Prosím milovnice koček o radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
31.10.13 09:48

Ahoj!
Byli jsme uplně ve stejné situaci :-), nejsi v tom sama! Byt 2+kk, malé temperamentní kotě (thajská kočka). Cca do jejího půlroku jsme ji nechávali zavřenou v předsíni+koupelně (měla tam své WC i jídlo) a žvala za dveřmi, al nedalo se, protože když jsme ji pustili, tak nás terorizovala přesně jak popisuješ. Nepomohlo ji budit přes den, utahat nic… Postě jak s malým dítětem vytrvat a vydržet to. Potom když začala dospívat, tak asi změnou hormonů se zklidnila a už jsme ji nezavírali - tím pádem přestala naříkat, že je sama a pohybuje se volně po bytě. Ze začátku taky dělala binec, skákala kde se dalo, ale zhruba po měsíci začla spát s námi až do cca 7 do rána a je klid.
No ždné efektivní řešení jsem ti nedoporučila, spíš napsala osobní zkušenost. Přístupuj k tomu jako k dítěti, protože to je vlastně mláďátko je (kocourci dospívají později) a věz, že čas a trpělivost to napraví nejlepe :-).
Pevné nervy, klidný spánek a hodně stěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
31.10.13 10:18

Je kastrovaný?
Já mám to samé s kočkou, ale ona má teprve 5 měsíců, ještě je to fakt kotě. A pozoruju, že když jí schovám oblíbenou hračku na aportování, tak seká latinu, aby ji zase dostala.
Ale právě mi říkal i doktro, že po kastraci se ty kočky i kocouři zklidní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7167
19.11.13 23:18

@zurila Ahoj,děkuji moc za zkušenost. Omlouvam se, ale příspěvku jsem si všimla až dnes. A jak dlouho to trvalo? Jak je kočička stará? Ten náš ďábel má 1 1/2 a pořád stejné :( Někdy v noci vstávám 2× a někdy 11× Je to asi ještě puberťák noooo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7167
19.11.13 23:20

@iTýnka Kastrovaný je a přijde mi, že je to ještě horší :nevim: Taky jsme si mysleli, že to bude lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7167
19.11.13 23:23

@Lithien Tak hlásím, že na rozprašovač už si zvyknul :pocitac: :zed: Dokonce se v tom vyžívá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
20.11.13 07:17

Naše číča má 9 měsíců a zlepšuje se každým dnem. Má dny, kdy kousne do nohy, ale taky dny kdy o ni nevíme. Když zlobí, tak ji prostě seřveme ať je ticho a nekamarádíme s ní třeba půl dne za to že budila. A rozhodně není blbá a chápe dost dobře, že když my ležíme a nehýbeme se, tak má dělat to stejné :-D.
Jinak rozprašovač jsme taky zkoušeli a velice rychle si na něj zvykla a neměl efekt, spíš mě osobně to přišlo jako šikana tou vodou.
Tak držím palce, hlavně nerozmazlovat! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
20.11.13 07:37

@lenkator To je ale neřád :think: Zkus asi jedině to co navrhovala @zurila jinak mě už nic moc nenapadá. Nám zase začala ta naše můra okusovat všechny kytky v bytě a teď po tom zvrací. Tak taky nevím co s ní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
20.11.13 09:15

@lenkator tak to potom nevím…
mě zjistili včera alergii na kočičky, tak musím dát moje lásky vymazlené pryč :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
20.11.13 10:24
@iTýnka píše:
@lenkator tak to potom nevím…
mě zjistili včera alergii na kočičky, tak musím dát moje lásky vymazlené pryč :(

Jak se ti to projevilo? Přítel má teda už léta alergii na roztoče…tak občas si stěžuje…denně vytírám, máme potah na matraci…nevím jestli to nemůžou zhoršovat i kočky? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
355
20.11.13 10:29

@Jitka1976 Pšikám, smrkám, teče mi z očí a z uší… Jenže to je jen když kočky línají a ty moje bohužel línají snad furt :(
Obecně se říká, že kočky veškeré nemoci zhoršují (samozřejmě, že za to nemohou, ale je to tak…) tak možná by bylo vhodné se o tomto tématu pobavit s lékařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7167
20.11.13 10:33

@Lithien Četla jsem, že některé kytky jsou pro kočku jedovaté. My jsme museli dát pryč Dracenu. Vyřešila jsem to tak, že jsme mu koupili Šantu kočičí v Obi a ostatní kytky už nežere :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7167
20.11.13 10:34

@zurila Děkuji.Vyzkoušíme :palec: Je to naše mimino bláznivý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
20.11.13 10:34

@iTýnka Taky si myslím…on to teda nemá pořád, jen třeba jednou týdně se probudí s ucpaným nosem…doufám, že se to nezhorší…kocourci jsou naši miláčci… :(

• Citovat
  • Upravit
4396
20.11.13 10:38

@lenkator No já mám v bytě právě převážně draceny a ty jí samozřejmě jedou nejvíc a potom po nich zvrací, ale začala to dělat až teď a zásadně jen ty v obyváku, těch v kuchyni si ani nevšimne, zkusím jí taky koupit nějakou tu trávu nebo něco takového, protože otrávenou kočku mít rozhodně nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
20.11.13 10:45

@Jitka1976 ono to lze řešit i silnějšími léky na alergii, ale to je všecko třeba prokonzultovat s lékařem.. Já si třeba ze začátku kupovala ŠŇUP v lékárně (taková tak mentolová tyčinka, co jí inhaluješ) a pomáhalo mi to… ale teď jsem do toho i nemocná a tak sotva chodím… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný