Vřískot při usínání, co s tím?

30
23.5.26 19:33

Prosím o radu - Vřískot při usínání

Zdravím :)

Ráda bych se zeptala ostatních maminek, jestli mají zkušenost nebo radu. Syn má 2 měsíce, je to hodné mimčo, ale od narození bojujeme s usínáním. Vím, že se tady většina z vás pousměje, protože je to asi běžný problém miminek, ale já bohužel v okolí nemám kamarádky s dětmi a tak nevím, co je ještě normální a co ne. :nevim:
Uspávání je totiž ze 70% doprovázeno křikem a začíná mě to stresovat. Ještě před pár týdny zabíralo prso, ale jak už je větší, u prsa nechce spát. Zkoušíme vše - zavinout, kočárek, nosit, houpat, cumlík, postýlka. Jediné, co aktuálně funguje je digestoř. :? Ráno jeste zvládne usnout sám, ale potom už je to jen horší a horší. 4 z 6 uspávání jsou jen řev, začínající takovým naštvaným pofňukáváním. Vim, že je to miminko, ale ptám se spíš proto, abych zjistila, jestli něco nedělám špatně, jestli bychom se neměli obrátit na fyzio nebo neurologa. Naše pediatrička mi bohužel řekla pouze že ho máme uhojdat, což mi fakt moc nepomohlo. Bděla okna se snažíme nepřetahovat, už opravdu nevím.

Předem děkuji za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16007
23.5.26 21:45

Hmm a netrápí ho večer třeba „jen” prdíky? Protože u nás to tenkrát bylo v podstatě úplně stejné. :D
Zkus mu lehce promasírovat bříško a k tomu ještě párkrát zvednout a pokrčit nožičky. Možná to pomůže, uvidíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
23.5.26 21:56

U nas se taky bojovalo se spánkem dlouho a byly to prdíky a mela jsem pocit, že to je nekonečný. Hodně to potrapilo 8o malej zabíral na bílý šum hodně a teda pak mi chtěl hodně usínat na hrudi, ležel na mě a to byl spokojený. Nebo možná je to jen nejaky období, nevim jestli by to mohlo mit nějakou jinou příčinu, kdyby byl asi problém jinde že by to museli resit na fyzio atd. tak by třeba plakal hodně kdyz zvedá hlavičku u tak ale těžko rict :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85371
23.5.26 22:17

Taky me jako prvni napadlo, zda ho neboli brisko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
24.5.26 02:26

Mám stejně starého syna a vždycky u nás zabere když s nim skáču na gymnastickém míči. Ale je na to zvyklý už z bříška. Jinak odpoledne/večer je také před spaním uplakaný, je prostě jen přetažený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.5.26 05:02

To bříško úplně nezpochybňuju, ale neplakal by i mimo uspávání, kdyby to bylo ono? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85371
24.5.26 12:44
@oli.afg
@oli.afg píše: Více

Jeste me napadlo, jak vis, v kolik ho dat spat/uspat? V tomto veku vydrzeli nase deti tak pulhodiny az hodinu vzhuru, jinak spali. Jak si zacali sahat do oci a mnout si je, uz byli pretazeni. Pomahala i plinka na ocicka / ne pres oblicej, i v kocarku, usinali s ni lepe. Nebo usinacek (ctverec na usinani)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.5.26 14:10

@blumen Zkoušela jsem uz různě dlouhá bděla okna, od 10 minut po hodinu a pul, ale nemam pocit, že bych na něco prisla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
24.5.26 14:17

@oli.afg řešila jsem také na nic jsem nikdy nepřišla přeju pevné nervy ❤️ ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.5.26 14:24

@Anikaa02 A přešlo to pak u vás? A kdy? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
24.5.26 16:31

@oli.afg joooo asi kolem půl roku když už z něj přestala být taková zelenina a začal se zajímat co se kolem děje… nicméně je mu 11mesicu a v aute rve furt jak blázen 🙈 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí