Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak nějaký symbolický dárek pod stromek by ti dát mohl, aby jsi aspoň něco rozbalila
Mě by to přišlo divné a asi bych chlapovi něco řekla, ale někteří to tak mají, dárek vyřešený, tak co…prostě chlap ![]()
A jak dlouho jste spolu? Dělá to tak „odjakživa“? Jestli ano, měla jsi ho nakopnout dřív. Já třeba letos už dárek vybraný taky mám, ale chlap mi tam triko nebo něco určitě ještě dá.
@Ája 312
tak mu to přesně takhle řekni.. nevidím problém.. třeba mu to jen nedochází..
Já tě chápu, nějaká blbost k rozbalování vždycky potěší, ani to nemusí stát moc… ale nezbyde než mu to říct, sám od sebe to asi nepochopí ![]()
Já bych mu to řekla přímo, že bych chtěla pod stromečkem alespoň drobnost - klidně bych mu naposílala na mail odkazy, co by se mi líbilo. Nemám s tím problém. A nakoupila bych dárkové tašky, aby to nemusel balit.
Mluvím s manželem o svých narozeninách, aby na ně náhodou nezapomněl - ne, proto, že jsem narcis a očekávám velké dary. Ale vím, že by se mu to stalo nechtíc a cítil by se trapně. Tak začnu sama, jestli na moje narozeniny někam půjdeme, koho pozveme, že moje narozeniny se blíží, jestli mám udělat rezervaci v restauračce, ať si zajdeme na večeři…
Jsem zvyklá mluvit s mužem přímo, náznaky nechápou a je to pro ně úleva. Jsem 11 let šťastně vdaná a přímost funguje, rozumí mi a já jemu.
A řekla jsi mu to? Mysli na to, že je to jen chlap
Dárek dostaneš a tím má on vyřešeno.
Příspěvek upraven 12.11.15 v 21:43
No, mne by to prislo velmi divne, prijit jen ve dvou ke stromku, pod nim deset darku a vsechny jen pro nej
Cekala bych, ze mi da jeste aspon knizku nebo krabicku pralinek, ale jak toho docilit, pokud on sam na to neni, to netusim, nejak se nedovedu poradne radovat z darku, o ktery si vyslovene reknu. Ale mozna bych mu na rovinu rekla, ze by mi prislo smutne jen sedet pod stromkem a divat se, jak on to vse rozbaluje, ze si strasne moc vazim vysneneho darku a jeho prace na te kleci, ale ze by mi udelalo velkou radost najit jeste nejakou drobnost pod stromkem, dejme tomu do stovky - dvou - tri…
Kazdopadne ja jsem v celkem opacne situaci, manzel si vymyslel hodne drahy darek, po kterem uz dlouho touzi, navic je to dost specializovana vec, takze si to bude muset vybrat a koupit sam, a mne by prislo divny uz mu pod stromek nedat zadne male prekvapko. Kupodivu jsem si temer jista, ze jemu temer ne, na narozeniny to udelal stejne a mel velikou radost, ze jsme mu s dcerou upekly dort, na nic jineho uz jsem nemela kapacitu. Takze ted smolim aspon fotohrnek s dcerou, aby pod tim stromeckem taky nasel neco ode mne.
Vadilo by mi to a hodně, ale měla bys mu o svých pocitech říct, on to nevyčuchá, třeba ho to prostě nenapadlo, neprožívá to tak a když zjistí, že ty ano, tak ti nějaké maličkosti zabalí a jestli ne… no snad má jiné přednosti, než empatii a cit ![]()
Můj chlap tohle taky vůbec neřeší… Na vánoce řeší jen dárek pro mě, a to dostanu jenom to, o co si řeknu, nic víc. Dárky pro dítko a ostatní blízké z rodiny jsou jenom na mě, maximálně když si řeknu, přispěje mi finančně.
S dárkama pro sebe to dělám tak, že si sice o něco řeknu, ale konkrétní věc si nevyberu, takže musí taky trochu hledat a přemýšlet. Já mám pak aspoň trochu překvapení.
Třeba dostaneš tu klec
nebo krmení…
Ne, vážně, mě by to asi taky mrzelo. Člověk je sice už dospělej a má rozum, ale pod stromkem jsme všichni tak trochu zase děti. Já jsem řekla přítelovi, že chci něco třpytivýho… a že tím rozhodně nemyslím nerezovou dózu na chleba ![]()
Nevadilo by mi to vůbec, ale každý jsme jiný. Nejsme s manželem příliš materialisticky založení, u stromku řešíme něco jiného než dárky. Kup mu jeden dárek, sama jeden dostaneš, víc bych to neřešila.
Ale chápu, že na to máš prostě jiný názor.
@Ája 312 Jedině říct mu to na rovinu: Miláčku, chci ještě nějakou drobnost za stovku (nějaký limit), abych tam měla nějaké překvapení. Pravděpodobně bude užasle koukat, proč jako. Ale trvej na svém. Ideálně, pokud mu řekneš pár příkladů, co si představuješ. Třeba lepší sýr a víno, poukaz na večeři,…
Také jsem několik narozenin a Vánoc tajně doufala a pak potají brečela, že ho to nenapadlo. Opravdu to chlapy nenapadne.