Užívání Utrogestanu

421
15.9.09 11:50

prosím o radu ohledně užívání utrogestanu

Potřebovala bych poradit, jsem v 8tt, beru utrogestan, ze začátku jsem brala 3krát denně jeden, protože jsem trochu špinila. Před cca 10ti dny se mi špinění zhoršilo, tak jsem si zvedla dávku na 3 krát 2 denně. Po čtyřech dnech jsem špinit úplně přestala a už týden je to dobrý. Ťuk ťuk. Mám radši pořád brát těch 6 denně, nebo to mám zkusit snížit? Doktorku mám na dovolené a kontrolu až za 14 dní. Jde mi o to, jestli dlouhodobější užívání 6ti tablet denně nemůže nějak uškodit. Zároveň mám strach to snížit, abych zas nezačla špinit 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
15.9.09 12:37

a ty jsi dr, že jsi si sama zvýšila dávku?

Pokud vím, tak utrogestan se bere na podporu žlutého tělíska. Ale na krvácení Ascorutin nebo nějaký „céčko“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
15.9.09 12:50

Magi - já bych v tom určitě pokračovala. Já brala dávkování 2-2-2 až do 14. týdne. Jediný nežádoucí účinek byla hodně zvýšená únava,ale to by asi v prvním trimestru bylo i tak.
Kdybys chtěla přece jen snížit nebo z nějakého důvodu přestat, snižuj postupně po 1 tabletě denně - nikdy ne naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
15.9.09 12:54

Gabinko, doktorka, než jela na dovču mi řekla, že můžu brát max 6 denně, nevypisovala jsem to všechno.
Lindo, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.9.09 12:55
Magi píše:
Gabinko, doktorka, než jela na dovču mi řekla, že můžu brát max 6 denně, nevypisovala jsem to všechno.
Lindo, díky.

OK:) Nemyslela jsem to zle. Jen mi to bylo divný, že by někdo nedoktor si sám určoval dávkování, tak se nezlob :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
15.9.09 13:09

Myslím,že bych zavolala nějakému gynekologovi,než psala sem…jekémukoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
15.9.09 18:36

Taky jsem do 14tt brala 3×2 a to od začátku,takže se nic neděje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
3.11.11 08:25

Holky :mavam: , prosim o radu :think: , z min.cyklu mi po pregnylu zbylo 23 tablet utrose (to jsem uzivala 3×1tabl dle dopor.Dr.), tento cyklus jsem sledovana na utz nebyla (pristi cyklus nas ceka IUI), ale ovu u me probiha i bez stimulace, merim BT a je mi jasny ze utros se nema brat pred ovu, jsem ted prave v dobe ovu, 16DC, tak jsem si myslela ze bych ho zacala uzivat od 19 DC cca na 8 dnu tzn.do 26DC 2×1tabl., myslite ze mi to muze nejak ublizit si to takhle naordinovat? Chci tomu pomoct kdyby treba naaaahodou neco at se podpori sliznice.
Ja si rikam ze to urcite neublizi, ale nejistota ve me hloda :nevim: .
Prosim co si myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
3.11.11 08:49

no utroš ti určitě neublíží naopak, ale pokud jsi pod vedením lékařu a jdeš na IUI tak bych se poradila s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
3.11.11 08:52

Ja jsem brala 2-1-2 oralne a jeste jeden zavadela na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
3.11.11 08:59

Lauro já mívám ovulaci každý měsíc jiný den a podle toho mi doktorka vždycky řekla, kdy mám utroš brát. Co vím, tak vždycky se musí brát 10 dnů, takže jednou jsem brala třeba 16-26DC a druhý měsíc 19-29DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
3.11.11 09:10

já to brala první tri mesíce, ale uz nevím kolik tablet,mám pocit, ze jednu denne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
3.11.11 09:17

Janichka: teda to byla konska davka, to jsi byla uz tehu a bylo to na udrzeni?

Konévka: vim ze ovu muzou mit holky ruzne kazdy cyklus, ja ji mam opravdu vysledovanu at uz dle BT ci utz u Dr. pravidelne na 15-16DC, takze bych ho nezacla uzivat, kdybych ovu nemela potvrzenu z BT a rikas 10 dnu? To jsem nevedela, co jsem ho dostala posledne tak mi Dr.ani nerekl jak dlouho ho mam vlastne uzivat az tady jsem si precetla ze muze i prodluzovat MS a tak jsem ho hned vysadila co jsem to zjistila po 12 dnech.
Tak babo raď :think: , ale jeste by me zajimalo zda uzivani 2×denne 1 tab. je ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
3.11.11 10:03

Jj já myslím, že je to ok. Taky jsem to tak brala 1-0-1. Myslím, že větší dávky jsou až v těhu :nevim: Jinak těch 10 dnů by se fakt brát měl. Jestli znáš ovulaci, tak to začni brát 17DC do 27DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
3.11.11 10:11

Konevko, diky, asi tedy budu uzivat 2×1, to vis ze bych nejradeji tomu pomohla vsemozne abych treba ten pristi cyklus ani na to IUI nemusela podstupovat (po 2 letech uz ale takove hlasky beru s rezervou a jen se :-D )
Te myslim znam i z jine diskuze, nemas uz to iui taky za sebou u Jarose? V jake jste fazi, na co se chytate?
A vyhovuje ti jako Dr.? Jsem byla nedavno prvne v car u nej se domluvit ale jeste pry udelame HP a sperm., sice uz to mame vse za sebou ale radej znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí