Kočka vs partner

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.11.17 13:16
@Slečna Ferka píše:
@MaminkaLucka Některé kočky jsou takové. Mám dvě, říkám jim, že jsou „dekorativní“. Jenže většina koček je mazlivých, a ty nabíjejí…

Na hraní musíš být opatrná, pořiď něco na tyči nebo tak. Až bude starší, taky se zklidní. A z kraválu v noci taky vyroste.

Jinak často je kravál důsledkem toho, že se kočce něco nelíbí: třeba nechce mít zavřené dveře do pokoje (i když pak nebude prudit - příklad, u vás to může být něco jiného).

My jsme měli mít dle rodokmenu,, dekorativní,, a měli jsme,,odpadkovou,, s trvalým pobytem v odpadkovém koši a jinak v noci bydlící přicucnutá u nás pod dekou. :mrgreen: čuně, ale byl úžasný :mrgreen: manžel když ležel se zápalem plic tak mu neustále ležel na hrudníku a nešlo ho vyhodit. Kočky jsou úžasná zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
13.11.17 13:18

@Hazentla v tom případě, by nikdo kdo má doma děti, si nemohl pořídit kotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
13.11.17 13:23

@MaminkaLucka A ono je nějaké základní lidské právo nebo nutnost mít kotě? Pokud mám tak malé děti, že si myslím, že nedokáží nechat zvířeti jeho klid a prostor, nepořizuji si žádné zvíře domů. Je to koleda o průšvih, u kočky sice ne tolik jako u psa, ale stejně.
Myslím, že jsou děti, které dokáží i v útlém věku zvíře respektovat, ale je třeba je k tomu vést. Zvíře není hračka. Má svoje potřeby a svou míru pozornosti, kterou unese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106249
13.11.17 13:27
@MaminkaLucka píše:
@Venetia máme ho od úplného kotěte. A máme 3 děti. Neustále ho někdo muchlal.. takže víc socializovat ho nejde.

Tak to je taková povaha..s tim se asi nic nenadělá..nebo ho možná muchlaly moc a nelíbilo se mu to, tak o to nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106249
13.11.17 13:28
@MaminkaLucka píše:
@Slečna Ferka náš kocour v noci bouchá packou do žaluzií. Je to šílený zvuk. I když mu je vytáhnu, at vidí ven, i když čumí do tmy…tak buší do toho vlasce, co je při okraji oken. - vodič žaluzie.
Skáče na dveře na klíče v zámku, škrábe na skříně - chce vlézt dovnitř. Drape balení - obaly od pet lahvi…

A jaké je to plemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106249
13.11.17 13:30
@MaminkaLucka píše:
@Hazentla v tom případě, by nikdo kdo má doma děti, si nemohl pořídit kotě.

Mohl, ja si první pořídila v době, kdy mladšímu byly dva roky…ale nesmí ho moc obtěžovat, je to živý tvor nikoliv hračka pro děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
13.11.17 13:31

@Venetia jj, taky si myslím. Jsou zvířata (psi i kočky) mazlivá, co by se tulila furt. A pak jsou taková, která o to moc nestojí. A pokud se ty druzí k tomu nutí, nevede to k ničemu dobrému a je mi jich líto.
Nicméně začínáme svádět diskuzi mimo téma, opustila bych tedy výchovu koček :)
K dotazu zakladatelky - souhlasím s většinou, že kočka je ten nejmenší problém, který má k řešení. Po roce a půl známosti dítě na světě, zrušený fb, omezený kontakt s přáteli, konec vycházení sama na některé akce… Co je proti tomu nějaká kočka, co jí chlap nemá rád :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
13.11.17 13:33

Proč vlastně některé ženy začnou při popisování svých problémů tím nejméně důležitým, věnují tomu drtivou většinu prostoru a to podstatné aby člověk hledal mezi řádky?

@Psara „Je žárlivý, já kvůli němu zrušila FB, nepotkávám své přátele muže a přestala jsem chodit na některé kulturní akce, když si představím žít bez partnera mám pocit větší volnosti…“

„Mám ale špatný pocit z toho vzít miminku jeho tatínka. Partner naše mimi zbožňuje.“

Stavět toto jako problém typu - kočka nebo otec mého dítěte, mi přijde absurdní.

Milujete ho? Jaký máte vztah celkově jak v té vztahové, tak sexuální části? Trávíte spolu čas? Máte společné zájmy? Jak se k vám chová? Jak se chová k dítěti? Jak jste na tom finančně - budete i bez něj v pohodě? Jste v pohodě s tím, že vám zakazuje různé věci - nebylo by dobré začít to řešit? Mluvíte o svých partnerských problémech, ví o vašich pocitech - jinak než že v diskuzi začnete mluvit vždy o tom nepodstatném a podstatné naznačíte, až když vás už vůbec neposlouchá? Zkusili jste třeba poradnu, když vám zkoušel zakazovat různé věci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68972
13.11.17 13:54

U nás bylo pořadí 1) chlap, 2) kočka (po dohodě s chlapem) s přísnou výchovou na stůl a na linku ne (většinou funguje), 3) dítě. Ono je to jak s dětma, některé mazlivé jsou a jiné ne, ta naše velmi a k dítěti je to ideální společník, který na rozdíl od psa skočí na skříň v okamžiku, kdy ho dítě přestává bavit. Ale o tom diskuze není, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
13.11.17 14:33

Kočka je zástupný problém tvého partnera. Copak nevidíš, že problém je jinde. Kočku bych si nechala a partner ať udělá, co uzná za vhodné. Pokud odejde, jeho volba a ani jako táta v tom případě za nic nestál. A mimochodem, pokud bys dala pryč kočku bude chtít co? Holky mějte trochu hrdosti a tohleto si nenechte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
13.11.17 15:27
@Amys píše:
@Psara Nechala bych si kočku. On věděl, že kočku máš, ještě, než jste se dali dohromady, teď stejně skoro není doma a ještě ti bude vyhrožovat? Milující partner by to nějak skousnul. Něco jiného by bylo, kdyby sis ji pořídila jemu natruc, ale takhle je to úplně o něčem jiném. Teď má problém s kočkou, poté to bude s něčím dalším a zkrátka kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

Kočku jsem si pořídila po tom, co jsme se poznali. Už v té době se nechal slyšet, že jestli budu mít doma kočku, už nepřijede. Začal u mě bydlet, až v těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106249
13.11.17 15:31
@Psara píše:
Kočku jsem si pořídila po tom, co jsme se poznali. Už v té době se nechal slyšet, že jestli budu mít doma kočku, už nepřijede. Začal u mě bydlet, až v těhu…

A? To ti nevadilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
13.11.17 15:32
@Amys píše:
@Psara Nechala bych si kočku. On věděl, že kočku máš, ještě, než jste se dali dohromady, teď stejně skoro není doma a ještě ti bude vyhrožovat? Milující partner by to nějak skousnul. Něco jiného by bylo, kdyby sis ji pořídila jemu natruc, ale takhle je to úplně o něčem jiném. Teď má problém s kočkou, poté to bude s něčím dalším a zkrátka kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
@Petra67 píše:
Přesně tak…já bych spíše zvedla prst na tu izolaci z jeho strany. To je vážný problém, který jsi měla vidět a hlavně mu to nedovolit. Můj partner měl podobné sklony (ne tedy abych rušila Facebook, ale že mu nepřijde ok se stýkat s jinými muži), ale já hned na začátku vymezila hranice, že tady ne…
Co se týče kočky…zkusila bych s ním promluvit a říct mu, že je to pro tebe psychická opora a odpočinek, ale že jsi přístupná kompromisu. Ať se vyjádří, co konkrétně mu vadí…pokud chlupy, tak si pořiďte robotický vysavač nebo navrhni, že se budeš více věnovat úklidu. Pokud mu vadí, že kočka chodí třeba do ložnice, tak ji tam zavři. Prostě najít kompromis tak, aby byl aspoň zčásti spokojený partner, ty i kočka…

Už jsme se o tom, že je čiča má podpora bavili.. pár domácích úprav už proběhlo..do ložnice nesmí, kytky, vp mu žrala na poličky..atd. Jen ta linka nejde pořešit. Do kuchyně nejde zavřít. V naší přítomnosti tam neleze, ale jinak určitě. Nevím, jak ji to naučit. (?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
13.11.17 15:34

kočky

Aniž bych hodnotil tento konkrétní problém, kočky už způsobily nejeden rozkol ve vztazích. Na jednom kanálu dávají seriál „Má pekelná kočka“ a tam to je docela často, co za horory s nimi můžou být. Většinou ty ženy na nich lpí, ale chlapům je to obecně spíše proti srsti. Je tu ještě jedna diskuse, kdy zakladatelka nemůže dostat nepřihlášeného chlapa z bytu. Ani se nehne a ani snad sviň nevychází. Bych pořídil takovému kočku-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
13.11.17 15:36
@Psara píše:

Tak tady bylo dost špatně už od začátku. Škoda že to nešlo nejdřív společné bydlení nebo svatba a pak dítě. Možná by to dnes bylo jinak. Kočka nic nemění na tom, že tě partner izoloval od kamarádů a věcí, co jsi měla ráda a stále v tom pokračuje. Teď se máš zbavit tvora, kterého máš taky ráda. Dává ti ultimáta a ty vždycky ustoupíš. Teď bud silná a neustupuj. Mezi vámi totiž není problém jenom ta kočka, ale partnerovo nízké sebevědomí. Já bych neustoupila, protože když dáš pryč kočku, zase přijde s nějakým dalším stupidním požadavkem. Je na čase dát mu najevo, že takhle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí