Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Psara píše:
Už jsme se o tom, že je čiča má podpora bavili.. pár domácích úprav už proběhlo..do ložnice nesmí, kytky, vp mu žrala na poličky..atd. Jen ta linka nejde pořešit. Do kuchyně nejde zavřít. V naší přítomnosti tam neleze, ale jinak určitě. Nevím, jak ji to naučit. (?)
To asi nenaučíš, kočka není pes. Vím, jak to má kamarádka doma…dvě kočky a prostě si na ten stůl vyskočí. Tak pak bych možná zkusila partnera přesvědčit tím, že prostě na lince se nenechávají žádné otevřené mísy s jídlem. Všechno jídlo je bezpečně zavřené, zajištěné, linku třeba pokaždé přetřeš desinfekcí, když přijdete odněkud a kočka předtím po ní asi chodila a dalším argumentem může být, že kočka je v péči veterináře, odčervená a očkovaná a není se čeho bát. To je jediné, co můžeš asi udělat…pokud je kočka jinak čistotná, neznečišťuje byt, neohrožuje Vás na zdraví, neútočí, tak není co řešit. Řekni partnerovi na rovinu, že už jsi mu vyšla vstříc dost, děláš kvůli němu nemalé ústupky a i on by měl být schopen kompromisu a ústupku. Vztah není jen o něm…no ještě mě tak napadá, jestli kočka nebude jen zástupný problém a nechce odvést pozornost od sebe na tebe…ale to tě nechci nahlodávat…
@Venetia píše:Vadilo. Myslela jsem, ze to nebude tak horke, ze zmeni nazor nebo jezdit prestane. Jezdit neprestal, nazor nezmenil. Pak nahle tehotenstvi a byli jine veci k reseni..
A? To ti nevadilo?
@Mart81 píše:
Proč vlastně některé ženy začnou při popisování svých problémů tím nejméně důležitým, věnují tomu drtivou většinu prostoru a to podstatné aby člověk hledal mezi řádky?@Psara „Je žárlivý, já kvůli němu zrušila FB, nepotkávám své přátele muže a přestala jsem chodit na některé kulturní akce, když si představím žít bez partnera mám pocit větší volnosti…“
„Mám ale špatný pocit z toho vzít miminku jeho tatínka. Partner naše mimi zbožňuje.“
Stavět toto jako problém typu - kočka nebo otec mého dítěte, mi přijde absurdní.
Milujete ho? Jaký máte vztah celkově jak v té vztahové, tak sexuální části? Trávíte spolu čas? Máte společné zájmy? Jak se k vám chová? Jak se chová k dítěti? Jak jste na tom finančně - budete i bez něj v pohodě? Jste v pohodě s tím, že vám zakazuje různé věci - nebylo by dobré začít to řešit? Mluvíte o svých partnerských problémech, ví o vašich pocitech - jinak než že v diskuzi začnete mluvit vždy o tom nepodstatném a podstatné naznačíte, až když vás už vůbec neposlouchá? Zkusili jste třeba poradnu, když vám zkoušel zakazovat různé věci?
Do poradny jsem nas objednala, ale nesel, takze jsem tam byla sama. Vysledek jako z vetsiny prispevku..nemam uz ustupovat.
Po strance vztahove a sexualni je tam porad ta pocatecni vasen oboustranne.
K mimi se chova hezky..„povidaji“ si spolu, chova ho. Vidim na nem, ze ho miluje.
Spolecny cas je omezeny na vikendy. Driv jsme hodne chodili po horach. To ted s mimi zatim moc nejde, takze v tuto chvili je spis spolecnym zajmem mimi a pece o nej.
Financne bych to bez nej prezila..
Ke me se chova podle nalady. Je naladovy. Nekdy je moc mily, nekdy k nesneseni. Asi nic neobvyklého..podle mě teda.
@Psara kdyby jsi napsala jen, že tvůj přítel nemá rád (tvou) kočky, uvažovala bych, aby jsi dala kočku pryč. ALE po tom co jsi napsala dál, že jsi kvůli němu zrušila FB, přestala jsi se vídat s přáteli, přestala jsi kvůli němu chodit ven, tak to ti poradím vyměň přítele. Pomalu a jistě tě omezuje na tvé svobodě. Kam jsi ochotna až zajít?
@Psara co se stane, když si FB znovu založíš? Co se stane, když znovu oslovíš své přátele? Co se stane, když budeš s mimi chodit na různé akce?
Jinak s mimčem lze chodit i po horách. Měla jsem mimčo v šátku, byla jsem na Šumavě bez problémů jsme tam celý den chodili.
@Psara Pokud by šlo jen o kočka vs otec dítěte a partner, v normálním vztahu, tak rozhodně kočka z kola ven a není co řešit. A divil bych se, že to vůbec vážně řešíte. Já bych kočičí chlupy v domácnosti třeba nesnesl vůbec a vidět ji na kuchyňské lince by mi také dost vadilo. A bral bych to tak, že snad mám jako člověk ve společné domácnosti větší práva než zvíře.
Ale u vás mi přijde, že tu kočku berete spíš jako poslední obrannou linii v už rozjetém sporu a tam těžko radit. Je škoda, že jste to nechala dojít tak daleko.
@MaminkaLucka píše:
@Venetia britský modrý
Ty by měli být docela v pohodě…ma ho moje mama
@Mart81 píše:
@Psara Pokud by šlo jen o kočka vs otec dítěte a partner, v normálním vztahu, tak rozhodně kočka z kola ven a není co řešit. A divil bych se, že to vůbec vážně řešíte. Já bych kočičí chlupy v domácnosti třeba nesnesl vůbec a vidět ji na kuchyňské lince by mi také dost vadilo. A bral bych to tak, že snad mám jako člověk ve společné domácnosti větší práva než zvíře.Ale u vás mi přijde, že tu kočku berete spíš jako poslední obrannou linii v už rozjetém sporu a tam těžko radit. Je škoda, že jste to nechala dojít tak daleko.
No…u mne by šel ven ven ten dotyčný a to hned po prvním projevu a hlavně jde o to, jestli je to společně rozhodnutí, nebo se stěhuje k někomu, kde už zvíře je a ještě se tam vyskytujes jen o víkendech. V tomhle se musí lidi shodnout, jinak to bude problém.
Kocku bych dala pryc, a zacala se vidat s kamaradama, obnovila profil na FB. On at se rozhodne, jak chce
Nikdy v životě bych nebyla s někým, kdo nemá rád zvířata, tak jako já. Oba bychom se zbláznili a sežrali, protože pro mě jsou zvířata hrozně moc, a ten kdo by mi řekl, ať dám psa nebo kočku pryč, tak vy letěl, nebo to ne, on by u mě ani nebyl. Byla to velká priorita při výběru partnera.
@MaminkaLucka kočičky mi je tak trochu líto, očividně ji moc ráda nemáte, že? Děti ji mají jako hračku a kočka je především zvíře, lovec, ne dekorace, ani hračka ani polštář na muchlání.
@Psara píše:
Ráda bych sdílela dilema nebo vícelema a slyšela pár názorů. Máme 2 měsíční mimi. S partnerem se známe rok a půl, je o 7 let mladší a doma se vyskytuje převážně o víkendu kvůli pracovním cestám. Nesnáší moji kočku, kterou jsem si pořídila před tím, než se ke mně partner přistěhoval. Kočka, její cesty na kuchyňskou linku, když se nikdo nedívá, a její chlupy všude jsou častÿm důvodem k ostrým hádkám. Partner ji prostě nesnáší..jako všechny kočky..nicméně tu moji nejvíc. Je žárlivý a já mám pocit, že je to tím, že žárlí i na kočku. Což samozřejmě popírá. Já kvůli němu zrušila FB, nepotkávám své přátele muže a přestala jsem chodit na některé kulturní akce. Kočku už kvůli němu obětovat nechci. Včera pronesl, že už tu v tom bordelu (myslel chlupy) nemůže žít, že se radši odstěhuje. Uvažuju jestli mám vzít kočce domov nebo nechat odstěhovat partnera. Kočka mě nabíjí a když si představím žít bez partnera mám pocit větší volnosti. Mám ale špatný pocit z toho vzít miminku jeho tatínka. Partner naše mimi zbožňuje.
Co byste dělali? Budu ráda za nějaký nestranný názor. Jsem v tom ponořená a chybí mi nadhled..
Už jsi stihla vyměnit partnera?
@Barbucha3 píše:
Nikdy v životě bych nebyla s někým, kdo nemá rád zvířata, tak jako já. Oba bychom se zbláznili a sežrali, protože pro mě jsou zvířata hrozně moc, a ten kdo by mi řekl, ať dám psa nebo kočku pryč, tak vy letěl, nebo to ne, on by u mě ani nebyl. Byla to velká priorita při výběru partnera.
Mám to úplně stejně. ![]()
@Psara píše:
Ráda bych sdílela dilema nebo vícelema a slyšela pár názorů. Máme 2 měsíční mimi. S partnerem se známe rok a půl, je o 7 let mladší a doma se vyskytuje převážně o víkendu kvůli pracovním cestám. Nesnáší moji kočku, kterou jsem si pořídila před tím, než se ke mně partner přistěhoval. Kočka, její cesty na kuchyňskou linku, když se nikdo nedívá, a její chlupy všude jsou častÿm důvodem k ostrým hádkám. Partner ji prostě nesnáší..jako všechny kočky..nicméně tu moji nejvíc. Je žárlivý a já mám pocit, že je to tím, že žárlí i na kočku. Což samozřejmě popírá. Já kvůli němu zrušila FB, nepotkávám své přátele muže a přestala jsem chodit na některé kulturní akce. Kočku už kvůli němu obětovat nechci. Včera pronesl, že už tu v tom bordelu (myslel chlupy) nemůže žít, že se radši odstěhuje. Uvažuju jestli mám vzít kočce domov nebo nechat odstěhovat partnera. Kočka mě nabíjí a když si představím žít bez partnera mám pocit větší volnosti. Mám ale špatný pocit z toho vzít miminku jeho tatínka. Partner naše mimi zbožňuje.
Co byste dělali? Budu ráda za nějaký nestranný názor. Jsem v tom ponořená a chybí mi nadhled..
Kočku na lince, chlupy všude..nikdy nechci doma kočku ani vidět, nicméně ty máš s partnerem jiný problém.