Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
o.k. dekuju moc za nazor, tak to teda beru, ze toho 23.8. byla ovulace, ted jen aby teplota zustala nahore hooodne hooodne dlouho ![]()
mi příjdou grafy na www.fertilityfriend.com přehlednější i když je to v angličtině, tak založení není tak složité - při ovulaci se udělá se krásné rozdělení 2 přímkami - jinak bych řekla taky že ovulace byla 23/8 nebo možná ještě i 24/8.
Hodně jsem se o bazální teplotě dozvěděla na těchto webových stránkách - http://merenibt.xf.cz - je tam i ukázka a vysvětlení ke grafům s měřením - držím palce, ať jste to odhadli správně a BT zůstane dlouho kolem 37 stupňů ![]()
jj tyhle stranky o BT jsou uplne vyborny, je tam fakt vsechno.. ![]()
Ja si merim teprve 2. mesic, tak si tim jeste nejsem jista.. Sem mela strach, jestli vubec ovuluju, ale to snad ano..
Nejaky priznaky uz bych na sobe i pozorovala (bolest podbrisku, spineni atd), ale je mne jasny, ze na tohle vsechno je jeste brzo a ze aspon tyden, si jeste musim pockat, nez bude jasno.. Uz chci pristi utery ![]()
Jsme na to asi stejně. Já jsem dnes 10 DPO a testovat budu zkoušet možná zítra. Ms mám dostat v pondělí nebo už v neděli.
dobre ranko, ![]()
tak to jsme na tom fakt uplne stejne.. Tady je muj graf..
http://www.womenzone.cz/…l/grafy.aspx?…
dnesni teplota zase 37.0 a MS mam dostat v utery, takze testovat budu tak nejak (driv radej nechci)..
Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli byste se mi koukly na graf BT. Měřím první měsíc, žádný jiný příznak nesleduji. Těhotná být nemůžu, sex byl chráněný, ale jen mě zajímá zjistit si ovulaci přibližně. Fertilityfriend mi jí označil 23DC. Souhlasíte? Nemohla být třeba už 18DC, i když tam vzestup není zas tak markantní
Děkuju, já se v tom ještě moc nevyznám ![]()
@Kačta přerušovaná čára znamená, že si není úplně jistý a ovulace byla pravděpodobně 23DC, ale myslím, že kdyby jsi ten 23dc naměřila jen o půl stupínku víc tak by ti asi označil ten 18DC. Jinak stačí aby ti v noci(na 23dc) byla trochu víc zima…schválně si zkus toho 23dc napsat teplotu o 0,5st vyšší co ti označí…Myslím, že na měření je lepší teploměr, který má 2 desetinná čísla, ale i ten obyč. stačí, měříš poprvé, tak se do toho časem dostaneš. jinak dourčit si to budeš moci podle příchodu ms zpětně(chodí obvykle 14 dní po ovu- ![]()
@Dadys Děkuju za komentář. Já jsem to zkusila ten 23DC zvýšit na 36 a pak na 36,3 ale ani v jednom případě mi to ovulaci nevyznačilo
Je to holt těžká věda ![]()
@Kačta tak věř FF mě nikdy nezklamal, ale já mu zadávám i jiné údaje jak čípek tak hlen a podle toho nemá problém určit…ono do toho vážně přijdeš, já se v tom zezačátku taky neorientovala ![]()
@Kačta a až se začnete snažit tak k tomu zkus ovulační testy, sice na ně někdo nadává, ale já na ně nedám dopustit a ukazují mi ovulaci pěkně ![]()
@Dadys Ovulační testy jsem už jeden cyklus zkoušela, ale nic mi z toho nevylezlo, nikdy jsem neměla čárky stejně silné. Ale teď mi došlo, že jsem testovala asi od 10DC do 18DC, což by se mi neukázalo, když mám podle grafu ovulaci později
No nic, tak děkuju, pak je asi znovu zkusím i později kolem toho 20DC ![]()
@Kačta já jsem mívala ovulaci taky různě, tak spotřeba byla i 10ks a kupuju na www.sebetesty.cz vyjdou levněji než v lékárně.
Když se budeš chtít přidat do nějaké skupiny(pokud už nejsi),tak pojď k nám SNAŽILKY PROSINEC 2012.Je nás tam pár a rádi tě přijmeme
23.
Poslední den nízkých teplot. Nebop mohla ještě den předtím