Kočka vs partner

169
13.11.17 12:11

Kočka vs tatínek

Ráda bych sdílela dilema nebo vícelema a slyšela pár názorů. Máme 2 měsíční mimi. S partnerem se známe rok a půl, je o 7 let mladší a doma se vyskytuje převážně o víkendu kvůli pracovním cestám. Nesnáší moji kočku, kterou jsem si pořídila před tím, než se ke mně partner přistěhoval. Kočka, její cesty na kuchyňskou linku, když se nikdo nedívá, a její chlupy všude jsou častÿm důvodem k ostrým hádkám. Partner ji prostě nesnáší..jako všechny kočky..nicméně tu moji nejvíc. Je žárlivý a já mám pocit, že je to tím, že žárlí i na kočku. Což samozřejmě popírá. Já kvůli němu zrušila FB, nepotkávám své přátele muže a přestala jsem chodit na některé kulturní akce. Kočku už kvůli němu obětovat nechci. Včera pronesl, že už tu v tom bordelu (myslel chlupy) nemůže žít, že se radši odstěhuje. Uvažuju jestli mám vzít kočce domov nebo nechat odstěhovat partnera. Kočka mě nabíjí a když si představím žít bez partnera mám pocit větší volnosti. Mám ale špatný pocit z toho vzít miminku jeho tatínka. Partner naše mimi zbožňuje.
Co byste dělali? Budu ráda za nějaký nestranný názor. Jsem v tom ponořená a chybí mi nadhled..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
13.11.17 12:13

Vyměnila bych partnera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
13.11.17 12:15
@Psara píše:
Ráda bych sdílela dilema nebo vícelema a slyšela pár názorů. Máme 2 měsíční mimi. S partnerem se známe rok a půl, je o 7 let mladší a doma se vyskytuje převážně o víkendu kvůli pracovním cestám. Nesnáší moji kočku, kterou jsem si pořídila před tím, než se ke mně partner přistěhoval. Kočka, její cesty na kuchyňskou linku, když se nikdo nedívá, a její chlupy všude jsou častÿm důvodem k ostrým hádkám. Partner ji prostě nesnáší..jako všechny kočky..nicméně tu moji nejvíc. Je žárlivý a já mám pocit, že je to tím, že žárlí i na kočku. Což samozřejmě popírá. Já kvůli němu zrušila FB, nepotkávám své přátele muže a přestala jsem chodit na některé kulturní akce. Kočku už kvůli němu obětovat nechci. Včera pronesl, že už tu v tom bordelu (myslel chlupy) nemůže žít, že se radši odstěhuje. Uvažuju jestli mám vzít kočce domov nebo nechat odstěhovat partnera. Kočka mě nabíjí a když si představím žít bez partnera mám pocit větší volnosti. Mám ale špatný pocit z toho vzít miminku jeho tatínka. Partner naše mimi zbožňuje.
Co byste dělali? Budu ráda za nějaký nestranný názor. Jsem v tom ponořená a chybí mi nadhled..
Čím se to zbožňování mimi projevuje? Asi nevidíš, že tě pomalu vaří, jako tu žabičku. Najednou zjistíš, že jsi uvařená a neživá. :mrgreen: Kdybys napsala jen, že nesnáší tu kočku, tak ti poradím, ať ji dáš pryč. Nemám ráda kočky vedle dětí. Myslím si, že roznášejí nemoci, ale nemusím mít pravdu. :nevim: Kočka ovšem bude u vás jen jeden z řady utahování šroubů a když ji dáš pryč, přijde další šroub. Tak to vidím já.
  • Citovat
  • Upravit
11565
13.11.17 12:15

@Psara Četla sis to po sobě?! Donutil Tě zrušit FB, připravil Tě o kamarády, omezuje Ti život… dobře že máš tu kočku, abys někde udělala lajnu. Popravdě myslím, že diktátor tohoto typu je problém.

Já vidím problém v tom, že spolu máte dítě. Tím to je těžší. Ale teda volba kočka x chlap by za popsaných okolností pro mě byla jasná. (Samozřejmě nevíme vše, ale pokud je v postu to podstatné, pak to nejsou složité počty.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
13.11.17 12:16

Já bych kočku pryč nedala, s ni si te už našel, navíc říkáš, ze je doma jen o víkendu, což třeba pro mě jsou dva soukromé životy :nevim:. Nejde třeba omezit aby nemohla do kuchyně? U jídla to vadí i lidem co je mají radi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

No nemyslím si, že kočka je největší problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
@Psara píše:
Já kvůli němu zrušila FB, nepotkávám své přátele muže a přestala jsem chodit na některé kulturní akce.

ZDRHEJ!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.11.17 12:19

@Psara Nechala bych si kočku. On věděl, že kočku máš, ještě, než jste se dali dohromady, teď stejně skoro není doma a ještě ti bude vyhrožovat? Milující partner by to nějak skousnul. Něco jiného by bylo, kdyby sis ji pořídila jemu natruc, ale takhle je to úplně o něčem jiném. Teď má problém s kočkou, poté to bude s něčím dalším a zkrátka kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
13.11.17 12:24
@Rive píše:
No nemyslím si, že kočka je největší problém…

Přesně tak…já bych spíše zvedla prst na tu izolaci z jeho strany. To je vážný problém, který jsi měla vidět a hlavně mu to nedovolit. Můj partner měl podobné sklony (ne tedy abych rušila Facebook, ale že mu nepřijde ok se stýkat s jinými muži), ale já hned na začátku vymezila hranice, že tady ne…
Co se týče kočky…zkusila bych s ním promluvit a říct mu, že je to pro tebe psychická opora a odpočinek, ale že jsi přístupná kompromisu. Ať se vyjádří, co konkrétně mu vadí…pokud chlupy, tak si pořiďte robotický vysavač nebo navrhni, že se budeš více věnovat úklidu. Pokud mu vadí, že kočka chodí třeba do ložnice, tak ji tam zavři. Prostě najít kompromis tak, aby byl aspoň zčásti spokojený partner, ty i kočka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
13.11.17 12:25

Já osobně kočky v bytě taky nesnáším - lezou všude atd. - pes se dá aspoň usměrnit.
Ale u Vás bude asi problém jinde. A vůbec ten název - partner nebo kočka?
Na jednu stranu bych ti řekla, že snad ani není normální se rozhodovat mezi člověkem a kočkou, ale jak píšeš že tě omezuje i v jiných věcech, zvlášť když není doma, tak toho bych se bála co přijde příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
13.11.17 12:26

Proboha. Z toho, cos napsala, je kočka asi nejmenší problém. A ještě si s takovym udělat dítě. :roll: Možná pomůže mít s nim ještě tak 2-3 děti a všechno bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
13.11.17 12:26

Nechala bych si kočku ;) vždyť mas doma kontrolora ne partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
13.11.17 12:27

Nedivím mě kočka chodit po lince tak letí oknem, nemám to ráda na lince nemá co dělat ;)..

To že by letěla oknem nemyslím do slova aby si někdo nemyslel že bych jí vyhodila, ale sundala bych jí.. žvířata mám ráda :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.11.17 12:27

Řekla bych, že u vás ten problém nebude tak jednoduchý - buď kočka nebo chlap. Za prvé teda, já bych taky nesnesla kočku na lince. Ale to se snad dá vyřešit tak, že má kočka přístup jen do určitých míst v bytě, nemusí se rovnou dávat pryč. O dalších problémech s partnerem toho moc nepíšeš, ale taky by to chtělo nějaké přehodnocení - kvůli normálnímu partnerovi přece nezrušíš fb nebo nepřestaneš chodit mezi lidi. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
13.11.17 12:31

Řešíš kočku? Proboha… kde se tyhle ženský roděj? Nebo to chodí do nějaký školy na blbost? Udělala bych chlapovi pápá. Dítěti brát otce nebude, pokud mimi zbožňuje, tak se s ním bude vídat i po rozchodu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí