Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, již 5 měsíců se pokoušíme s přítelem o mimi. Poslední měsíce mám MS vždy s minimálním měsíčním spožděním. Napsala jsem to do poradny, kde mi gynekolog napsal, že můžu mít problém s uvolněním vajíčka. Ať si zkusím měřit bazální teplotu nebo dělat ovulační testy. Já to ale nikdy předtím nedělala, takže nevím co a jak.
Prosím o radu, které z vás s tím mají zkušenosti a jaký postup třeba volí. Děkuji moc
ahoj,
měření BT, teplotu si musím měřit každý den ráno než vstaneš z postele a vždy ve stejnou dobu, takže teploměr měj vždy u sebe ať se pro něho nemusíš zvedat, to pak už může zkreslit teplotu. Můžeš jí měřit v ústech či pochvě, druhá možnost je nejpřesnější, ale nemůžeš to měnit, měř pořád ve stejném místě
zapisuj si to grafu a sleduj, jak se tvá teplota vyvíjí, po MS se drží nějaká teplota, která může i kolísat, před ovulací teplota vždy klesne, po ovulaci náhle stoupne a drží se nahoře, když dorazí MS, tak teplota dva, jeden den (někomu v den MS) před MS klesne a MS se dostaví
tady máš jeden odkaz, tam je vše o měření bt a i ukázky grafů, jak by to mělo přibližně vypadat
http://merenibt.xf.cz/index2.html
A stačí si to měřit normálním teploměrem jak je normálně do podpaží? A Jak dlouho ho tam držet? Když bude ten digi, tak ten po nějaké době, kdy je změřeno začne pípat, takže stačí ta doba?
já jsem taky měřila digitálním a nechávala jsem ho tam 3 minuty, prostě ho tam jen strčíš a počkáš.
graf najdeš na www.fertilityfriend.com, zaregistruj se tam a můžeš tam dávat svoje teplotky, a tak dále
Ráda bych se zeptala, jakým teploměřem měříte?když měřím rtuťovým,mám měřit klasicky 5 minut? Děkuji
Ahojky,já měřím klasicky rtuťovým a měřím 10minut. Holky prosim dnes ráno jsem měla klasikou teplotu z nachlazení a asi mi to ovlivnilo i tu BT .nevíte jak moc to může být ovlivněné? celých cca 12dní jsem měla BT 37,2 a dnes 37,4 ale klasická teplota 37,3. Mi to úplně zkazilo průzkum mojí BT
děkuju
já měřím taky rtuťovým a 5 min. dneska ráno 37, jinak mívám 36,8. Jsem 10 den cyklu. Poslední pokus o miminko u nás proběhl v neděli 5.2.
Asi to těhu,tak brzo poznat, po 4 měs. snažení být ještě nemůže, že?..
Ahoj holky podle testu jsem ovu měla 20.7 teplota když jsem si měřila byla plus minus 36,3 ale dneska jsem si již měřila o půl 8 zapomněla jsem budík tak byla 36,7 to asi ovlivnil ten čas ze? Já jen nechápu proč to nejde nahoru podle testu ![]()