Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to jsem zvědavá, jak toto dopadne
Znám holku, co má o 9 měsíců mladší sestru ![]()
Taky bych tu antiko nebrala…
HA určitě vysaď.
Jinak teda máš můj obdiv, já bych si šla koupit asi provaz a vybrat nějaký pevný pěkný strom ![]()
Určitě radím vysadit…a taky obdivuju, já si ke své 19 měsíční neumím představit žádné jiné dítko navíc
a docela obdivuju, že jste se k těm aktivitám při dvou dětech dostali, my se při jednom dostaneme málokdy
tak ať to dobře dopadne ![]()
Veruš1 píše:
HA určitě vysaď.Jinak teda máš můj obdiv, já bych si šla koupit asi provaz a vybrat nějaký pevný pěkný strom
jo jo k tomu se pripojuji
No rozhodne ti neradim abys brala dal jen napisu mou zkusenost. Ha jsem nebrala asi pul roku. Pak prisla dovolena a ja to mela presne v tom tydnu dostat. Dr mi napsala Norethisteron na oddaleni ms. Podminkou bylo udelat si tehu test. Udelala a vysel negativne. A tak jsem poctive brala, snedla vsechny. No a co cert nechtel byla jsem v tom. Jen jsem to tedy zjistila az v nejakem sedmem tydnu. Dlouho jsem se pidila po tom zda-li to mohlo miminku nejak ublizit. Byla jsem silena strachy, kdyz se nesmi brat v tehu. Vsichni doktori mne ale uklidnili ze prvnich 6 tydnu neni miminko spjato s matkou, nebere si od ni nic pres co by se to k nemu mohlo dostat. Takze asi tak. Nevim jaky je rozdil mezi ha a prasky na oddaleni. Rozhodnuti je na tobe. Kazdopadne preji hodne stesti.
Ahoj, antiko určitě zas tak moc neublíží, ale pokud zjistíš, že jsi těhu (duch na testu), tak vysaď, protože by ses zbytečně ládovala hormonama. Přeju pěsti, a´t to dopadne tak, jak chceš ![]()
To jsem taky někde slyšela…No pro jistotu vysazuju..Tím pádem jestli jsem doted neotěhotněla a je to planý poplach,tak si myslím že vím jak tohle dopadne…
![]()
Děkuji děkuji…No jo no,děti nám občas nechají prostor pro sebe a pak to tak dopadá…
Asi si sem nastěuju tchýni
![]()
Ahoj, napíšu svoji zkušenost s HA. Loni v září jsem vysadila hormony (9 let jsem je bez přestávky brala, abych upravila cyklus, který byl strašně dlouhý až 40 dnů a hodně bolestivá menstruace). Po vysazení jsem se mockrát ptala doktorky, jestli si máme s manželem dávat nějaký čas bacha a nebo můžu hned otěhotnět. Bylo mi řečeno, že to nevadí. Ovšem u mě hormony způsobili rychlejší odbourávání kys. listové a dalších vitamínů a o tom, že mám kys. listovou brát jsem se nikde nedozvěděla. To jsem se ale dozvěděla až v únoru tohoto roku, kdy těhotenství ve 20.tt bylo ukončeno pro dosti vážné rozštěpové vady mimča a nefunkční placentu. Na genetice mi pak zjistili, že jsem MTHFR homozygot, což u mně znamená, že špatně štěpím kys. listovou (naštěstí srážlivost krve mám dobrou). Takže takto blbě skončilo mé těhu. Poté jsem 3 měsíce papala Femibion 800 a znovu otěhotněla. Hormony jsem už nebrala. Tělo se vzpamatovalo a já čekám zdravou holčičku.
Takže pokud jsi brala hormony tak krátce, tak ti to pravděpodobně neublíží ani miminku. A pokud máš dvě zdravé mimča, tak bych se vůbec nebála. Ale hormony bych nebrala. Zkus se domluvit s gynekoložkou, když nebudeš těhu, aby ti dala děložní tělísko s hormonem. Budeš mít klid, mění se tuším jednou za dva roky a minimalizuje to nechtěné otěhotnění. Když nekojíš, tak ti to doktorka určitě předepíše.
Jinak klobouk dolů. Dvě děti a ještě myšlenky na sex. Tak to obdivuju. Kámoška má dvojčata 8 měsíců a říkala, že nemá chuť vůbec na nic, jen klid a spánek.
Jsi odvážná. Třeba je to planý poplach. ![]()
Ahoj,to máš teda nemilé vzpomínky…To je mi líto…
..Na sex zas tak často nálada není..Když malá usne o půlnoci jsem ráda že mám klid a můžu mít čas sama pro sebe..Tak si připravím všechno na druhý den,poklidím co tu malej natropil,občas uvařím,vlezu do vany a relaxuju…
…No,a občas se stane něco…
Uvidíme…Třetí bych i uvítala,ale pak už konec!! ![]()
Zatím nijak…Dneska jsem to dostala,ale strašně slabě…Po tom vysazení prášků…
Počkám třeba týden a uělám si testa ![]()
Matýsekanelinka píše:
Zatím nijak…Dneska jsem to dostala,ale strašně slabě…Po tom vysazení prášků…Počkám třeba týden a uělám si testa