dispozici granule a čistou vodu…Každý druhý den má kapsičku…Kdyby uměl lézt po hromosvodu, tak ho klidně v noci vypustím, ale pochybuji
@RyBANA taky nám škrábe matrace a pak vybruji asi 5 minut, jak za to rve..Okřiknutí nepomáhá ![]()
@RyBANA píše:
Hlásím, že taky musíme mít všude otevřeno…většinou v noci spí, ale někdy mu hrábne a jde nám škrábat matraci zespoda, když spíme. Stačí teda syknout a nechá toho a jde spát - případně se nám pomstí a v horším případě mi počůrá postel, v lepším se vys..do vanyAle i tak ho máme rádi
manžel jednou na kocoura pyskoval, aby si hovínka v kočičím WC zahrabával, že kdo to má čuchat. A kocour na něj udělal naštaně „mňau“ a za necelou hoďku bylo s prominutím nasráno v ložnici.
Mno, to bylo tóčo. Manžel zuřil, lítal za kocourem, že mu vypráší kožich, ale kocour byl rychlejší. Od té doby to teda neudělal.
@lenkator píše:
Holky moc děkuji za vaše reakcehned mám úsměv na tváří po dnešní probdělé noci
Pořád má k dispozici granule a čistou vodu…Každý druhý den má kapsičku…Kdyby uměl lézt po hromosvodu, tak ho klidně v noci vypustím, ale pochybuji
![]()
@RyBANA taky nám škrábe matrace a pak vybruji asi 5 minut, jak za to rve..Okřiknutí nepomáhá
neokřikávej. Udělej hodně ostré kkkkkššššccccccccc a uvidíš, jak pomaže. U nás dokonce stačí říct jménem a vědí, o koho jde ![]()
@Bunny puella No já jsem zvědavá jestli půjde ještě do vany, předevčírem to zkusil a manželovi ruply nervy, že mu v tom vymáchal čumák a pak teda, že ho musí umýt zas, tak další nerv, že naběhl sám sobě…no málem nám tu kočku utopil
![]()