Půjde ještě otěhotnět?

9
3.7.11 10:52

Pujde jeste otehotnet?

Ahoj, mela bych dotaz ohledne moji sestrenice, nevi, ze sem pisu a myslim, ze by z toho radost nemela,ale… :oops: Ja proste musim :roll: Snazi se o miminko, ale nejak to nejde :cry: je ji 37 let a snazi se o prvni..ja mam strach, ze je to docela pozde :nevim: Uz se ji cca. po roce snazeni podarilo otehotnet, ale prisla o to, zamlkle tehotenstvi :cert: Ted se snazi o dalsi, bere nejake hormony, po kterych dost pribrala a ma vysokej kr. tlak, na nejz bere taky leky..nove se snazi cca. 4 mesice..a nic :pocitac: Neni to nejaka dlouha doba, ale je ji uz 37 :-( Ja porad myslim, ze by mel doktor delat vic a nejak ji pomoct, i kdyby to nebylo prirodni cestou..ona rika, ze porad jeste ceka, ale u ni moc casu nema :nevim: neni ji uz 25..moc bych ji miminko prala, moc po nem touzi…co myslite holky, mel by uz gynekolog delat neco vic, nez to nechat na prirode? Ja myslim, ze jo, ale nemam s tim zkusenost..dekuju za reakce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20807
3.7.11 11:01

Mně je taky 37… teda pryč… a teď jsem 9 týdnů těhotná… otěhotněla jsem po roce snažení po laparoskopii vaječníků, takže taky to nebyla žádná procházka růžovým sadem. Prošli jsme různá vyšetření: drahý byl na spermiogramu, zobal vitamíny… já jsem byla na hormonálním profilu, brala jsem clostil na ovulaci, chodila dva měsíce pravidelně na folikulometrii, pila všemožné čaje, bylinkové tinktury a zabrala až ta laparka… otěhotněla jsem druhý cyklus po ní
Sestřenici držím palce… ono to v tomto věku jde, jen je to u některých běh na delší trať a bohužel se to bez pomoci doktorů neobejde…

PUJDETO píše:
Ahoj, mela bych dotaz ohledne moji sestrenice, nevi, ze sem pisu a myslim, ze by z toho radost nemela,ale… :oops: Ja proste musim :roll: Snazi se o miminko, ale nejak to nejde :cry: je ji 37 let a snazi se o prvni..ja mam strach, ze je to docela pozde :nevim: Uz se ji cca. po roce snazeni podarilo otehotnet, ale prisla o to, zamlkle tehotenstvi :cert: Ted se snazi o dalsi, bere nejake hormony, po kterych dost pribrala a ma vysokej kr. tlak, na nejz bere taky leky..nove se snazi cca. 4 mesice..a nic :pocitac: Neni to nejaka dlouha doba, ale je ji uz 37 :-( Ja porad myslim, ze by mel doktor delat vic a nejak ji pomoct, i kdyby to nebylo prirodni cestou..ona rika, ze porad jeste ceka, ale u ni moc casu nema :nevim: neni ji uz 25..moc bych ji miminko prala, moc po nem touzi…co myslite holky, mel by uz gynekolog delat neco vic, nez to nechat na prirode? Ja myslim, ze jo, ale nemam s tim zkusenost..dekuju za reakce :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.7.11 11:07

Ona bere neco na tu ovolaci, protoze ji jakoby vubec nemela…rikam to dobre? A co ten vysokej kr. tlak a prasky s nim spojene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.7.11 11:08
donaga píše:
No, já být na jejím místě, tak se objednám do CARu.

ja se omluvam, ale bouzel nevim, co to je CARu? :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
3.7.11 11:10

Tak záleží jeslti jí doktor dělal základní vyšetření ale i partnerovi spermio. ale sama může navštívit nějaké centrum. přece jenom už neni nejmladší a tam jí yvšetří důkladněji a hned navrhnou co a jak. Já třeba bez hormonů taky neotěhotnim :-? a vždycky jsem je musela brát půl roku a až pak se zadařilo. Já osobně bych navštívila nějaké centrum a tam se poradila aby nečekala zbytečně moc dlouho. přece jenom IVF pojištovna platí do 40 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.7.11 11:11
Mína13 píše:
Mně je taky 37… teda pryč… a teď jsem 9 týdnů těhotná… otěhotněla jsem po roce snažení po laparoskopii vaječníků, takže taky to nebyla žádná procházka růžovým sadem. Prošli jsme různá vyšetření: drahý byl na spermiogramu, zobal vitamíny… já jsem byla na hormonálním profilu, brala jsem clostil na ovulaci, chodila dva měsíce pravidelně na folikulometrii, pila všemožné čaje, bylinkové tinktury a zabrala až ta laparka… otěhotněla jsem druhý cyklus po ní
Sestřenici držím palce… ono to v tomto věku jde, jen je to u některých běh na delší trať a bohužel se to bez pomoci doktorů neobejde…
PUJDETO píše:
Ahoj, mela bych dotaz ohledne moji sestrenice, nevi, ze sem pisu a myslim, ze by z toho radost nemela,ale… :oops: Ja proste musim :roll: Snazi se o miminko, ale nejak to nejde :cry: je ji 37 let a snazi se o prvni..ja mam strach, ze je to docela pozde :nevim: Uz se ji cca. po roce snazeni podarilo otehotnet, ale prisla o to, zamlkle tehotenstvi :cert: Ted se snazi o dalsi, bere nejake hormony, po kterych dost pribrala a ma vysokej kr. tlak, na nejz bere taky leky..nove se snazi cca. 4 mesice..a nic :pocitac: Neni to nejaka dlouha doba, ale je ji uz 37 :-( Ja porad myslim, ze by mel doktor delat vic a nejak ji pomoct, i kdyby to nebylo prirodni cestou..ona rika, ze porad jeste ceka, ale u ni moc casu nema :nevim: neni ji uz 25..moc bych ji miminko prala, moc po nem touzi…co myslite holky, mel by uz gynekolog delat neco vic, nez to nechat na prirode? Ja myslim, ze jo, ale nemam s tim zkusenost..dekuju za reakce :-)

Gratuluji k tehotenstvi :palec: :palec: a diky za rady, ja ji to dam precist, doufam, ze se nebude zlobit, chci ji pomoct :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.7.11 11:14

MARKETA : Vysetreni nejake podrobne asi neabsolvovala, ale to nevim presne..ale rikala neco ve snmyslu, ze gynekolog se drzi toho, ze otehotnet muze, kdyz uz jednou byla tehotna, i kdyz to nedopadlo..on asi vyckava… :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
3.7.11 11:17
PUJDETO píše:
donaga píše:
No, já být na jejím místě, tak se objednám do CARu.
ja se omluvam, ale bouzel nevim, co to je CARu? :oops: :oops: :oops:

CAR je centrum asistované reprodukce. V tomhle věku bych fakt nečekala a objednala se tam, když se nedaří. Kamarádce bylo 34 a už po půl roce snažení ji objednali do CAR a na 2 pokus IVF otěhotněla. A nebylo fakt na co čekat, ona by normálně vůbec neotěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.7.11 11:19

Koukam, ze mate podobny nazor jako ja, ji rika, proc gynekolog neco nedela :think: vic, ale na druhou stranu, on by ji asi take pral, aby to bylo prirodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.7.11 11:21

Jak tak na to koukam, pristi rok mi bude 26, tak radeji svizne do toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.7.11 11:26

A take tim nechci rict, ze neverim jejimu gynekologovi a ze dela spatne svou praci, ale nezavazne na nem by se mozna mohla jit nekam optat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
3.7.11 12:13

Bohužel lékaři je to jedno jestli otěhotní nebo ne. Ona musí si říct že chce to a to. takže radim at to fakt řeší, do centra může i bez doporučení a tam jí udělají hne dUTZ, hormonální profil a partnerovi spermio a pak řeknou co navrhují. V jejim věku bych fakt nečekala, to je znát každý půl rok :-? . Minimálně bud evědět na čem je a pokud spermio bude ok tak navrhnou inseminaci a když nevyjde tak IVF a i mě řekli že pokud je problém „jen“ v ovulaci tak je to ok, to má dobré řešení. my vždycky měli doporučení do centra a já mezitim otěhotněla ale bez léků bych neotěhotněla nikdy :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
3.7.11 14:02

Ahoj :mavam:
přikláním se k názoru - co nejdříve navštívit CAR, pojišťovny přispívají na umělé oplodnění do 39.roku a ono to v CARu taky není všechno hned !
Já šla do CARu taky ve 37letech a DR říkala, proč jsme nepřišli aspoň o půl roku dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
3.7.11 14:54

Není za co… kdybyste měly nějaký dotaz písni soukromou zprávu
Držím palce at se zadaří :palec:

PUJDETO píše:
Mína13 píše:
PUJDETO píše:
Gratuluji k tehotenstvi :palec: :palec: a diky za rady, ja ji to dam precist, doufam, ze se nebude zlobit, chci ji pomoct :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.7.11 15:02
Káďule píše:
Ahoj :mavam:
přikláním se k názoru - co nejdříve navštívit CAR, pojišťovny přispívají na umělé oplodnění do 39.roku a ono to v CARu taky není všechno hned !
Já šla do CARu taky ve 37letech a DR říkala, proč jsme nepřišli aspoň o půl roku dřív.

Tak koukam, ze tohle ji opravdu ukazu..ale sestrenice uz tehotna byla a bohuzel :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí