Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co resis, kdyz je spokojena a neplace?
proste kazde dite je uplne jine a ty spankove potreby se meni i v prubehu casu, na silu to moc neovlivnis.
Jinak obdobi nocniho bdeni u nas taky bylo a trvalo docela dlouho, ale ja mam space, takze to pak nahanela 3h spankem pres den.
Ale opravdu, pokud je dite spokojene, tak spis resit odpocinek pro sebe.
Zkus dat matraci na zem, lehnout si s ni a delat, ze spis. Pokud bude nespokojena, dej prso, i opakovane. Vetsina deti se chytne a po nejake dobe lezeni po mame si lehnou a usnou.
V 7m není batole, ale kojenec ![]()
A pokud je spokojená, tak to tak holt je, každé dítě má jiné spánkové potřeby. Taky máme dítko s dost nízkou potřebou spánku, nedá se nic dělat, než vydržet a pomoct si s manželem vzájemně. Navždy to nebude ![]()
Mam tri nespavce, do toho roka tomu moc nedali ani jeden, nejstarsi dcera 7 hodin z 24, nastesti v noci, pres den nespala vubec (nebyla ovsem ani spokojena), syn spal do 2r temer jen ve dne a nedarilo se nam ho prehodit… Zalezi, jak pomuze muz, my se stridali, abychom to prezili. ![]()
Mám stejně starou dceru. Když usne přes den, tak spíš omylem. Už měsíc nemá absolutně ve dne potřebu spát. Nicméně mi večer usíná už v 18:00, ale v 5 máme budíček. Každé dítě má jinou potřebu spánku. U nás funguje, když si s ní lehnu do postele s mlékem. To skoro vždy na jistotu usne, jen já nemám každý den prostor si s ní lehnout, ale když vidím, že je unavená, tak jdu. Jenže ona moc často unavená není ![]()
Promin za rypani, ale ja tohle hrozne nemam rada. Kdyby vubec nespala, tak by za den spala 0 minut. To je jako kdyz si kamaradka stezovala, ze ji dite vubec neji, a pak jsem z ni dostala, ze k snidani sni suchy rohlik, k svacine nejakou zeleninu, k obedu pul talirku polivky atd. Mohla jsi napsat, ze spi hodne malo. Konec vsuvky.
A jinak spi lepe nez nase 3 starsi dcery. Az ctvrta spala docela dobre. Takze bud rada, mohli jste na tom byt hur. A stejne s tim tezko neco udelas, ono to jednou prejde. V 6 letech uz treba bude spat celou noc ![]()
Dobrý den, prosím o radu. Moje holčička 7 měsíců velmi špatně spí. Večer usne v 11 hodin, vzbudí se ve 4 a je plná energie. Uspím ji tak v 6 a dospí do osmi. Přes den skoro nic, dá si tak dvě půlhodinovky. Dohromady tedy za den 8 hodin, a to uspáváme i hodinu
v nosítku nespí, v kočárku nespí, u kojení neusne, musíme ukolébávat na rukách, po přesunu do postýlky se stejně občas vzbudí… Už fakt nevíme, jsme vyřízení. Bříško ani zoubky to nebudou, je vysmátá, nepláče… budu ráda za jakoukoliv radu.