Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terezaaak píše:Rosalie (anebo Rosarie) Kotašková, řečená Rosi, Lie, Rosa s S (nikoliv se zet), Růže…
Všechny zdravím![]()
potřebovala bych poradit… Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..
Jenže nakonec čekáme v červnu holčičku, kterou jsem si moc přála, ale absolutně se nemůžeme shodnout na jménech… máme jich zatím hrozně moc, tak by mě jen zajímal váš nazorPředem děkuju..
Zatím máme - Gabriela, Laura, Agáta, Magdaléna, Rozálie, Tereza, Ellen(příjmení Kotašková)
U všech vždycky najdu něco, co se mi nelíbí..
Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza
Tereza = že by se jmenovala po mně…
Ellen = nevím, zda se hodí k příjmení
Předem děkuju za vaše názory..
Líbila by se mě osobně i Odeta, Liběna, Libuše, Zdenka, Luna, Dagmar, Věra, Zora,…
Napadla mě ještě Rosalind Kotašková -jako postava ze hry Jak se vám líbí
Terezku jsme taky chtěli dát, ale je jich teď okolo nás hrozně moc. To nám vadilo, ostatní jména jsou hezká všechna- za mě asi nejvíc Magdalenka a Gabriela. Ještě máte dost času ![]()
Agáta ![]()
Byla v mém top výběru, máme ale chlapečka ![]()
Já jsem chtěla pro holčičku i chlapečka netradiční jméno, aby jich nebylo ve třídě několik. I tady z komentářů se zdá, že Agátek moc nebude. ![]()
@AndPar píše:
Agáta
Byla v mém top výběru, máme ale chlapečka
Já jsem chtěla pro holčičku i chlapečka netradiční jméno, aby jich nebylo ve třídě několik. I tady z komentářů se zdá, že Agátek moc nebude.
Naše teta Agáta, Agáta, teta Agáta nebo mi to připomíná ještě křoví, ale nic proti tomuto jménu nemám, není ošklivé.
Užší výběr už máš, to je vlastně to nejtěžší
A teď už jen přijít na to, co je to pravé. Jestli ti pomůže můj koment k výběru, tady ho máš ![]()
Gabriela… krásné jméno, spoustu variant, jen je dlouhé (záleží, jaké bude příjmení)
Agáta… tvrdé a nedá se s ním hrát, napadá mně jen Aguš
Magdaléna… napsala bych to samé, co u Gabriely ![]()
Rozálie… pěkné, ale nějak mi u něj nenaskakují pěkné kratší varianty, Róza mi evokuje kozu
Tereza… krásné jméno, ale nezaslouží si každý člen rodiny to své jméno? Nehledě na fakt, že pak už bys byla pořád ta „stará“ Tereza ![]()
Ellen… tady mi vadí to dvojíté L, ale to je můj problém. Mně obecně vadí jména, davané Čechy v ČR neslučující se s českou fonetikou, přijde mi to směšné ![]()
Podtrženo a sečteno, vychází mi z toho Gabča nabo Majda, osobně radši Gabču, ale to už jen pocitově. Tak držím palce, ať to doma brzy a do pohody rozlousknete ![]()
Hlasuji pro Lauru. Jmenuji se tak a to jméno miluji
Dokonce se mi několikrát stalo, že když jsem se představila, spontánní reakce lidí byla: „Je, vy máte krásné jméno.“
![]()
Ellen je moc slozite, bude holka stale vysvětlovat ze ma dve LL a na konci neni A. Terezek je desne moc. Rozalie ted jede na modni vlne. Magdalena moc pekne. Ale za me Gabrielu. Jsem Gabriela a jmeno se mi porad libi. Forma Gaba se nepouziva často, spis je to moravska zalezitost. Nejčastěji se rika Gabi, Gabco nebo Gabino (to osobne nesnasim, je to tvrde). Pak Gabrielka. Nekteri tvrdaci i Gabra (a Malinka
). Klidne do ni jdete, litovat nebudete. ![]()
@terezaaak píše:
@Seren A jak Ti říkají doma, kamarádi atd…
Lauro, Lauri, Lauři, Laru…
@terezaaak píše:
Tak už jsem to osekala jen na LAURU a GABRIELU
Hlavně si vyberte to jméno, které se líbí VÁM. Ne podle toho, co řeknou příbuzní, kamarádi nebo baby na emiminu ![]()
@terezaaak píše:
Všechny zdravím![]()
potřebovala bych poradit…
Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..
Jenže nakonec čekáme v červnu holčičku, kterou jsem si moc přála, ale absolutně se nemůžeme shodnout na jménech… máme jich zatím hrozně moc, tak by mě jen zajímal váš nazor
Předem děkuju..
Zatím máme - Gabriela, Laura, Agáta, Magdaléna, Rozálie, Tereza, Ellen
(příjmení Kotašková)U všech vždycky najdu něco, co se mi nelíbí..
Předem děkuju za vaše názory..
Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza
Tereza = že by se jmenovala po mně…
Ellen = nevím, zda se hodí k příjmení
Ahoj, mě se k příjmení nejvíce líbí Gabriela
a narozdíl od tvarů Magda, Roza a Aguš si myslím, že se variantě co se ti nelíbí u Gábinky dá vyhnout celkem dobře. Mě by se líbilo dát i Terezie - Rézinka. Bylo by to po mamince a zároveň by se nepletla pošta a i oslovení se mohou lišit, ikdyž nevím jak říkají tobě.
Gabriela, je to krásné jméno a jsem ráda že ho rodiče vybrali i mně. V prvopočátku jsem měla být Zoe
.
Gabriela je krásné jméno, kamarádka se tak jmenuje a taky teda nemá ráda, když se jí říká Gábo. Všichni jí říkáme - Gábi, Gábinko, rodina občas Gabuš. I k vašemu příjmení to dobře jde. ![]()