Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
předem vás prosím o rozumné odpovědi a ne komentáře typu,,je to mimino, co si čekala” a podobne.
Mame 3tydenniho chlapečka, spinkal vcelku hezky na zacatku, budil se cca každé 3-4 hodiny, přebalili jsme, nakrmili a slo se prakticky hned spát, maximálně jsme s nim třeba 10 minut chodili po místnosti a houpali.
Poslední noci jsou ale sileny - prdiky ted nema (uz je mel, v druhem tydnu ho šíleně trápili, takze poznáme, kdyz ho to trápí), nakrmeny je, přebaleny je a pozornost naši taky mel, i tak odmítá spat.
Například dnes v noci spal od 21:00 do 23:00, pak od půlnoci do 2:00, ale od te doby do 6:00 nespal déle než 10 minut vzdy. U nás v náručí klidny, oči otevřeny, absolutně nepůsobil unavene. Kdyz jsme se ho pokusili dat do postýlky, tak chvilku,,spanek” a pak zas řev.
Chapu, ze chce byt u nas, ale minule tydny to tak vubec nebylo a přeci nemuze u nas chtit byt 4 hodiny v kuse v náruči, ne? ![]()
Mel to nekdo stejne? Kdy se to zlepsilo? Máte nějaké uspávací triky, kdyz mimi je spokojené jen nepůsobí unavene?
Moc dekuju ![]()
Zkus bílý šum.
A jinak je to miminko no, co bylo včera nemusí platit dnes a zítra to může být zase úplně naopak. ![]()
Nechat si ho spát u sebe v posteli jsi zkoušela? Třeba jen nechce být sám v té postýlce.
@JancaS84 dnes jsme zkoušeli a bez reakce… a ano, je mi to jasné, každý den je jiny ![]()
@vedma007 dneska v noci s nama spinkal v posteli prave asi od 7:00 do 9:00 a byl v klidu, ale ja se strasne bojím zalehnuti
mas s tim zkusenosti?
@Adel0701 píše: Více
No takže chce kontakt a spát u tebe, ne sám v postýlce. Ne, nezalehnes ho pokud nebereš nějaké léky co by tě totálně vyply, alkohol, drogy apod.
Ja se neprestavam divit, kolik maminek prekvapi, ze miminko neni od zacatku naprogramovane a nechce byt samo.
Pokud chceš vyt klidnejsi, ze ho nezalehnes, dej ho do hnizdecka
@Dn0712 neudivuje mě, že nechce být sám, spíš mě udivuje, že není unaven ani po 4 hodinách vzhůru a že dřív se naopak vztekal u nas v posteli a uspávání na nej prakticky nefungovalo a najednou se to úplně převrátilo
@Dn0712 neudivuje mě, že nechce být sám, spíš mě udivuje, že není unaven ani po 4 hodinách vzhůru a že dřív se naopak vztekal u nas v posteli a uspávání na nej prakticky nefungovalo a najednou se to úplně převrátilo
Přesně tak. Vítej ve světě miminek. Co bylo včera dnes neplatí a takto to bude ještě mockrát.
To mimino je na světě TŘI TÝDNY, propánakrále… vůbec netuší, co se kolem něj děje, je to prostě malinké zvířátko, které se řídí pouze konkrétním okamžikem resp. konkrétní potřebou v konkrétní chvíli. Co platí jeden den, do druhého bude jinak.
Potřebuje tvoji blízkost a ano - úplně klidně může potřebovat být 4 hodiny v kuse v náručí… je to úplně normální a přirozené. Není to panenka, kterou přebalíš, nakrmíš, pohoupeš a odložíš. Přes den používej nosítko, v noci si ho ber do postele.
@BohunkaP nosítko nechce, koupila jsem dvě různé. Odmita absolutne. Pres den nechce byt v náruči.
Dneska nechce, zítra to může být jiné.
Nicméně super, aspoň můžeš ven pohodlněji s kočárkem.
@BohunkaP zkoušíme už týden každý den na par minut a zatím o to nestojí
ale určitě si časem zvykne, ještě je malý