Brzké vstávání u 23měsíčního dítěte

28.4.26 06:08

Brzké vstávání u 23.měsíčního

Ahoj holky,
Naše dítko má 23 měsíců, vše bylo se spaním v pohodě. Běžně spí v poledne 1h45-2h a v noci 10,5h11,5h. Ráno vstávání 5:35-5:55.
Doba bdění 5-45h-6h. Vše fajn

Před měsícem byly výkyvy ve spánku i chování na 14 dní (regres, vývoj, atd). Vstávání už v 4:30 -5:00. Odeznělo to, polední spánek byl dobrý bez výkyvů.
Teď už týden vstává dřív a dřív. Zkrátil jsem polední spánek na 1h 40 minut - myslela jsem, že tim bude větší tlak na ranní spánek, ale ne..
Dneska budíček ve 4:02 8o a už neusne.

Nemůžu dneska zase zkrátit spánek v poledne na 1h 40m, v noci naspal jenom 9h.
Nevím čím to je a koho se zeptat, kde se stala chyba. :roll:

Naše ditko samo bohužel neodpadne, když je unavené. Usne v poledne i večer hezky do 15-20minut spí. Není protivná.

Poraďte co s tím a nebo na koho se to obrátit- první dítě tak se na vše ptám :)
Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1852
28.4.26 06:20

A v kolik chodí vecer spat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 06:28

Muze to tak proste mit a kdyz neni protivna, staci ji to. Me dite ve dvou letech spalo v noci 9h normalne a 2 pres den, ve 3 pak uz 8 pres noc a hodinu pres den a ve 4 ted 9 pres noc a pres den uz ne. Ve 4 jsme taky vstavali kolem roku a pul, ted chodi spat vecer pozdeji, chodi v 9 a vstava v 6. Kdyz spi 9h a vstava ve 4, tak usina hrozne brzo ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.26 06:30

Jinak teda pichnu do vosiho hnizda. Nejsem zadny odpurce ockovani, dite ma i dobrovolne, ale tyhle regresy a pak cca 3 tydny vyrazne horsiho spanku u nas byly vzdycky po ockovani. Odeznelo to pak samo - do dalsiho ockovani.

• Citovat
  • Upravit
28.4.26 06:31
@Anonymní píše: Více

Dneska poprvé ve 4:02 tak to musím nějak vymyslet aby nešlo spat v 18h večer 8o. Jinak těch 4:30 odpoledne šlo pak spat v 18:35.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 06:34
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

Jejda, to potrebujete proste posunout na nejaky normalni cas i pro vas. To neni problem v delce spanku, ale v case. Zkusila bych po kousickach posouvat ten vecer.

• Citovat
  • Upravit
28.4.26 06:44

My očkovaní nejsme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.26 06:46

No právě. To jsem dělala po 5-10 minutách a Usne kolem 19h což je ještě dobrý, ale dnešek teda musím posunout úplně.
Spíš právě nevím jestli ji nemám nechat spát odpoledne ty 2 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.26 07:00

@ALIPELI podle toho v kolik ted vstane ale cca 18:30-18:45 a usne do 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
28.4.26 07:19

No tak když chodi tak brzy spat je jasny, že bude brzy vstávat. Náš chodil taky v 7 a pak pul sesta hotovo. Ted je mu 6, chodi v 8 a v 6 nejpozději vzhůru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.26 07:23

@pikola tím to není. Normálně usínala v 19:20. Nechodí spát extra brzy, posunuji vše co se dá, aby tam nebyl takový skok. Ale už nevím co a jak. Možná jestli jsem to nepodělala tím zkrácením poledního spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
28.4.26 07:31

Tak u dětí se to kolem toho druhého roku láme, spousta dětí přestává spát po obědě atd, některé pak zase zase začnou ve školce. Dej tomu čas a uvidíš, ale znám to. U nás nepomaha ani posun času, později jít spát, atd :mrgreen: dneska si přispal do půl sedmý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
28.4.26 07:45

Obě moje děti vstávají celoživotne před pátou. Dcerce bude šest, synovi jsou tři. Spát chodí mezi osmou a půl devátou, oba spí po obědě. Jakékoli posuny spaní s tím ani nehnuly. Akorát byli unavení. Takže prostě vstáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4868
28.4.26 08:17

Já bych řekla, že je úplně normální, že se u dvouletého dítěte spánek různě mění (23 měsíční je, pardon, děsivý výraz :lol: ). Mám dvojčata a jeden z nich byl také ranní ptáče a také měl období, kdy strašil na můj vkus nekřesťansky brzo. Snažila bych se ho nedávat spát dřív než v 19h. To, že jsi mu „zkrátila“ odpolední spánek znamená, že ho budíš? Jestli také nebude zakopaný pes tam :nevim: Kolem toho 2. roku jedno naše dítě nespalo už vůbec a druhé (to ranní ptáče) si klidně dalo po o 2 hoďky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
28.4.26 08:35

Já myslím, že 9+2 hodin spánku je v tomto věku naprosto normální. My jsme s odpoledním spánkem chodili spát v 9 a bez odpoledního spánku v 7 a vstávali v 6. (Teda v ideálním případě 😅). Každé dítě to má jinak, ale kolem druhého roku se s tím odpoledním už pomalu přestává. Hlavně je třeba to nastavovat tak, jak to spolu přirozeně cítíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí