Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ženy, abych se tolik nezmítala v pocitech bezmoci, zkusím štěstí tady, třeba někdo měl něco podobného. Pes 5let, cca 2týdny hubne (Z 28 na 22,4kg), nyní nepije nic, jen co mu vrazím do krku stříkačkou, skoro nežere- dnešní sežraná třetinová porce je malý zázrak. Zákl. rozbor krve neukázal nic, podrobné výsledky budou až zítra. Sono břicha ok, ale prostata zvětšená. Dle veta může mít zánět, který i zvětšil tu prostatu. Má průjem, ale nijak moc, může to být i reakce na atb, co preventivně dostal. Na omak nic nebolí, nikde nespad, nic nesežral, v hubě nic nemá, infekční to není (zbylí dva psi jsou v naprostém pořádku). Co mě znervózňuje je, že mu začla od včera vynechávat přední tlapa, občas se mu při došlapu zvrtne dopředu, takže jakoby jde po hřbetu. Když po delší době chce vstát, začne se mu tlapa klepat sem tam. Tak mě napadlo něco neuro..? Jak se chovali vaši psi po mrtvici? Všechny ostatní části těla jsou ok, až na vyhublost. Nechápu spojitost mezi neuro problémem a nechutenstvím. Řekněte, že příznaky znáte
Nebo řekněte, že to bude dobrý. A když neřeknete nic, aspoň se mi trochu ulevilo skrzevá psaní ![]()
@zuzouš mně přesně napadlo něco neurologického, jestli to třeba nemůže být taková ta pomalá mrtvička? u psů to neznám, takže jen hádám, ale slyšela jsem o tom u lidí. Asi bych zašla ještě za jiným veterinářem nebo přímo na kliniku. Ale neboj, určitě to bude dobré, držím palce! Když je nemocný pes, je to strašně smutný, taky bych za toho našeho kolikrát dýchala ![]()
Ono to spolu nemusí ani nutně souviset, ale může. To hubnutí a nežravost - nemůže být začervený?
Příznaky nepoznávám, promiň. Kolik je pejskovi? Já měla problém s čubou. Začala se počurávat, jakoby jí bolela, nebo si ulevovala zádům… léčili jí tady na všechno možné, pes odcházel tak, že nebyl schopen vstát, natož nějak vnímat. Naložili jsme jí do auta a zavezli na kliniku v Brně. Do hodiny byl výsledek a mimo jiné jsme tam nechali polovinu peněz, než tady. Co zkusit nějakou dobrou kliniku v Praze? Popřípadě to Brno? Kažkopádně držím pěsti, ať brzy víte, co to je a ať je všechno v pořádku!!! ![]()
Určitě bych zkusila ještě jiný názor. Jinak co třeba nervy? Nezměnilo se u vás doma něco? Ta tlapka může a nemusí souviset, nebo to může být potíž s páteří, což se také nemusí na krvi ukázat. Určitě ale víc hlav víc ví, takže se určitě poraďte i s jiným lékařem, nejlépe třeba neurologem.
Jo věk jsi napsala, promiň. Pejsek je ještě mladý. Mrtvičku jsem viděla dvakrát, pokaždé pes ochrnul na zadní nohy, táhnul je za sebou a jakoby kýval hlavou ze strany na stranu, jako „zdrogovaný“, takže ta mrtvička by to nemusela být, ale nevím, zda je to u každého podobné. Jinak na Vás myslím, ten pes neřekne, co mu je a je to jen na nás ![]()
Nemůže mít vyhřezlou plotýnku? Nebo něco na páteři-i zánět? Boreliozu? Hádám, napadají mě věci od lidí, pracovala jsem na neurologii. Nebylo by lepší nechat ho na veterině třeba jeden den na kapačkách? Aby se zavodnil a dodalo se mu energie, živiny?
Me napadla borelioza nebo i srdecni problem ![]()
reknu ti ale: jakkoli to muze vypadat beznadejne, nevzdavat se!!! Nas pes uz mel byt asi trikrat mrtvy ( vyoadalo to tak, ze za par dni musi byt po nem) a neni!!! Je moc nemocny a pred tremi lety byla jeho prognoza max3-6 mesicu a to ho drzime tri roky a relativne v pohode akorat davame hodne za leky ![]()
@barca77 na mrtvici mi nesedí to, že nejdřív začal hubnout a pak teprv přišla ta tlapa. Čekala bych to u mrtvice naopak, nejdřív problém s koordinací a ztráta chuti k jídlu a na základě toho teprv začne hubnout ![]()
@bimbama tak možný je všechno, ale zbylí psi jsou v pořádku a oni i spí spolu, žerou spolu..
@stray je mu 5 let a nikdy nijak nemocný nebyl, doteď neměl atb. Byli jsme v Mělníku, to máme napůl mezi bydením (pendlujem Praha a vesnice), ten první výsledek byl hned asi za 15min, ale ten podrobný rozbor holt trvá dýl. Jinak jsem tam spokojená, je to klinika, žádnej vesnickej pokoutník, tam bych nešla. Když jsme k nim přešli z pražský veteriny, hned vyřešili opakovaný záněty u zbylých psů a v Praze se s tím piplali roky.
@Caprivi nic se nezměnilo, ani nikdy nebyl během změn problém, vždy se přizpůsobil, je to takovej pablb, co si nechá všechno líbit a ještě vrtí ocasem.
@lemaz drátosrstý maďar. Pokud vím, ani to není nijak zatížený plemeno.
Tak z toho, co jsem měla možnost už vidět, tak bych mrtvičku vyloučila. Ve většině případů se to projevuje na zadních končetinách, nebo na pravém či levém boku. Tak trochu bych si tipla na boreliozu. Uvidíš zítra dle rozborů.
Nezkoušela si mu dávat do vody (do stříkačky) Glukopur? Je to rychlá energie a já ho mám pro havěť pořád po ruce. Doufám, že brzy přijdete na důvod a na správnou léčbu. Držím palečky a dej pak vědět.
Nebo doporučuji pastu Calopet. Perfektní, pro takovéto stavy.
A jak se chová - je apatický?
Holky dík
Mě pak tak dokáže naštvat, když kolikrát ty jiný čokliska natruc obchcávaj, vyjíždějí po ostatních a tak a to naše trdlo bylo vždycky hodný, poslušný, nebere nic dětem z ruky, nikdy na nás nezavrčel a já bych mu to tak ráda splatila a nemůžu teď dělat nic ![]()
Jdu něco počíst o borelióze.
@bimbama chová se úměrně stravě, tzn.je slabší, za balonkem by už asi nevyběh, ale na poli ráno se tyčil, větřil, zájem kolem sebe měl. Jen ta síla moc není.