Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
potřebovala bych poradit.. na přelomu března a dubna jsem brala 5 krabiček antibiotik – 1× dalacin, 2× rovamicine a 2× augmentin.. teď mám problém s tím, že jsem od té doby nedostala menstruaci.. tenhle víkend už nedorazila druhá, která měla.. do toho máme s manžou nechránený styk.. občas mám polesti břicha a trošku pobolívají bradavky. A není mě občas zrovna nejlépe… Ale těhotenský test je pořád negativní.. každý den piji nějaký bylinkový čaj (máta, heřmánek, …), baštím vitamíny i probiotika….
Prosím o radu. bohužel nemám nikoho jiného s kým se poradit, krom mamky, která mě na toto řekla, že mám ještě čekat a k dr. nechodit.. proto píši sem..
Všem moc díky za nějakou radu..
Šmarjá, na cos to brala? Po nemoci a léčbě může být cyklus rozházený, návštěvou gyndr nic nezkazíš.
Děkuju za reakci..
jsem z toho už špatná.. nejvíc mě na tom štve, že moje mamka má na to takovou reakci jakou má…
no, sekali mě 4 zuby a do toho jsem v ještě měla váček a zánět slinné žlázy.. ![]()
tak já se asi zítra objednám k dr..
@boruvkaa píše:
Děkuju za reakci..jsem z toho už špatná.. nejvíc mě na tom štve, že moje mamka má na to takovou reakci jakou má…
no, sekali mě 4 zuby a do toho jsem v ještě měla váček a zánět slinné žlázy..
tak já se asi zítra objednám k dr..
Myslíš, že je to z těch antibiotik? Já tenkrát brala snad pul roku atb a mě to ms nerozházelo, i když každé tělo je jiné ![]()
K doktorovi bych si určitě zašla ![]()
Ježíšš, co to máš za mamču?? „krom mamky, která mě na toto řekla, že mám ještě čekat a k dr. nechodit..“
Už jsi tam měla být!!! Když už pro nic, tak pro ten pocit, že je všechno v pořádku, ten nezaplatíš!
No, právě nevím… na ten rovamicine mě myslím, tenkrát bylo řečeno, že by něco mohl, způsobit… ale nevím co..
každopádně se zítra ráno objednávám ke gyndr.
To bylo tolik ant. opravdu nutnych? no to uz je ted jedno. urcite na nic necekej a k Dr. zajdi.
na upravu MS je dobry caj z kontryhelu
@lucie.t píše:
To bylo tolik ant. opravdu nutnych? no to uz je ted jedno. urcite na nic necekej a k Dr. zajdi.
na upravu MS je dobry caj z kontryhelu
Někdy to bez atb nejde, sama to znám, lečili mě na streptokoka a atb mi vubec nezabíraly ![]()
@boruvkaa píše:
Ahojte,
potřebovala bych poradit.. na přelomu března a dubna jsem brala 5 krabiček antibiotik – 1× dalacin, 2× rovamicine a 2× augmentin.. teď mám problém s tím, že jsem od té doby nedostala menstruaci.. tenhle víkend už nedorazila druhá, která měla.. do toho máme s manžou nechránený styk.. občas mám polesti břicha a trošku pobolívají bradavky. A není mě občas zrovna nejlépe… Ale těhotenský test je pořád negativní.. každý den piji nějaký bylinkový čaj (máta, heřmánek, …), baštím vitamíny i probiotika….
Prosím o radu. bohužel nemám nikoho jiného s kým se poradit, krom mamky, která mě na toto řekla, že mám ještě čekat a k dr. nechodit.. proto píši sem..
Všem moc díky za nějakou radu..
To je mi tě líto, ale řekla bych jedině, abys šla k dr. ![]()
Já bych minimálně na tu gyndu zavolala a oni už ti řeknou, jestli je to normální nebo se máš přijít ukázat.
A rada maminky je fakt k nezplacení, pokud tě to tíží, že.
@Sasanka30 ale jo, ja proti antibiotikam nic nemam, ale tohle mi prijde dost prtehnane. prelom brezna a dubna a 5 krabicek antibiotik? nooo rekla bych, ze je stesti, pokud to odnesla jen pravidelnost menstruace.
Ja tedy vubec nejsem zadny odbornik, ale i tady se casto doctes, ze maminy nechteji, aby lekar casto predepisoval anibiotika. me se treba lekar pta, kdy jsem je naposled mela, nechce je predepisovat casto.
vim jen ze casto dochazi k naruseni strevni mikroflory, prujmum. muze dojit k poskozeni ledvin, k naruseni imunitniho systemu, muze vzniknou rezistence..
ale tak snad lekar vi, kolik ti toho muze predepsat ![]()