Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj!
Byli jsme uplně ve stejné situaci
, nejsi v tom sama! Byt 2+kk, malé temperamentní kotě (thajská kočka). Cca do jejího půlroku jsme ji nechávali zavřenou v předsíni+koupelně (měla tam své WC i jídlo) a žvala za dveřmi, al nedalo se, protože když jsme ji pustili, tak nás terorizovala přesně jak popisuješ. Nepomohlo ji budit přes den, utahat nic… Postě jak s malým dítětem vytrvat a vydržet to. Potom když začala dospívat, tak asi změnou hormonů se zklidnila a už jsme ji nezavírali - tím pádem přestala naříkat, že je sama a pohybuje se volně po bytě. Ze začátku taky dělala binec, skákala kde se dalo, ale zhruba po měsíci začla spát s námi až do cca 7 do rána a je klid.
No ždné efektivní řešení jsem ti nedoporučila, spíš napsala osobní zkušenost. Přístupuj k tomu jako k dítěti, protože to je vlastně mláďátko je (kocourci dospívají později) a věz, že čas a trpělivost to napraví nejlepe
.
Pevné nervy, klidný spánek a hodně stěstí ![]()
Je kastrovaný?
Já mám to samé s kočkou, ale ona má teprve 5 měsíců, ještě je to fakt kotě. A pozoruju, že když jí schovám oblíbenou hračku na aportování, tak seká latinu, aby ji zase dostala.
Ale právě mi říkal i doktro, že po kastraci se ty kočky i kocouři zklidní ![]()
@zurila Ahoj,děkuji moc za zkušenost. Omlouvam se, ale příspěvku jsem si všimla až dnes. A jak dlouho to trvalo? Jak je kočička stará? Ten náš ďábel má 1 1/2 a pořád stejné
Někdy v noci vstávám 2× a někdy 11× Je to asi ještě puberťák noooo ![]()
@iTýnka Kastrovaný je a přijde mi, že je to ještě horší
Taky jsme si mysleli, že to bude lepší…
@Lithien Tak hlásím, že na rozprašovač už si zvyknul
Dokonce se v tom vyžívá ![]()
Naše číča má 9 měsíců a zlepšuje se každým dnem. Má dny, kdy kousne do nohy, ale taky dny kdy o ni nevíme. Když zlobí, tak ji prostě seřveme ať je ticho a nekamarádíme s ní třeba půl dne za to že budila. A rozhodně není blbá a chápe dost dobře, že když my ležíme a nehýbeme se, tak má dělat to stejné
.
Jinak rozprašovač jsme taky zkoušeli a velice rychle si na něj zvykla a neměl efekt, spíš mě osobně to přišlo jako šikana tou vodou.
Tak držím palce, hlavně nerozmazlovat! ![]()
@lenkator To je ale neřád
Zkus asi jedině to co navrhovala @zurila jinak mě už nic moc nenapadá. Nám zase začala ta naše můra okusovat všechny kytky v bytě a teď po tom zvrací. Tak taky nevím co s ní ![]()
@lenkator tak to potom nevím…
mě zjistili včera alergii na kočičky, tak musím dát moje lásky vymazlené pryč ![]()
@iTýnka píše:
@lenkator tak to potom nevím…
mě zjistili včera alergii na kočičky, tak musím dát moje lásky vymazlené pryč
Jak se ti to projevilo? Přítel má teda už léta alergii na roztoče…tak občas si stěžuje…denně vytírám, máme potah na matraci…nevím jestli to nemůžou zhoršovat i kočky? ![]()
@Jitka1976 Pšikám, smrkám, teče mi z očí a z uší… Jenže to je jen když kočky línají a ty moje bohužel línají snad furt ![]()
Obecně se říká, že kočky veškeré nemoci zhoršují (samozřejmě, že za to nemohou, ale je to tak…) tak možná by bylo vhodné se o tomto tématu pobavit s lékařem
@Lithien Četla jsem, že některé kytky jsou pro kočku jedovaté. My jsme museli dát pryč Dracenu. Vyřešila jsem to tak, že jsme mu koupili Šantu kočičí v Obi a ostatní kytky už nežere ![]()
@iTýnka Taky si myslím…on to teda nemá pořád, jen třeba jednou týdně se probudí s ucpaným nosem…doufám, že se to nezhorší…kocourci jsou naši miláčci… ![]()
@lenkator No já mám v bytě právě převážně draceny a ty jí samozřejmě jedou nejvíc a potom po nich zvrací, ale začala to dělat až teď a zásadně jen ty v obyváku, těch v kuchyni si ani nevšimne, zkusím jí taky koupit nějakou tu trávu nebo něco takového, protože otrávenou kočku mít rozhodně nechci.
@Jitka1976 ono to lze řešit i silnějšími léky na alergii, ale to je všecko třeba prokonzultovat s lékařem.. Já si třeba ze začátku kupovala ŠŇUP v lékárně (taková tak mentolová tyčinka, co jí inhaluješ) a pomáhalo mi to… ale teď jsem do toho i nemocná a tak sotva chodím… ![]()