Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Chtěla bych poprosit o radu. Pracuji jako pecovatelka u starých lidí a hodně se tam s nimi natahame. Bohužel mi poslední dny je dost nevolno, černo před očima a z tahání mě bolí břicho. Naznačila sem to ředitelce a ta mi okamžitě řekla že snad jako nebudu doma že to je normální. K doktorce jdu 27.9 to budu 6tt. Mám se jí o tom zmínit? Bojím se abych tím taháním lidí nějak sobě či prckovy neublížila. Jiná možnost přeřazení v práci není. Ani možnost ty lidi netahat… vím že je to ještě brzy ale dítě si moc přeji a mám strach… prosím o názor, moc děkuji ![]()
@Radus08 Donést do práce papír o tom, že jsi těhotná a ohlásit, že lidi tahat nebudeš, že na to mají v práci někoho zajistit, jelikož se jedná o činnost těhotným zakázanou.
@Radus08 píše:
Ahoj holky. Chtěla bych poprosit o radu. Pracuji jako pecovatelka u starých lidí a hodně se tam s nimi natahame. Bohužel mi poslední dny je dost nevolno, černo před očima a z tahání mě bolí břicho. Naznačila sem to ředitelce a ta mi okamžitě řekla že snad jako nebudu doma že to je normální. K doktorce jdu 27.9 to budu 6tt. Mám se jí o tom zmínit? Bojím se abych tím taháním lidí nějak sobě či prckovy neublížila. Jiná možnost přeřazení v práci není. Ani možnost ty lidi netahat… vím že je to ještě brzy ale dítě si moc přeji a mám strach… prosím o názor, moc děkuji
Pokud není možné přeřazení na práci vhodnou pro těhotnou, máš ze zákona nárok zůstat doma za plný plat ![]()
@Sumiko píše:
Pokud není možné přeřazení na práci vhodnou pro těhotnou, máš ze zákona nárok zůstat doma za plný plat
Ona se rychle nějaká vhodná najde…
Pacient není břemeno - tím se běžně obchází vyhláška o maximálním povoleném břemenu pro ženu, těhotnou ženu a vůbec kohokoli. Ale naštěstí takhle v začátku z toho nepotratíš. Nicméně stejně budeš muset asi na riziko, vedoucí moc vstřícně nepůsobí. Teoreticky mají povinnosti, ale v praxi známe bossing.
Nemůžeš tahat lidi když jsi těhotná!!! Pokud by pro tebe nenašli jinou práci, šla bych na rizikové. Doktor ti to napíše když mu řekneš, že Tamáš lidi. Vždyť je to tíha, nablbni
@Pudloslava píše:
Pacient není břemeno
Mjo, už vidím, jak to vysvětluje zaměstnavatel u soudu.
@Radus08 jsem sestra a mela jsem to stejne. V 6tt jsem v praci oznamila ze jsem tehotna ale jeste 3 tydny jsem musela vydrzet nez mi dali lehci pacienty. A uprimne ani pak to nebyla vyhra. Na neschopenku jsem nastoupila v 18tt kdy jsem dostala na osetrovani infekcniho pacienta aniz by mi to rekli. Gynekolozka byla v tomhle ohledu vstricna a dala mi pn hned
Teeeda, to je síla. Ja pracovala jako pokojska, byla to strašná dřina, 12 hodin na nohou, tahání těžkých věcí, pracovní se savem a larinem. I když jsem to v praci ohlásila s tím, že samozřejmě musím zvolnit, nikdo na mě ohledy nebral. Takže jsem šla marodit přes obvodního se zády, asi kolem 13-14 týdne těhu. Ano, méně peněz, vycházky.. Ale stojí to za to! Jsem doma v klidu, přítel se o mě krásně stará a ja jsem ráda, že se nikde nedru. Tak to prosím také zvaz, vím. že tvá prace není nic jednoduchého!! A ty jako tehulka uz nemůžeš myslet jen na sebe ![]()
@Pudloslava píše:
Pacient není břemeno - tím se běžně obchází vyhláška o maximálním povoleném břemenu pro ženu, těhotnou ženu a vůbec kohokoli. Ale naštěstí takhle v začátku z toho nepotratíš. Nicméně stejně budeš muset asi na riziko, vedoucí moc vstřícně nepůsobí. Teoreticky mají povinnosti, ale v praxi známe bossing.
a co je?
@Lamátko píše:
Nemůžeš tahat lidi když jsi těhotná!!! Pokud by pro tebe nenašli jinou práci, šla bych na rizikové. Doktor ti to napíše když mu řekneš, že Tamáš lidi. Vždyť je to tíha, nablbni
Jj já vím. Ale ona do mě sypala takové hlášky ze teď kdybych šla marodit budu si připadat za neschopného vola ![]()
@Radus08 píše:že se na to nevykašleš. Bába jedna.
Jj já vím. Ale ona do mě sypala takové hlášky ze teď kdybych šla marodit budu si připadat za neschopného vola
Jdi marodit a nazdar, lepsi 8m sedet na zadku a dodrzovat vychazky (problemy se zady ti napise kazdy druhy dr kdyby to na gynde neproslo) nez mit treba diky tomu tahani nemocne dite, predcasny porod, potrat atd… A o prace je nouze, najde nekoho behem dne, ted musis myslet na to dite
@Radus08 píše:
Jj já vím. Ale ona do mě sypala takové hlášky ze teď kdybych šla marodit budu si připadat za neschopného vola
Na šéfovou se neohlížej, ať si myslí, co chce. Ona tvé případné problémy řešit nebude. Je to pro ní komplikace, protože bude asi problém někoho na to místo sehnat. Záleží, kde bydlíte, ale tady nejsou lidi a hlavně zařízení v sociálních službách ani nemají peníze. Šla bych na nemocenskou. Než se s někým dohadovat a ještě poslouchat řeči. Jinou práci ti asi nedají a kolegyním se nebude chtít pracovat za tebe. ![]()