Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Netvrdila bych, že je nutně děvkař, který vyhledává sex všude možně. On mi spíš přijde jako pes, který štěká, ale nekouše. Otázkou je, proč furt štěká. Jak už některé holky naznačily, tipla bych to na nějakou zakomplexovanost a taky sobectví. Kdyby měl k tobě ohledy a zdravé sebevědomí, nebude tě přece takto ponižovat. ![]()
Jestli je ale váš vztah jinak v pohodě, a toto je opravdu jediná věc, která tě štve, asi bude lepší se nad to povznést, nebo mu nevhodnost jeho chování připomínat tak dlouho, až mu to prostě jednou dojde a nebude to mít už zapotřebí.
Jo, jinak na jeho nízké sebevědomí ukazuje i jeho žárlivost. A jak je někdo zamindrákovanej a začne si to kompenzovat rádoby mega egem, tak to je pak s člověkem těžké pořízení. Chjo
, lidi by mohli mít tak krásný vztahy a kazej si to blbostma.
To neber na sebe, to je takový povšechný povzdechnutí.
Můžu se zeptat trošku OT, mi přijde, že chlap, který říká, že se mu líbí něčí nohy nebo zadek, že by chtěl vyzkoušet trojku, tak je alespoň upřímný.. Sice to není úplně skvělé slyšet, ale mě by potěšilo, že je upřímný. Aspoň vím, na čem jsem.
Můj chlap mi zase tvrdí, že se mu ostatní ženy vůbec nelíbí, jen já. Že ostatní jsou hnusné a hloupé a já jsem ta nejlepší a je rád, že mě má.. A když se ho třeba zeptám jaká herečka se mu třeba líbí, tak mi řekne, že žádná, že jen já.. A mi to přijde fakt neupřímné.. přeci je normální, že se chlapovi líbí i jiné ženy.. Mi se taky líbí jiní muži, ale nikdy bych s nimi nic neměla.. Co si o tom myslíte? Já mu řeknu jaký herec se mi líbí a on prostě pořád opakuje jedno a to samé dokolečka.. Ani nevím jaký typ žen se mu líbí..
Tak to mi přijde jako taky extrém
.. Ale možná zakladatelku štve to, že to neni tak, , že ji to vadí ale tak, že i přesto to dělá,když ví, že ji to vadí a ještě dělá důležitého, že ona jako je žárlivá…
Já kdybych něco dělala nevědomky a partner mi řekl, že s mu nelíbí že pořád na toho Frantu házím očima, lísám se k němu a chichotám se s ním u skleničky, když ho někde potkáme, tak to prostě nedělám ![]()
Ono je rozdíl se tak bavit někde, hele ta má pěkno postavu - a přitom partnerka má nadváhu a nebo, že se mu libí velké, psa, když partnerka má malá.. a pak řešit herce..
Upřímý může být, a to když se o zeptám líbí se ti Helča jakou má postavu.. tak řekne má ji dobrou.. je upřímný, ale podle mě když chlap se otočí za každou sukní s poznámkami, jaký má zadek, prsa a ještě to vyzdvihuje, tak to dobře neni.. Aspoň já nepotřebuju aby byl upřímný kde co se mu líbí ![]()
Takže tak ![]()
Všem díky moc za názory.
Jen pro upřesnění, náš vztah se rozhodně netočí jen kolem sexu, snažila jsem se tu ale nastínit právě ten sex a vynechala třeba jiné věci. Začátky byly hodně bouřlivé, to jo, ale sám mi říkal že to není jen o sexu, že jde i o důležitější věci, jak si povídáme a o ty chvilky po něm (beru dobu než jsme spolu začali žít). Byl jako slon v porcelánu, byl zvyklý komunikovat spíš s chlapama a co se týká nějakých komplimentů, drobných radostí, tak tohle pro něj bylo naprosté neznámo. Byl takové upřímné trdlo, třeba mi řekl: „Ježiši, co to máš na hlavě, proboha, učeš si to“. A já si ten drdol vytvářela půl hodiny
Nebo se mnou mluvil v mužském rodě než mu došlo že nejsem „on“ ale „ona“. To jen tak okrajově.
Co se týká těch dalších věcí… sex ve 3 po mně chtěl i bývalej a podle toho co jsem se pak bavila v okolí tak bohužel většina chlapů má podobné uchylky
No, můj šálek čaje to bohužel není takže smůli měli oba, bývalej i ten současný.
Někdo tu napsal že má zřejmě nějaký komplex a to mě zaujalo. Je mezi námi vyšší věkový rozdíl a on žil dost dlouho ve vztahu, kde prostě musel poslouchat (zase ona byla starší). Všichni jeho přátelé při prvním kontaktu se mnou vyvalí oči a komentují jaká jsem kočka a jak mu mě závidí, jak si mě má vážit, hlídat atd… Kdysi mi řekl, že už ho fakt štve jak na mě všichni čumí a hodnotí mě. Jednou se kvůli mně i málem porval, když jeden jeho kamarád při tanci byl trošku víc dotěrnej (byl v lehce podnapilém stavu) a mně se nedařilo ho setřást. Nepřipadám si nijak zvlášť hezká, ale on mi zpočátku často říkal že jsem „překrásná žena“ a on pevně doufá, že mi to nevleze na mozek. Ze začátku tam byly šíleně silný city, řekla bych že i z obou stran. A říkám si, když toho štěstí v životě fakt neměl, tak se bojí aby o mě nepřišel.
Teď, co spolu žijeme, se snížila i frekvence sexu i ty jeho nápady, žijeme prostě jako partneři a většinnou v pátek večer, když už nemusí do práce, sedneme nad lahvinku vína, povídáme si a většinnou takový večer zakončujeme sexem.
Hodně na mě žárlí a já bych řekla, že má strach, aby o mě nepřišel. Pořád se cítí zakomplexovaný svým věkem a občas opakuje, že si stejně najdu mladšího a jeho pošlu k vodě. Když jsme se bavili o minulosti, vím o jedné paní když mu bylo 20 let, trvalo to asi rok, ona byla o 10 let starší, ale jak se vrátil z vojny tak to skončilo (ona žila 300 km daleko). Pak si našel paní o 5 let starší se 2 dětma, to mu bylo asi 25, jak dlouho spolu byli, to nevím, ale ani s jednou nežil a asi to moc dlouhého trvání nemělo. No a pak si našel tu bývalou, s tou žil teda hodně dlouho i v jednom bytě. A teď jsem tu já.
Za jméno kamarádky při sexu bych ho zabila, ale měl tenkrát hodně popito a mlel pátý přes devátý. Nakonec z toho ani nic nebylo protože já samozřejmě ztuhla, začala brečet, on si mě k sobě přitiskl a tak jsme usnuli. Asi si to ani neuvědomil ale dost mě to vzalo.
A ty komentáře na ženský… neříká to přímo jak mlsnej kocour, ale třeba hodí hlášku a dívá se co já na to, nebo se začne smát. Jednou říkal o ženské právě že má ty hezké nohy, já se ohradila a říkala že to já mám přece taky. Odvětil se smíchem že ta má ale pěknější. Odpověděla jsem něco v tom smyslu že v jejím věku jsem měla taky, ale to už nekomentoval. Prsa hold neovlivním, ale když jsem se jednou naštvala a říkala mu, že si je teda nechám zvětšit, tak mi řekl že jsem blázínek a že kdyby chtěl gumu tak si pořídí gumovou kačenu (??) a nemám blbnout.
Teď už tak moc nezlobí, ale taky je pravda, že už spolu žijeme a vztah sklouzl do trošku stereotypnějších mezí a řešíme jiné věci než jen ten sex. Zase ale na druhou stranu, když jde na pivo a sedí s kamarádem nebo partičkou chlapů, tak mi většinnou volá ať tam dojdu za ním, že je mu asi smutno.
Opět litánie, ale nedá se to napsat stručně, aniž bych to vysvětlila dopodrobna.
Tak on už je starší? Tak to by mohl mít trochu rozum a hranice, no ale dobře.
Souhlasím s Lizbeth, ve všem ![]()
A zkusilas mu říct na to jeho hodnocení jiných žen, že tě to PROSTĚ nezajímá? Kdyby to dělal můj muž, tak to pěkně schytá, ale pěkně
Já to prostě nemám ráda. Názor na jiné ženy si ráda poslechnu až na dotaz, nikoli z vlastní iniciativy … ![]()
Každopádně má hodně blbý kecy, to není o tvé žárlivosti, ale o jeho nevychovanosti…
Tak podle tohoto popisu to spíš vypadá, že tě na revnaš udržuje ve stavu rádoby napětí - aby sis jako nemyslela ,že ty jsi tak krásná, mladá a obletovaná..( přestože je to jasné) a že musíš i ty ( stejně jako on) být ve střehu..
Být tebou , tak to ignoruji a vůbec nekomentuji - a nerozčiluji se..to je to co chceš - zájem a pochyby..
Chce to nadhled. ![]()
Ahoj Anonymko.
Přečetla jsem si tvůj příspěvek a jako bych viděla svého exmanžela.. Ano, EX. Právě proto jak se choval. Stejné příznaky. Na všechny okolní ženy samý úsměv a lichotka, když jsme potkali nějakou vyvinutější, neopoměl to okomentovat, ohlídnout se amě to vždy moc vadilo, bolelo, přišlo mi to nevážení si mě samotné… Je fakt, že to co píšeš, že si spletl její jméno s tvým se mi též stalo, též mi řekl Renato, nazvodry tomu že jsem Radka a po pár měsících jsem zjistila proč. Měl v Pardubicích milenku, o 12let starší než byl on (vždycky byl na starší). Víš naučila jsem se, že nic není jen tak, vše má svůj opodstatněný důvod. to že tě tahal do trojky taky znám, já jsem absolutně nechtěla, protože vím, že jsem mu tehdy nemohla důvěřovat, vím, že to byla jenom záminka jak u „nás v ložnici zlegalizovat jeho milenku“… toto vše trvalo 7 let a jsem ráda, že jsem to ukončila, hlavně z toho důvodu, že mě nebavilo jak ze mě neustále dělal blbce tím, že jančím, že nic nedělá, že na flirtování není nic špatnýho, že já jsem blbá žárlivka a že si to vymýšlím… to bylo hodně urážející… A jak to dopadlo? Za 7 let manželství jsem mu přišla na 5 milenek (ano, to jsou ty jeho vytáčky, že nic a že to byla moje fantazie=pěkná fantazie, ještě že jsem to neodnesla zdravotně), podala žádost o rozvod a honem pryč. Pokud má někdo kurvení se v krvi, tak to tam je a navždycky bude. To nedostaneš pryč ani transfuzí
Takže pokud ti to nevyhovuje jak se chová, tak to řeš, dokud nemáte společný majetek, děti a ostatní… To že ti vtlouká do hlavy že je to normální, to je blbost, jen chce abys přijala jeho názor, že „je to normální“ a tím mu přestala vyčítat. Ale teď, co mám 4 a půl roku přítele ti můžu říct, že to NENÍ NORMÁLNÍ. Prostě ti jen vymývá mozek.. No a jak vím, že mám pravdu co se mého exmanžela týče? My se rozvedli, on si našel svobodnou maminku (se slovy že děti miluje a já je s ním nechtěla = proč asi, že?), láska veliká, a než se dovtípil že jeho přítelkyně je těhotná, už jezdil za milenkou do Mladé Boleslavi… Pak toho teda jakž takž nechal, za půl roku svatba s břichem, za dva měsíce porod a synek na světě… Může se to zdát jako happy end, ale ouvej… Rok rádobyštěstí a po roce? Opět choutky… Našel si milenku ze Zlína, a aby jí byl nablízku, pronajal si ze svého zaměstnaneckého platu byt ve Zlíně, pochopitelně finančně na úkor rodiny a jeho dvouletého „vytouženého“ syna… A protože láska s vdanou milenkou je veliká, tak už je nyní opět (on) v rozvodovém řízení… To je důkaz toho, že kdo to má v krvi, tak to tam má napořád… Máš tedy dvě možnosti: buď na jeho životní hodnoty přistoupit a potlačit tak absolutně ty svoje a dělat mu onuci, a nebo mu prostě říct sbohem a najít si takového, co ti svým chováním bude vyhovovat. Já to tak udělala a ničeho nelituju. P.S: že děti nechci, není pravda. Chci, ale jak s kým… vím že s ex by to byla přítěž, se současným přítelem jsme zapracovali a jsem v 8tt. Přeji ti hodně sil a pokud budeš chtít, napiš mi mail na: radka.zabicka@seznam.cz, ráda s tebou prohodím pár slov i tam, budu se těšit, pa. ![]()
necetla jsem prispevky, ale pri sexu mi rict cizim jmenem, tak dostane takovou ranu, ze by vzal druhou o zed a chtit po mne sex ve 3, tak reknu ano, ale nejdriv s chlapem…
Nevim jestli je to devkar, ale sobec a egoista to bude jiste. Normalni clovek se nechova tak, ze svym chovanim zranuje druhe. Kdyz uz musi flirtovat, tak at to nedela pred tebou…
Anna86 píše:
Můžu se zeptat trošku OT, mi přijde, že chlap, který říká, že se mu líbí něčí nohy nebo zadek, že by chtěl vyzkoušet trojku, tak je alespoň upřímný.. Sice to není úplně skvělé slyšet, ale mě by potěšilo, že je upřímný. Aspoň vím, na čem jsem.Můj chlap mi zase tvrdí, že se mu ostatní ženy vůbec nelíbí, jen já. Že ostatní jsou hnusné a hloupé a já jsem ta nejlepší a je rád, že mě má.. A když se ho třeba zeptám jaká herečka se mu třeba líbí, tak mi řekne, že žádná, že jen já.. A mi to přijde fakt neupřímné.. přeci je normální, že se chlapovi líbí i jiné ženy.. Mi se taky líbí jiní muži, ale nikdy bych s nimi nic neměla.. Co si o tom myslíte? Já mu řeknu jaký herec se mi líbí a on prostě pořád opakuje jedno a to samé dokolečka.. Ani nevím jaký typ žen se mu líbí..
No tak to je dost divné… To vypadá jako bys neměla nidky otevřít jeho 13. komnatu......
Hanka1 píše:
necetla jsem prispevky, ale pri sexu mi rict cizim jmenem, tak dostane takovou ranu, ze by vzal druhou o zed a chtit po mne sex ve 3, tak reknu ano, ale nejdriv s chlapem…Nevim jestli je to devkar, ale sobec a egoista to bude jiste. Normalni clovek se nechova tak, ze svym chovanim zranuje druhe. Kdyz uz musi flirtovat, tak at to nedela pred tebou…
Naprosto s tebou souhlasím… udržovat někoho v napětí mi přijde podlé a urážlivé jako ty, kdybys naschvál vařila jen to, co on nesnáší… Ukazuje to na egoistu, sobce… Od takových raději dál. Já si vždycky řeknu jedno: to co dělá on tobě, tak rozhodně projev lásky nevypadá…
Lizbeth:Tak řekla bych že teď jsi trefila hřebíček na hlavičku. Já si taky myslím že to bude jeho zakomplexovanost, protože čím dýl jsme spolu a teď, když už spolu i bydlíme, tyhle hloupé řeči ustávají. Nebo je to tím že už není léto a nechodí v mini
Začátky byly katastrofální.
Radka Čápová: Tak to je mi líto že máš takovou zkušennost, to je síla. Takovýho chlapa bych asi (nebo spíš asi určitě) poslala k šípku a hezky rychle. K té trojce, on mi ji navrhoval, ale já měla sehnat kamarádku, on totiž o nikom nevěděl. Bylo mu jedno asi i to jak bude vypadat, jen aby to byla trojka. Přišlo mi, jak o tom mluvil, že si spíš chtěl dokázat že ty dvě baby zvládne. ![]()
Kdybych měla jistotu že fakt zahýbá tak není co řešit. Pro mě je nevěra parádní průser, to zase jo, ale třeba je pravda co říká, on si myslí jak není veselej a příjemnej (argumentuje tím že ke slušným dobrým lidem se přece chová stejně) a ono to vypadá jinak.
Hanka1:
tak je pravda že tu ťafku málem dostal, nasralo mě to dokonale. Kamarádka (jejíž jménem mě nazval) mi na to řekla jen to, že si myslí, že se prostě spletl, protože jsme se před „tím“ o ní bavili asi hodinu. Já si spíš myslím že si ji představoval spolu s náma ![]()
Doma jinak všechno klape jak má, jsme v pohodě, až teda na tu jeho žárlivost, ale to je taky celkem v normě. Jen si pořád říkám, kdyby k němu nějaká baba přišla a vyloženě se před ním začala nakrucovat a řekla mu že má chuť na sex, jestli s ní půjde za nejbližší keř a ojede ji, tak nevím jestli by odolal ![]()
A ty začátky, hrozně se mi líbil a dlouho jsem ho „uháněla“ (zveličeno) než se vůbec odhodlal k prvnímu polibku (5 měsíců) a další 2 měsíce než jsme si spolu vůbec něco začali. Jednou jsem se o tom bavila s jeho kamarádem, ten mi na to řekl že si osobně myslí že je přítel ten typ, že je hroznej hrdina na neutrální půdě, ale kdyby mělo dojít na věc tak se neodváží a couvne.
No jak vidím, tak jsi docela spokojená… Pak tedy nevím, kde je tvoje nejistota? Pokud se to zklidnilo, proč tedy ty obavy? A nebo že by se to ne docela zklidnilo a právě proto ty obavy? Žárlivost nemá ve vztahu co dělat, alespoň ta projevovaná… A taky velkou pravdou je, že žárlivost je nedostatek sebevědomí… to už musí přítel zapracovat sám na sobě… ![]()