Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kaci235 píše:
Ahoj, jsem 5+3 tt a z kultivace mam nalezeno gardnerella- masivně, může to ohrozit teď momentálně mimi, mohu potratit kvuli tomuto zánětu?:(
Tak pokud se na to prislo takhle brzy a urcite se lecis, tak by melo byt vse v pohode. Sestra mela to same, ve 20 tydnu. Prelecila se a bylo vse v poradku. A co ti rekl doktor?
@Kaci235 já jsem četla, že těhotenství může způsobit rychlejší množemí gardenerelly, ale ne že by měla být nebezpečná těhotenství…tím, že se mění mikroflora v pochvě a těhotenství snižuje imunitu, tak tahle mrcha, která je jinak v přirozené rovnováze s ostatní poševní mikroflorou, se pomnoží, ale krom nepříjemných věcí, které způsobuje by neměla mít žádný zásadní vliv na plod…
@Almatka píše:
@Kaci235 já jsem četla, že těhotenství může způsobit rychlejší množemí gardenerelly, ale ne že by měla být nebezpečná těhotenství…tím, že se mění mikroflora v pochvě a těhotenství snižuje imunitu, tak tahle mrcha, která je jinak v přirozené rovnováze s ostatní poševní mikroflorou, se pomnoží, ale krom nepříjemných věcí, které způsobuje by neměla mít žádný zásadní vliv na plod…
Me sestre doktor rekl ze je mozny i potrat nebo predcasny porod. Pokud by se to nelecilo.