Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky, dneska jsme byli na kontrole, malá už má 3085g a doktor říkal, že čípek už je zatáhnutý a že porodní cesty se začínají připravovat - že prý mohl nahmatat hlavičku. Moc se v tom nevyznám, co to znamená…myslíte, že budeme rodit dříve? Děkuju moc, Míša
Můžete, ale nemusíte. Je to ošidné. Záleží prvak i na rukou, které vyšetřují, druhak hlavně na dítku. My jsme byly připravené od 35tt, rodila jsem 39+2 (zahrnuto i 2-3 týdny krušných poslů).
Nejlepší je o tom moc nepřemýšlet, najít si nějakou činnost a užívat si to a až to přijde, tak to přijde ![]()
Ahoj,
musím se přidat, že vše závisí nejvíce na dítěti, které startuje porod, pokud není jiný důvod, jako např. zkrácené porodní cesty a pod.
Můžeš být připravena a přesto přenášet a nebo naopak se dostat z ničeho nic až k porodu ![]()
Otázkou taky může být, jestli máš dobře spočítaný termín porodu. Mně se třeba stalo, že díky nepravidelnému cyklu, jsem měla spočítaný termín o cca 8 dní dříve než byl skutečný stav dítěte, které jsem pak „přenášela“ o 9 dní.
Pokud je ti dobře a miminko je také v pořádku, tak se nestresuj a odpočívej a nabírej síly. Přeju klidný porod a krásné a zdravé miminko
LuckaH ![]()
Jak psaly holky, může a nemusí. Můžeš bý připravená i několik týdnů, ale může to být hned. Já zas naopak se začala „chystat“ až 4. den po termínu a už za tři dny rodila. Každopádně je to na nachystání tašky a klidné vyčkávání věcí příštích. Tak ať je to všechno v pohodě… ![]()
stejný nález jsem měla v 35 týdnu a rodila jsem skoro v 42 druhém týdnu po hamiltonovo hmatu
Mě ekl doktor v 36tt totéž a nakonec 42+5 po vyvolání. Takže hlavně klid, ono si mimčo řekne samo a když ne, tak ho popostrčí ![]()
Ahoj,tak já na kontrole přesně ve 37+6 (úterý),podle zprávy dr. se porod nechystal,uklidnovala mě,že se ještě za týden uvidíme a v pátek ráno v 5:00 mi začala odtékat plod. voda,malý se narodil 38+3 (sobota).
jsi ve 37. týdnu tak bych se s tím už ani nezabývala… porod od 38. týdne se považuje za porod v termínu, miminko je zralé a připravené…
Já byla na začátku 38. týdne zcela zavřená a na konci 38. týdne jsem porodila… A to mi dokroři říkali, že na porod to ještě vůbec nevypadá, že budu jistě přenášet ![]()