Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
je to hnus ty počítače taky jsem si tím prošla udělala jsem tomu přítrž tím že jsem si začala psát s jiným chlapem a nechala ho aby to našel sice jsem riskovala ale uvědomil si že jsem taky jen člověk a potřebuji aby se mi ten chlap věnoval tím neříkám že bys měla udělat to samé zkoušela sis s ním o tom promluvit? 5íct mu že ti chybí a že by sis sním chtěla večer popovídat třeba u sklenky vína nebo pokud nechodí z práce moc pozdě zajít na procházku společně s prckem? Je to těžko poradit oni ti chlapi sou v tomhle hrozní ja zvolila drsnou variantu třeba tě napadne něco co by s ním pohlo aby si uvědomil že ti chybí jeho zájem že to ýe ti dá ve dveřích pusu je málo navíc ještě ho musiš prosit aby si vzal maleho vždyť je to taky jeho otec a ne žádný kamarád…
Vzala jsi to za správný konec,ale jsi vlastně na začátku a budeš to mít těžké.Doufám,že se manžel umoudří a příjde na to, o co by mohl přijít.
Na ty dluhy bych si dala pozor.To by jste fakt mohli skončit pod tím mostem.
Rozdělit společné jmění manželů, aby ses vyhnula zadlužení z jeho strany, nechat manžela u tchýně, pokud se ho tak zastává, tak ho na ulici nenechá a nechat ho, aby se začal snažit. Nemáš to lehké, ale mám pocit, že s ním bys měla děti tři a ne dvě. Bude muset dozrát v chlapa, co se stará o rodinu. ![]()
Já bych tohle manželovi rozhodně taky netrpěla - určitou zodpovědnost chlap prostě musí mít a pokud má děti, je jeho morální povinnost rodinu zabezpečit. Pokud to nedokáže - lépe řečeno, pokud se o to ani nepokusí - není to muž. A pokud doma nemáš muže, je zbytečné tam mít jeho náhražku, která Ti jen komplikuje život.
Na druhou stranu, částečně souhlasím s Tvou tchyní - a sice v tom, že plánovaně otěhotnět by žena měla jedině v případě, že rodina funguje po všech stránkách. Tedy i po té finanční. Pokud existuje byť jen pochybnost o tom, jestli dítě dokážu uživit, neměla bych si jej pořizovat. A je úplně jedno, o kolikáté dítě se jedná.
Tchyně to samozřejmě vidí dost zaujatě, protože se jedná o jejího syna. Ale určitou svou pravdu má.
ano to uznavam ze urcitou pravdu v tom ma ale otehotněla jsem v době kdy tu praci měl nebylo to sice idealni ale kdo to dneska ma idealni v partnerskem zivote, a nechala jsem se nakonec premluvit k druhemu diteti ale pal to cert uz se stalo a vycitat mi to v 8 mesici je trochu padle na hlavu jako kdyby snad umela vratit cas ![]()
Nelisa píše:
Rozdělit společné jmění manželů, aby ses vyhnula zadlužení z jeho strany, nechat manžela u tchýně, pokud se ho tak zastává, tak ho na ulici nenechá a nechat ho, aby se začal snažit. Nemáš to lehké, ale mám pocit, že s ním bys měla děti tři a ne dvě. Bude muset dozrát v chlapa, co se stará o rodinu.
No jo ale co rozdelovat kdyz vse jsme si poridili uz pred manzelstvim myslis jako nabytek a elektroniku? protoze pujcky jsou vsechny psane na nej ja jsem pouze u jedne rucitel a ma dve tak nevím neumím v tom chodit toto je prvni zkusenost
BohunkaP píše:
Na druhou stranu, částečně souhlasím s Tvou tchyní - a sice v tom, že plánovaně otěhotnět by žena měla jedině v případě, že rodina funguje po všech stránkách. Tedy i po té finanční. Pokud existuje byť jen pochybnost o tom, jestli dítě dokážu uživit, neměla bych si jej pořizovat. A je úplně jedno, o kolikáté dítě se jedná.
Pokud chlap v té době pracoval (bylo to někde na začátku diskuze), tak nevidím problém v tom, že čekají druhé dítě. A tchýně vyčítá to, že je zakladatelka doma, protože je těhotná. To je přece padlé na hlavu.
Kdyby si měli všichni pořídit dítě jen v ideálním vztahu, tak má většina lidí jedináčka nebo žádné dítě.
A po finanční stránce v té době rodina fungovala. ![]()
piskotek11 píše:Nelisa píše:No jo ale co rozdelovat kdyz vse jsme si poridili uz pred manzelstvim myslis jako nabytek a elektroniku? protoze pujcky jsou vsechny psane na nej ja jsem pouze u jedne rucitel a ma dve tak nevím neumím v tom chodit toto je prvni zkusenost
Rozdělit společné jmění manželů, aby ses vyhnula zadlužení z jeho strany, nechat manžela u tchýně, pokud se ho tak zastává, tak ho na ulici nenechá a nechat ho, aby se začal snažit. Nemáš to lehké, ale mám pocit, že s ním bys měla děti tři a ne dvě. Bude muset dozrát v chlapa, co se stará o rodinu.
To bych se asi poradila s právníkem, jak to udělat. Nebo vyhoď dotaz tady v nové diskuzi, právničky jsou tu taky. Já ti bohužel konkrétně neporadím. Každopádně drž se. ![]()
Pokud nemáte zúžené SJM, tak dluhy vzniklé za dobu trvání manželství jsou společné…
Jinak si myslím, že jsi udělala správně. Něco jiného je, když se partner snaží si místo najít, ale nedaří se, pak holt je to v dobrém i ve zlém…ale táhnout tu káru sama, aby se ten druhý jen vezl, to by se mi také nelíbilo.
Tchyni neřeš, její jednání je jasné, každá máma stojí za svým dítětem (také nevím jak moc do toho vidí, jestli třeba nezná verzi „já se, mami, fakt snažím, ale co mám dělat, když práce není?“)
Anonymní píše:Banny.J píše:nu právě , já nevim co snimAnonymní píše:
Tak teda je to hodně dršný,ale máš u mě taky ano. Asi bych neco takovýho měla udělat s tim mým, ten sice práci má a poctivě do ni chodí,ale jak příde z práce má odděláno a neni síly ho dostat od počítače, to se ho musim skoro prosit i o to aby si vztal malýho když se mi chce na záchod( je schopnej mi říct , že ho necce) já už nevim co s nim. příde domu jeho první cesta je pusa mě amalýmu , pak záchod a do koupání jen pc, nebo playstny..nu jenže, já nemam na to ho zbalit. Zakladatelko tebe opravdu moc obdivuju, jak si to zvládlatak na to bych opravdu neměla nervy! To musí být hrozné, to je jak druhé dítě, co?
![]()
![]()
ted má další nešvar jak má odpolední věčně chodí do hospody a dneska se mi v rátil v 6 ráno
malej plakal, měl hlad myslela sem že si s nim chvilku pohraje než udelam mlíko a on si leh a ani si ho nevšimnul
![]()
![]()
tak dostal vynadáno už ráno..já nevoim co s nim
jednoho takoveho jsem vykopla… v lednu tohoto roku… uz me to taky nastvalo a udelala jsem konec a rozvedla jsem se…
(Omlouvam se za anonym, ale vim, ze jeho kamaradka na tento web chodi a nechtela bych, aby vedela, ze o tom pisu, mohlo by to jenom udelat problemy. )
ahoj holky, take vam napisu o svem manzelovi at pridam vodu do mlyna
no sme spolu celkem 3 roky, jako manzele rok. ma dobre placenou praci, to si nemuzu stezovat, ale jen jak prijde z prace, uz je v hospode…je tam sice hodinku či dvě, ale je to skoro kazdy den
pak prijde domu a pije jen lahváče…už to uplně nenávidím. dřive pil tak 2 piva denne, dne s je to tak 5-6 piv
tuhle mel hlidat naseho pejska po operaci, dokonce si na to vzal dovolenou, ja se z prace uvolnit nemohla, tak jsem byla rada, ze ho alespon pohlida on, jenze co se nestalo. prijdu domu a on je uplne namol, ze mohl mluvit az druhy den, kdyz jsem prisla, tak jsem mu vynadala a on se rozzuril a rozmlatil dřevěné dvere pěstí
, chteli bysme dite, snazime se uz rok a pul, ale po tehle zkusenosti uz zadne dite s nim nechci, neumim si predstavit, ze by tohle udelal, pri diteti. nejen to, ze neustale pije a do tohohle nechci dite privezt, ale take ze na nej neni spolehnuti, co kdybych takhle odesla a on mel dite pohlidat? co kdyby se zase opil do němoty a dite zustalo uplne bez dozoru? no ani nechci domyslet…
nikdy mi nic neudelal, ani se moc nehadame, spis je u nas takova ticha domacnost, kdyz se neco stane…tohle bylo poprve, co byl takhle agresivni. nevim co si o tom mam myslet, kazdopadne od te doby me nejak odradil natolik, ze me prijde, ze uz k nemu nic necitim…nevim jak to vysvetlit, ted byl treba 3 dny na školení a me vubec nechybi, spis jsem rada, ze je doma klid, ze zase nepije, ze se zase nemusim rozcilovat
dokonce jsem se tenhle mesic lekla, ze se mi opozdila menstruace a ze bych mohla byt vtom,nastesti to dobre dopadlo
proste nevim co si mam ted pocit, mam odejit…uz kolik jsem si rikala, ze odejdu, ale mame hypoteku, je to slozity…proste nevim, navic po roce manzelstvi, co myslite?
ppaja píše:
ahoj holky, take vam napisu o svem manzelovi at pridam vodu do mlynano sme spolu celkem 3 roky, jako manzele rok. ma dobre placenou praci, to si nemuzu stezovat, ale jen jak prijde z prace, uz je v hospode…je tam sice hodinku či dvě, ale je to skoro kazdy den
pak prijde domu a pije jen lahváče…už to uplně nenávidím. dřive pil tak 2 piva denne, dne s je to tak 5-6 piv
tuhle mel hlidat naseho pejska po operaci, dokonce si na to vzal dovolenou, ja se z prace uvolnit nemohla, tak jsem byla rada, ze ho alespon pohlida on, jenze co se nestalo. prijdu domu a on je uplne namol, ze mohl mluvit az druhy den, kdyz jsem prisla, tak jsem mu vynadala a on se rozzuril a rozmlatil dřevěné dvere pěstí
, chteli bysme dite, snazime se uz rok a pul, ale po tehle zkusenosti uz zadne dite s nim nechci, neumim si predstavit, ze by tohle udelal, pri diteti. nejen to, ze neustale pije a do tohohle nechci dite privezt, ale take ze na nej neni spolehnuti, co kdybych takhle odesla a on mel dite pohlidat? co kdyby se zase opil do němoty a dite zustalo uplne bez dozoru? no ani nechci domyslet…
nikdy mi nic neudelal, ani se moc nehadame, spis je u nas takova ticha domacnost, kdyz se neco stane…tohle bylo poprve, co byl takhle agresivni. nevim co si o tom mam myslet, kazdopadne od te doby me nejak odradil natolik, ze me prijde, ze uz k nemu nic necitim…nevim jak to vysvetlit, ted byl treba 3 dny na školení a me vubec nechybi, spis jsem rada, ze je doma klid, ze zase nepije, ze se zase nemusim rozcilovat
dokonce jsem se tenhle mesic lekla, ze se mi opozdila menstruace a ze bych mohla byt vtom,nastesti to dobre dopadlo
proste nevim co si mam ted pocit, mam odejit…uz kolik jsem si rikala, ze odejdu, ale mame hypoteku, je to slozity…proste nevim, navic po roce manzelstvi, co myslite?
…lehko se to říká…ale utíííííííkej od něj co nejdál…
jj lehce se to rika, ale hur dela, clovek porad doufa, ze se neco stane, nejaky zazrak
ja nevim, porad se rika, ze starosti jsou vsude, nebije me, penize domu nosi…nevim no
ja nevim, jestli bys opravdu nezachranilo to dite…asi by mi pomohlo, kdyby sem napsal nekdo s podobnym problemem a jak to resi
já takhle doufala a věř mi, nic se nezmění…
a udělala jsem nejlíp, jak jsem mohla, když jsem utekla…i když to nebylo jednoduché. Takže mluvím ze svojí vlastní zkušenosti. Jak jde o nějakou závislost a k tomu ještě agresivita, tak to jiné nebude. ![]()
ale on nikdy predtim agresivni nebyl, ted poprve, nevim, a byl opily namol…jemu jsem rekla, ze kdybych nebyla vdana, tak odejdu,on že ví, že je debil atd, proste takovy ty kecy ![]()