Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím…
Mám takový problém a bohužel ho nemám komu říct a tak vás prosím o přečtení a nějaké rozumné odpovědi. ![]()
Pracuji už skoro rok, a přítel byl po škole ještě dlouho doma. Já si na to nějak zvykla, hlavně na tu naší komunikaci. Přes den jsem si psali, když jsem přijela z práce, tak jsem si povídali a zkrátka nikdy řeč nestála. Nyní přítel začal chodit do práce a mám strašný pocit, že jde naše komunikace, víte kam.. Každý den si napíšeme jen pár slov přes oběd, to beru jo. Prostě pracuje Každý den přijíždím v 6 hodin večer domu, čeká mě vaření, pak se rychle skočím vykoupat a do postele. Zvykla jsem si, že při večeři jsme si povídali, koupali jsme se spolu, v posteli jsme mluvili. Ale poslední dobou je příteli asi nějak blbé mluvit o práci nebo se mě snad zeptat jaký jsem měla den před jeho otcem. Mě je to také blbé, ale když prostě potřebuju uvařit a jeho otec je celý den zavřený v kuchyni (který je spojený s obývákem), tak snad mluvit můžeme ne? Je to přece lidské. Takže problém v komunikaci je především otec, který není moc sdílný a nikdy se mě nezeptal jak se mám nebo podobně, já jeho jednou a nestálo to za to, dal mi dost jasně najevo jako co mi je do toho. No fajn, ale jdeme dál. Po večeři se jdeme vykoupat, kde tak trošku o něčem mluvíme, spíš teda mluvím já a pořád se na něco ptám přítele, protože není schopný mi sám od sebe říct co v nové práci. Po sprše se přemístíme do pokoje, kde mě čekají ještě takové ty ženské povinnosti, odmalovat se, namazat apod.. Během toho je tolik času na mluvení, ale přítel si raději vezme tablet a shlédne facebook, instagram … Mě to strašně štve, protože jsem se pořádně nic nedozvěděla a on také ne. Mě je pak i blbé nějak mluvit, říct mu jaký byl můj den, protože během toho čumí do toho podělanýho tabletu. Když jsem mu to jednou řekla, jestli to na chvilku může odložit a mluvit se mnou. Tak mě za to div nesežral.. Tak mi napište, co si o tom myslíte. Asi si možná řeknete, co to je za blbost, co ta holka řeší, ale pro mě je komunikace vážně to nejdůležitějsí. Přišla jsem o všechno, o co mladá žena přijít může, on je to poslední co mám a nechci o něj přijít… ![]()
Hmm, je mi líto, že máš trápení. Z podstatné části to lze přičítat tomu, že přítel začal chodit do práce, může být unavený, může být ve stresu, cokoliv.
Doporučil bych připravit pro něj romantickou večeři (ve vašem případě ideálně někam zajít), nebo víkendový výlet, kde budete sami a uvidíš, jestli konverzace naskočí nebo nebo ne.
Pokud ne, bylo by to na vážnější rozhovor mezi vámi.
Nedivím se ti ani trošku že ti to vadí, komunikace je ve vztahu velice důležitá, vlastně všude ne jen ve vztahu.
problém je ten že hodně chlapů nemá prostě potřebu mluvit no
já si doma taky moc nepokecám, pak se každý diví že si povídám s kočkou ![]()
Me dostalo to spolecny koupani.
To jako kazdy den, mate to jeste nekdo taky tak? ![]()
No jo, proste kdyz ma clovek plno starosti, prace, tak ma na druheho min casu. ![]()
Nema nejaky problemy v praci? Jak dlouho v te praci je?
A mluvila sis nim o tom, ze to je pro tebe dulezite?
Co zkusit zavest 10 minut kazdy den povidani? Postupne treba navysovat…
Podle me toho mam.moc, driv na shlednuti tabletu mel cely den a vecer se ti mohl venovat, ted je na tom stejne jako ty a nepovidate si jelikoz,,dodelava resty".
Jediné společné koupání, které si už měsíce užívám je, když společně koupeme dceru
.
Někdy by to bylo fajn bez ní…
Vadilo by mi to taky. Komunikace ve vztahu je pro me prvorada. Pokud ma ten druhy nejake povinnosti a dulezitou praci, tak chapu, ze na to neni cas. Ale facebook a instagram za to nepovazuji
@Patri.sha01
Vypadněte z domu do kina, na kafe. Víkendy - výlety, sport. Chtělo by to společné aktivity, plánování dovolené, povídání o koníčcích. Povídání o práci by mě tedy taky nebavilo. Když se budeš dítěte ptát každý den co bylo ve škole, co myslíš, že se dozvíš? Neustále stejné téma omrzí a nezajímá. A bydlení s otcem tomu nepřidá.
@Scarabeuss píše:
Me dostalo to spolecny koupani.To jako kazdy den, mate to jeste nekdo taky tak?
No jo, proste kdyz ma clovek plno starosti, prace, tak ma na druheho min casu.
Jo, v úterý jsem se s manželem koupali spolu, jakože zkusíme romantiku… už to nikdy neudělám ![]()
Děkuji vám za odpovědi. Strašně jsem se bála kritiky. Večeři určitě zkusím ![]()
Zavádění nějakých 10 minut na mluvení, to mi asi neprojde.
Přítel nesnáší nějaká né jako pravidla, ale jak to napsat.. Prostě často mi říká, že je ve vztahu dobrovolně a že si ho chce užít a né abychom si něco zakazovali přikazovali. Nejhorší je, že on nevidí že je mi třeba smutno nebo tak. Pokaždé počkám až usne a pak mi ukápně pár kapek, protože se mi oddaluje a strašně se bojím, že mi bude cizí, když to takhle půjde dál…
Příspěvek upraven 13.11.15 v 11:33
@Patri.sha01 Nevím, možná jsem duší chlap, ale mě by taky prudilo každý den debatovat o tom, jaký jsem měla den a co bylo v práci… jako jo, beru ulevit si, že mi ten či onen na.ral, případně když se mi něco jo povedlo, to samé u partnera, ale rozebírat běžný den mi taky přijde zbytečný.
@radkka píše:
Jo, v úterý jsem se s manželem koupali spolu, jakože zkusíme romantiku… už to nikdy neudělám
A prečo?
@Patri.sha01 Vše podstatné jste si již řekli, no. Postoupili jste do další fáze vztahu a teď je třeba se rozmyslet co dál.
Jo a v práci již nemá čas na FB aj., tak holt musí využít čas po práci. Přehánět by to neměl, ale nějaký prostor mu nechat musíš.
@Patri.sha01 přesně jak píšou ostatní. Zařiď společné chvíle někde venku, mimo domov.
Případně si najděte společné aktivity, sport, jděte do kina a na večeři.
Jestli se nerozmluví ani potom, je něco špatně. Hodně štěstí
Vadilo by mi to a pokud na (SLUŠNOU) žádost o věnování trošky času tobě, místo tabletu odpoví takhle, tak je zřejmě problém trochu hlubší. Může mít starosti v práci, s rodinou, možná už není ve vztahu s tebou tak šťastný…možností je spousta ![]()
Vyrazila bych s ním na večeři, udělala si hezký společný večer a až trochu změkne, tak z něj dostala, co se děje
Něžně.