Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odeznění bolestí
Ahojky.
Procházím si vaše příspěvky, a protože jsem jak na trní a nevím, zda je to normální, chtěla bych se poradit. Obracím se na Vás, protože jste určitě měli stejné pocity, které prožívám zrovna teď ! Jsem 12 dní po ET, prodloužená 5 ti denní kultivace a zavedení 2 embryí. Od 7 dne ET test v moči pozitivní, , 12 den HCG v krvi 1567. Vše zatím vypadá dobře! Do 9 dne mi pobolíval podbřišek, nalila se mi prsa, která mě také bolela! Mohla jsem spát jenom na zádech. A najednou bolesti ustoupili! Měla jsem pořád hlad. A cítila jsem se se pořád dobře . Ale 10 den jsem se pořádně rozčílila, ale pořádně a od té doby mi už tolik nebolí prsa, jenom pobolívají po stranách, nemám chuť k jídlu, začal mi hodně pobolívat podbřišek a začala jsem špinit. I přesto mám vysokou hladinu HCG, která, jak jsem se dočetla, v krvi přetrvává po potratu nějakou dobu, než úplně zmizí.Měli jste podobné pocity? Přestala vás prsa také po nějaké době bolet? Můžu být v klidu, že je to normální? Mám další kontrolu, ale jsem strašně nervózní a potřebovala bych se trošku uklidnit. Prosím, po jaké době vás prsa přestala bolet, kdy bolest aspoň trošku ustoupila? Jsou mé pocity normální, nebo se moc pozoruju?
Předem děkuju za odpověď. Veronna.
Verčo, já myslím, že je to úplně normální, zkus být v klidu, i když chápu, že to moc nejde.
Kdy jsi byla naposled na krvi? Pokud jsi nervozní, zajdi si zase třeba zítra, hladina po potratu sice neklesne rychle na 0, ale nebude už stoupat. Takže podle toho by to mělo být poznat (hladina hCG se zhruba zdvojnásobuje obden - při správném růstu těhotenství).
Veru, hlavně klid, tohle je u každé ženy jiné, někoho prsa vůbec nebolí, někoho bolí celé těhu, někoho přestanou bolet třeba za 14 dní atd. Špinění taky nemusí nic znamenat, pokud nekrvácíš jasně červenou krví.
Pocity jsou normální, neboj, že se moc pozoruješ je klidně možné, ale normální.
Držím palečky ať je vše OK ![]()
Zítra jdu na kontrolu s krvácením, tak si nechám pro jistotu udělat i test HCG, a uvidím. Asi právě z toho mám strach, protože jsem si vědoma, že jsem nebyla v klidu
! A ta bolest v prsou a pnutí je normální, když přestane po 10 dnech po ET?
Děkuju za reakci Veronna.
Verunko bolest v prsou i pnutí je normální, i může vymizet. Na zítřek držím palce!!!
Chtěla bych se ještě zeptat, zda je v normálu hladina HCG 1567 12 den po ET. Strašně moc bych si přála dvojčátka
!
Moc děkuju, kolem oběda bych snad už měla vědět výsledky, tak písnu. Nikdy jsem neměla odvahu se zapojit do diskuzí, dnes poprvé a musám říct, ž je to moc fajn. Moc děkuju za podporu a za rady
.
Tady jsou hladiny hCG:
0 – 5,3 U/l = netěhotné
16 – 156 U/l = 1,3–2 (gest)/3,3–4 (LMP)
101 – 4880 U/l = 2–3 (gest)/ 4–5 (LMP)
1110 – 31500 U/l = 3–4 (gest)/5–6 (LMP)
2560 – 82300 U/l = 4–5 (gest)/6–7 (LMP)
23100 – 151000 U/l = 5–6 (gest)/7–8 (LMP)
27300 – 233000 U/l = 6–7 (gest)/8–9 (LMP)
20900 – 291000 U/l = 7–11 (gest)/9–13 (LMP)
6140 – 103000 U/l = 11–16 (gest)/13–18 (LMP)
4720 – 80100 U/l = 16–21 (gest)/18–23 (LMP)
2700 – 78100 U/l = 21–39 (gest)/23–41 (LMP)
GEST= textační věk v týdnech
LMP= týdny od poslední menstruace
Dvojčátka ti potvrdí nebo vyvrátí na prvním utz ![]()
Veru - já měla 14 dní po ET a prodloužený kultivaci HCG 1000 a jsou z toho dvojčata - takže se Ti možná sen o dvojčatech splní
a s těma prsama - po celou dobu těhotenství se mi stává, že mě bolí, pak přestanou, pak zase bolí a zase přestanou…takže klid! ale vím, že to moc nejde…pozorovala jsem se stejně…jo a taky jsem si říkala…že určitě není něco v pořádku, když mi není vůbec špatně…a pak přišlo několik týdnů takových nevolností, že jsem mohla jen ležet a modlit se, abych usnula a zaspala je ![]()
moc držím pěsti ![]()