Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Paola21 píše:
Můžu jenom otázku na ty, které by po sobě dceru nepojmenovaly? To se vám to vaše jméno tak nelíbí nebo z jakého důvodu? Třeba u zakladatelky nebyl problém, aby se syn jmenoval po tatínkovi ale dceru po sobě pojmenovat nechce..
Tak mně se moje jméno tolik nelíbí, ani se teď už nedává..ale kromě toho je to nepraktický…Třeba v době, kdy jsem ještě neměla mobil, jsme si s tehdejším přítelem psali dopisy a mamka mi to klidně otevřela, protože byla zvědavá a pak jen tvrdila, že nevěděla, jestli je to pro mě nebo pro ní… (jak kdyby jí chodili dopisy a někdo jí oslovoval slečna). Jo a manžel to měl se svým tátou podobný, také stejné jméno a jakoukoliv poštu mu táta klidně otevřel (tam i omylem, ale taky nepříjemný, když nechtěl, aby táta něco věděl)..Teď už máme po problému, bydlíme na jiné adrese
Mno a potom třeba když tety nebo babičky zavolají to jméno a otočí se pak dědeček, otec a syn, tak taky nic moc ![]()
@Paola21 já se jmenuju po mamce.. jméno se mi líbí (v originálu Lenka
) vymyslel ho děda.. ale odjakživa do teď jsem prostě malá Lenka.. nebo Lenička (což nesnášim)
pak třeba u voleb, u stejného zubaře, pošta na stejné jméno atd.. všude dlouze hledají datum narození, která jsme atd. takže já bych z tohohle důvodu dceři po sobě jméno nedala.. jen z praktického důvodu..
Jinak.. mě se z výběru k příjmení i všeobecně nejvíc líbí Laura ![]()
@Paola21 obecně nemám ráda, když se dětem dávají jména po rodičích, vzdycky musím upresňovat, o kterém napr. Františkovi vlastně hovořím, a to ani nezmiňuji to klasické "starý/mladý ". Ale nikomu to nevnucuju, každého věc
.
Zakladatelko, máš ve výběru mé dvě srdcovky (Magdalenu mám doma, Gabriela by byla druha dcera), jak uz někdo psal Magdalena je k vašemu příjmení dlouhá, dala bych Gabrielu, líbí se mi, ze je taková tvrdší k vašemu měkkému příjmení.
@terezaaak My máme Madlenku, takže se mi líbí, Tereza jsem já a taky se mi to líbí
Ještě by se mi k vašemu příjmení hodila Klára…
Netrvám na dvou L, jen jsem to zrovna se dvěma L viděla… Jedno je také hezké ![]()
Na každé jméno se dá najít něco hanlivého. Nelíbí se mi dávání jmen po rodičích, takže Terezu bych nedala, jinak je to hezké jméno. Z výběru se mi líbí Gabriela a Magdaléna a Elen(a), ale ne s dvěma „l“.
Ještě jsem se chtěla zeptat… řešily jste u vybírání jména aby byl svátek a narozeniny nějak rozložené v průběhu roku (myslím aby nebyl svátek a anrozeniny třeba v jednom měsícic) nebo jste na to nebraly zřetel..?
@terezaaak ano, vybírala jsem jména, která nejsou hned u narozenin. My jsme taková slavící rodina a bylo by mi to líto ![]()
@terezaaak Libi se mi Laura a Gabriela. Jinak dcery maji narozeniny v lete a na podzim a svatky na jare, takze to maji rozlozene hezky, ale kdybych mela vysnene jmeno a bylo blizko narozenin, asi bych to neresila.
Ano, chtěla jsem, aby mezi svátkem a narozeninami byly aspon 2 měsíce, a taky aby svátek nebyl kolem Vánoc (navíc máme holku narozenou 6.1. a druhou cekame teď do měsíce, tak by toho bylo moc najednou) ![]()
Gabriela, Magdaléna, Tereza - krásná jména
Laura, Agáta Rozálie - osobně bych nedala, protože se jimi nedá moc dobře oslovovat
Ellen - proč takový paskvil? Česky je to Helena, nebo momentálně často dávaná maďarská verze Elena
@terezaaak píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat… řešily jste u vybírání jména aby byl svátek a narozeniny nějak rozložené v průběhu roku (myslím aby nebyl svátek a anrozeniny třeba v jednom měsícic) nebo jste na to nebraly zřetel..?
Bud se mi jmeno libi a dam ho nebo nelibi, tak ho nedam. Kdy jsou svatky jsme neresili. Vime je a slavime. Prestoze 2 ze 3 nasich deti jmeno v kalendari nemaji.
Segry decka maji svatek po sobe a dcera tusim dva dny po narozeninach. I tak se ji popreje.
Mně se nejvíc líbí Terezka, je to krásné jméno a taky jsem ho pro dcerku chtěla, ale moje ségra byla rychlejší… ![]()
Chápu, že nechceš dávat jméno po sobě, potom bych teda hlasovala pro Lauru nebo Gábinku ![]()