Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko co kdybys to udělala jako on a pod stromeček mu nic nedala s tím ze má vše a až bude něco chtít tak mu to koupis rovnou jako k Vánocům i narozeninám dohromady☺ schválně jak by reagoval a třeba by mu to doslo
@teryina píše:
To já od přítele ke kulatinám nedostala vůbec nic, vydělává si docela slušné peníze, všichni v okolí i já očekávala, alespoň nějakou kravinu + jako bonus poprání po telefonu (ten den jsme se viděli)
kulatiny jsou dvacetiny?
Zakladatelko ty přeci nejsi malé dítě. už v první větě zminuješ:" ale je to několik let, co jsem mluvila o papuškovi, ale už jsem ani nedoufala že ho dostanu…" za svoje štěstí jsme zodpovědni sami, ne druzí lidé. pokud po něčem toužím, tak si to dopřeju ne? a nebudu přeci čekat, že to napadne někoho jiného.
ba naopak, tvůj partner je na sebe určitě hrdý, že ti splní tvoje přání a že to s tím papouškem dobře vykoumal.
pokud pod tím stromečkem něco potřebuješ mít, tak to parnerovi řekni, něco ve stylu: miláčku jsem moc ráda, za papouška, ale znáš mě, miluju dárky a moc by mě potěšilo mít pod stromečkem nějakou malou drobnůstku, třeba tu knížku/šátek/kabelku, o které jsem ti naposledy říkala…
Mě by aspoň napadlo vyrobit třeba nějaký vtipný dárkový poukaz na papouška, navíc tady se nabízí, aby tam byla ta klec (pokud se teda vleze), to bych se, být přítelem, hodně snažila, abych to do Vánoc stihla, když už to teda takto dopadlo. Do klece bych strčila něco dobrého pro přítelkyni a myslím, že by byla překvapená i nadšená. S některými muži je bohužel ten problém, že je to nenapadne. Můj chlap na dárky taky moc není, vždy mu řeknu, co bych chtěla, ale myslím, že v takovémto případě bych tam něco našla, přinejmenším aspoň nějakou čokoládu… Ale nikdy nezapomene, a to se počítá:-).
@teryina píše:
@harpyje ano dvacetiny
vypadá spíš jako kluk, kterýmu leccos nedochází. Moc zamilovaný do tebe asi nebude (???)
zakladatelko - já to celé moc nechápu, tak žijete spolu, proč se nepřizpůsobíte? proč mu kupuješ tolik dárků? vyrábíš tím problém, který by bez dárků od tebe neexistoval ![]()
Mrzelo by mě to moc. Normálně mu to řekni, nevidím na tom nic špatnýho, my se o všem bavíme uplně běžně. Nedávno, když ze mě tahal, co chci k Vánocům, tak jsem pár tipů prozradila, ale rovnou jsem mu k tomu řekla, že chci ale i nějaký, asponmaličký, překvapení.
@kate02 Tak přítel naštěstí vždycky ví co chce a s náležitým předstihem to hlásí ![]()
Mu to normálně řekni. já měla vloni taky dárky už dávno „vybraný“
, ale 22: jsem chlapovi řekla, že bych pod stromečkem ráda aspoň nějakou maličkost měla, aby si děti nemyslely, že jsem zlobila, tak se zarazil, bylo vidět, že by ho to nenapadlo, ale nakonec jsem tam balíček našla, sice to nebylo nic drahýho, ale trefil se, potěšilo mě to moc ![]()
Je to chlap, asi bych od něj zázraky nečekala… a dala bych si „drobné“ dárky sama ![]()
@petrikaaa píše:
Zakladatelko co kdybys to udělala jako on a pod stromeček mu nic nedala s tím ze má vše a až bude něco chtít tak mu to koupis rovnou jako k Vánocům i narozeninám dohromady☺ schválně jak by reagoval a třeba by mu to doslo
No přesně tak!
Potom to může nedojít leda blbovi, i když já to stejně nechápu - copak ona za to může, že má narozky několik dní před 24.12.? Můj táta měl pouhé 4 dny po Štědrém dnu a NIKDY bychom mu neudělali to, abychom mu 24-ho řekli - tady máš k vánocům i narozkám. Proč jako??? Narozky měl přece až nějaký ten den poté, a s vánoci to přece nesouviselo. ![]()
Klidně žádný dárek, je to tak strašně důležité? Určitě ne, ovšem vše záleží na domluvě.
U nás je priorita strávit svátky společně, maximálně drobnost: třeba karton mléka, basa piva, kýbl jablek, pytel brambor, šiška sýra, karton limonád, sada konzerv, směs ovoce i sušeného, cukr, sůl, klobásy, uzené maso, tlačenka, salám, šunka, ryba, kachna, koření, čoko…Všichni jsou spokojeni a ještě se zabavíme a máme když tak co jíst a pít!
Je snad nějaký briliant lepší dárek? - Ale ano, jen ve dvou!
Můj manžel je stejně lepší a pokaždé vymyslí ještě nějaký supr nejedlý dárek a já na něho nemám, prostě je lepší ![]()
@slavuska1 píše:
Mu to normálně řekni. já měla vloni taky dárky už dávno „vybraný“![]()
, ale 22: jsem chlapovi řekla, že bych pod stromečkem ráda aspoň nějakou maličkost měla,aby si děti nemyslely, že jsem zlobila, tak se zarazil, bylo vidět, že by ho to nenapadlo, ale nakonec jsem tam balíček našla, sice to nebylo nic drahýho, ale trefil se, potěšilo mě to moc
To jako vážně???
Ho „nenapadlo“ Ti dát dárek?? Já asi jen něco blbě pochopila, viď? ![]()
@kate02 píše:
Pokud nemáte děti, asi bych to neřešila…![]()
Propááána, jak to souvisí s tím, zda mají děti, ježkovy oči??? ![]()
@Žirafa 69 píše:
No přesně tak!Potom to může nedojít leda blbovi, i když já to stejně nechápu - copak ona za to může, že má narozky několik dní před 24.12.? Můj táta měl pouhé 4 dny po Štědrém dnu a NIKDY bychom mu neudělali to, abychom mu 24-ho řekli - tady máš k vánocům i narozkám. Proč jako??? Narozky měl přece až nějaký ten den poté, a s vánoci to přece nesouviselo.
tak to je taky trochu o preferencích, jako malý jsme dárky k narozkám nedostávaly, mohly jsme si vybrat jestli pudem do mekáče, nebo do kfc, na Vánoce teda jo, ale bavit mě to přestalo už před pár lety… kdybysme neměli malou, tak letos máme mikrostromeček v květináči, večeři, cukroví, ovoce a víno a jinak jsme spolu zakutaný v posteli u pohádek… dárky(tedy to, co se mi moc líbí, nebo bych trochu potřebovala) dostávám a dávám průběžně, na narozky mi stačí kytka od přítele a přání na fb, nebo přes sms od ostatních… na vánocích jsem víc ocenila ten čas v klidu stráveny u večeře a strojení stromku spolu, než rozbalování dárků…