Prosím o radu-vystěhování z bytu

39
13.11.17 13:18

Prosím o radu-vystěhování z bytu

Dobrý den, prosím o radu, potřebovala bych vystěhovat svého již ex partnera z bytu. Plánovali jsme rodinu, snažili ó miminko, ale on se změnil, jako bych byla jeho majetek. Byt je psaný na mě, nemá tam TP, naposledy byla volána i policie, protože mě fyzicky napadl, ale ti řekli jen, že by se měl vystěhovat a že dokud tam má věci, já mu nemůžu zamezit vstupu do bytu. Je to už 3 týdny a on stále bydlí u mě, dokonce mi vyhrožuje dál. Je možnost, že by při vystěhování byla přítomna policie na dohled? Nebo jak mám postupovat? Já už jsem zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4157
13.11.17 13:22

Nemas nejakyho kamarada/kamarady, kteri by pomohli? Pokud nebyva doma-kdyz je vpraci bych mu zbalila veci a vymenila zamky a cau..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
13.11.17 13:25
@Leila2016 píše:
Dobrý den, prosím o radu, potřebovala bych vystěhovat svého již ex partnera z bytu. Plánovali jsme rodinu, snažili ó miminko, ale on se změnil, jako bych byla jeho majetek. Byt je psaný na mě, nemá tam TP, naposledy byla volána i policie, protože mě fyzicky napadl, ale ti řekli jen, že by se měl vystěhovat a že dokud tam má věci, já mu nemůžu zamezit vstupu do bytu. Je to už 3 týdny a on stále bydlí u mě, dokonce mi vyhrožuje dál. Je možnost, že by při vystěhování byla přítomna policie na dohled? Nebo jak mám postupovat? Já už jsem zoufalá.

Dokud tam má věci? No, už by je tam neměl… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
13.11.17 13:25

Jak píše Lemonkas - zabalit věci, hodit kufry před dveře a vyměnit zámek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.11.17 13:29

Jenže on je doma 24/7 raději. Pracuje něco z domu. Vlastně za poslední 3 měsíce opustil byt jen 2krát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.11.17 13:29

Sbal mu věci, ale za dveře je dát nesmíš. Je potřeba je někam bezpečně uložit, za jejich ztrátu by tě mohl žalovat. Vyměnit zámky a finito!

• Citovat
  • Upravit
39
13.11.17 13:30

Přišel ke mě s igelitkama, ale dokoupil si skříně a pračku. To bych sama nevystěhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
13.11.17 13:32
@Lemonkas píše:
Nemas nejakyho kamarada/kamarady, kteri by pomohli? Pokud nebyva doma-kdyz je vpraci bych mu zbalila veci a vymenila zamky a cau..

To může být problém, pokud on se začne cukat. Zakladatelko, musela bys podat žalobu na vyklizení nemovitosti, a pokud se ani ve lhůtě stanovené v rozsudku ex nevystěhuje, můžeš podat návrh na jeho vystěhování soudním vykonavatelem nebo exekutorem. Můžeš také podat trestního oznámení pro neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru či pro neoprávněné užívání cizí věci. Nejlepší by bylo, kdyby se vystěhoval sám, ale to asi u vás není na pořadu dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.11.17 13:36

@mag12 snaží se vystěhovat on mě, že si mám ji na koleje, že on nemá kde jít, jenže nájem si platím já, byt je psaný na mě a nechci, aby on byl v bytě místo mě, on tam bydlí půl roku. Je veden jen v evidenci na služby, takže na něj musím podat žalobu? Před policií řekl, že se do 1.11. vystěhuje což byl skoro týden. Ale pořád nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
13.11.17 13:37

@Leila2016 podej trestní oznámení, zmiň v něm i ten zásah policie, a hlavně písemně. Jak jen zavoláš policii a nedáš to písemně, tak oni to řeší jen domluvou a dál se to neřeší.

Mimochodem, nemůžeš si tam na pár dní někoho nastěhovat? Jednak před svědkem tě nebude napadat a pak ho to možná poněkud popožene.

Příspěvek upraven 13.11.17 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
13.11.17 13:38
@Leila2016 píše:
Přišel ke mě s igelitkama, ale dokoupil si skříně a pračku. To bych sama nevystěhovala.

Pošli ho do obchodu, výměn fabku, věci mu dej do sklepa ( nozna bych šla na týden dva k rodičům)…a pokud pak bude zvonit volej policii…od těch věcí má doklad? Ty nemáš nikoho, kdo by ti to potom pomohl vystěhovat? Já bych se toho nebála, tvrdila bych, že tam nic nemá, že má vše ve sklepě…na hrubý pytel hrubá záplata ( věci bych mu klidně potom nechala doručit na adresu kterou udá) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.11.17 13:39

@analoja takže mám jít normálně na policii podat trestní oznámení na něj, aby se vystěhoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
13.11.17 13:40
@Leila2016 píše:
@analoja takže mám jít normálně na policii podat trestní oznámení na něj, aby se vystěhoval?

Trestní oznámení na neoprávněné užívání bytu, vyhrožování a napadání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.11.17 13:42

@MarieP jen od pračky má doklad, jinak od ničeho. Teoreticky bych na vystěhování měla pomocníky z hasičárny, s nima bych se domluvila. Bohužel nemám sklep, pouze komoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.11.17 13:42

@analoja děkuji mockrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie