Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry večer ženy, jdu si k vám pro radu
snažíme se s přítelem skoro rok o miminko, začala jsem krvácet i mimo cyklus a mám bolesti v podbřišku. Před pár dněma jsem byla na gyndě a zjistily mi NYOM … ptal se mě zda mam děti a já že né a přítel také ne a že před 6 lety jsem měla potrat. Řekl mi že až to dostanu tak druhý den MS mám přijít a píchneme injekci s hormonama. Měl to někdo? Budu mit moc děti? Četla jsem že je to nezhoubný nádor atd a že kdybych měla dítě už tak by my mohli odebrat dělohu
Myslíte že budu v pořádku a budu mít děti? Je mi teprv 26 let a moc si přejeme miminko, jak to pak probíhá abych to neměla v děloze? Prosím vaše zkušenosti jsem z toho vyděšená a mám stále bolesti v podbřisku a někdy až křeče jako dnes, MS mám dostat za 3 tydny
mám strašný strach že mít děti nebudu ![]()
@nick mandarinka on mi nic na to nerekl az po tom co mi da injekci mi rekne vic
Já jsem těhotná a mám tam myomy, ne jeden, tři
Jeden zdatně roste spolu s mimísem.
Potřebuješ více info od lékaře, ne věštit z křišťálové koule.
@Najmonova2626 píše:
@nick mandarinka takze ty jsi to nezazila?
Jako co jsem nezažila, že jsem měla myom? To sem zažila, ale u toho myomu záleží na strašně věcech jak je položený, jak je velký a to tě tady asi nikdo neřekne, to jen ten lékař
@nick mandarinka chapu dekuju, a jak si ho lecila? Nebo delali ti neco?
@Temnástranasíly tyjo tak tohle me trochu uklidnilo
takze clovek muze mit i miminko i kdyz ma myon
@Najmonova2626 jsem jiná věková kategorie, mam tři děti a na myom, jeden gynekolog nic a když jsem ho změnila, tak ten řekl mate myom neni velký, ale špatně uložený, takže operace, nemam dělohu mam vaječníky, ale jsem jiný věk než ty, nech to na gyndaři jestli mu důvěřuješ a nenech se strašit tady
Ahoj, já jsem byla před několika lety na operaci s myomem a dal lékařům dost zabrat, byl hodně špatně umístěný. Operace byla úspěšná a bez komplikací. Před tímto myomem jsem neměla žádné obtíže, ale doktor mi doporučil “hned” otěhotnět. Ale měla jsem partnere teprve půl roku.
Asi po 2-3 letech jsem začala mít šíleně bolestivou a silnou MS, našli mi polyp a bylo po bolesti.🌸
Po 5 letech vztahu jsme si řekli, že už jsme oba připraveni na miminko. Šla jsem na prohlídku a vše bylo OK. Po pár měsících snažení jsme začala během ovulace krvácet, šla jsem na gyndu a opět polyp a je to prý možný důvod přoč se nám nedaří (špatné umístění). Po odtranění opět vše OK.🌸
Další návštěva gynekologie, tentokrát jsem nepociťovala žádnou bolest, krvácení, doktor překvapený a tentokrát myom. Ale těhotenství by vadit neměl, umístěný byl narozdíl od toho ostatního “dobře”.
Půl roku po objevení myomu jsem skočila v CAR a za týden jdu na další odstranění.
Takže tím chci říct, že po odstarnění myomu jsem byla bez obtíží a vůbec to nemusí souviset s tím, že se nám nedaří otěhotnět.
Jsou různé babské rady jak jim zabránit, např. příliš nekonzumovat maso. Ale někdo je na toto prostě hodně náchylný. Znám lidi, co mají i několik myomu a opakovaně chodí na zákroky.
A na závěr, kamaráda byla také na odstanění myomu a má nádhernou holčičku.♥️
Děti budeš mít, ničeho se neboj. ♥️
Příspěvek upraven 23.02.24 v 21:54
@madla90 dekuju moc!! Ale proc jsou? Proc se objevuji? Kdyz odstrani tak zas budou dalsi to nebude mit zena uz nikdy klid od toho az do doby nez se odstrani deloha?
Ale dekuji moc!!
Pry to muze byt nedostatek hormonu coz zpusobuje stres velkej asi, nebo necim jinym to je?
@Najmonova2626 Můžou se dál objevovat nebo nemusí, myom může i sám v děloze zaniknout,… A co jsem se četla, tak se neví proč se někomu objevují a proto ani neexistuje nic, jak zabránit vzniku. Ale myom je častý, jen se o tom nemluví. 🌸
@madla90 a proc my chce dat injekci s hormonama? To bude mit taky na to ucinek?