Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky mám dotaz prosím poradte mi je možné když jsem měla MS v prosinci 4-8.12. a potom jsem to dostala 26.12.-6.1. je možné že ted v lednu nemám ovulaci? Dělala jsem si včera a dneska OVU test a testovací čárka je slabá. Poradte je možné že neovuluji nebo že už byla ovulka? Díky moc za odpovědi a zkušenosti..:) ![]()
@Andrejka22 každá nemá ovulaci pravidelnou. takže samozřejmě je možné, že ovuluješ dřív nebo ji nemáš při každém cyklu.
já např. měla ovulaci (když sem to sledovala) až 3.tí cyklus. jinak nevím, když se nesnažíme tak to pochopitelně neřeším ![]()
To se takhle tezko radi. A ty vis, kdy mivas ovulací? A cykly mas pravidelne?
U mě se ovulace dostavila až půl roku po vysazení HA. A první cyklus jsem ovulaci zjištovala přes testy každý den. Sice finančně náročné, ale vyplatilo se to. Zjistila jsem, které dny zhruba to jsou a pak už mě čekali krásné //
Přeji hodně štěstí ![]()
@atominnka píše:
To se takhle tezko radi. A ty vis, kdy mivas ovulací? A cykly mas pravidelne?
Právě že cykly mám rozházené.. ![]()
@Andrejka22 tak pokud mas rozhazene cykly, tak nemuzes cekat, ze budes ovulovat pravidelne
ja mam treba cykly 44dni, ovulaci kolem 25.dne.. zkousela jsi merit bazalni teplotu?
Ahojte, mně dr. říkal, že některé mají ovulaci třeba jen 5krát za rok.
Ahoj holky, brala jsem HA skoro 6 let. Teď v únoru jsem vysadila. Poslední MS byla v únoru, pak na popud vyvolávačky v dubnu a od té doby opět ne. Teď si již celý týden dělám ovulační testy. Bohužel mi ale přijde, že čárky jsou pořád stejné, žádná změna, nezesilují, ba si mi dokonce zdá, že naopak. Myslíte, že je možné, že vůbec neovuluji? ![]()
@verdulka115 Možné to je, ale tady Ti to nikdo neřekne přesně, přesně Ti to řekne DR když udělá UTZ ![]()
@verdulka115 Možný to samozřejmě je. A pokud nemestruuješ tak ani neovuluješ (pokud tedy nejsi těhotná). Po takové době braní antikoncepce taky musíš dát tělu čas se srovnat. Domluv se s lékařem, aby 2-3 měsíce sledoval jestli probíhá ovulace.
@verdulka115 píše:
Ahoj holky, brala jsem HA skoro 6 let. Teď v únoru jsem vysadila. Poslední MS byla v únoru, pak na popud vyvolávačky v dubnu a od té doby opět ne. Teď si již celý týden dělám ovulační testy. Bohužel mi ale přijde, že čárky jsou pořád stejné, žádná změna, nezesilují, ba si mi dokonce zdá, že naopak. Myslíte, že je možné, že vůbec neovuluji?
ano, je to možné. PO HA to má dost ženských.. vydržet, dát tělu čas na vzpamatování.