Prosím o váš názor na jména :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
484
23.2.18 17:24
@cataluňa píše:
Gabriela je krásné jméno, kamarádka se tak jmenuje a taky teda nemá ráda, když se jí říká Gábo. Všichni jí říkáme - Gábi, Gábinko, rodina občas Gabuš. I k vašemu příjmení to dobře jde. :palec:

Tvar Gabuš se jí líbí? 8o Já osobně mám z těchto tvarů osypky… Maruš, Jituš, Baruš, Jaruš, Gabuš… :zed: Podobně to mám s tvary na -ča… Monča, Gabča, Hanča, Kamča apod. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
2.3.18 14:32

@Seren
Nemyslím, že by z toho tvaru byla nadšená :lol:. Kamarádi jí říkáme Gábi. Mně se libí i tvar Gabriela, ale je to už hodně neosobní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
2.3.18 14:33

@Seren
koncovky -ča taky nesnáším. Moc se mi líbí jméno Alice, ale oslovení Alča.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17153
2.3.18 18:43
@terezaaak píše:
Všechny zdravím :)

potřebovala bych poradit…

Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..

Jenže nakonec čekáme v červnu holčičku, kterou jsem si moc přála, ale absolutně se nemůžeme shodnout na jménech… máme jich zatím hrozně moc, tak by mě jen zajímal váš nazor :) Předem děkuju..

Zatím máme - Gabriela, Laura, Agáta, Magdaléna, Rozálie, Tereza, Ellen
(příjmení Kotašková)

U všech vždycky najdu něco, co se mi nelíbí..
Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza
Tereza = že by se jmenovala po mně…
Ellen = nevím, zda se hodí k příjmení

Předem děkuju za vaše názory.. :)

Rozálie je ted modni vlna - tu bych vyřadila kvůli tomu, že se tak jmenuje až moc dětí (ale to je muj postoj, že jsem i na to koukala při výběru)… Z toho co jsi napsala se mi líbí Gabča a Majda :mrgreen: Gabriela a Magdalena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.18 21:10

Rosalie Kotášková

potřbovala bych poradit… Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..

Jenže nakonec čekáme v červnu holčičku, kterou jsem si moc přála, ale absolutně se nemůžeme shodnout na jménech… máme jich zatím hrozně moc, tak by mě jen zajímal váš nazor :) Předem děkuju..

(příjmení Kotašková)

Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza

Dala bych Rosalii - psanou takto, hezky po staru a říkala bych jí Rosa, Rosi, Lia, Saly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
2.3.18 21:20

Ahoj, mně se nejvíce líbí Laura Kotašková. Laura je krásné jméno (ale to jsou i ty ostatní)… Kamarádka má také Lauru a říká jí Lóri :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gita24
3.3.18 18:51
@Seren píše:
Tvar Gabuš se jí líbí? 8o Já osobně mám z těchto tvarů osypky… Maruš, Jituš, Baruš, Jaruš, Gabuš… :zed: Podobně to mám s tvary na -ča… Monča, Gabča, Hanča, Kamča apod. :zed:

Taky si myslím že to -ča na konci je hrozný. Máme Moniku a Monča sem jí v životě neřekla. Další by byla Kamila a Kamča bych jí taky neříkala. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
62
5.3.18 07:39
@terezaaak píše:

Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..

(příjmení Kotašková)

Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza

Ahoj, všechny jména máte moc krásné :-) Já bych dala Terezku nebo Agatku :-) Líbí se m i Ellen, ale ve tvaru Elena, myslim, že žádným z těch jmen nic nezkazíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
22.3.18 23:59
@cataluňa píše:
@Seren
koncovky -ča taky nesnáším. Moc se mi líbí jméno Alice, ale oslovení Alča.. :think:
Alča je hrozný tvar :zed:
@Gita24 píše:
Taky si myslím že to -ča na konci je hrozný. Máme Moniku a Monča sem jí v životě neřekla. Další by byla Kamila a Kamča bych jí taky neříkala. :nevim:

Dobře děláš. Tyhle tvary naprosto zkazí jinak hezká jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.12.18 19:39

Upřímně? Nelíbí se mi. Líbí se mi jenom Agáta, má sestra se tak jmenuje (jmenuje se Aghata, má anglickou verzi) a naše další sestra se jmenuje Gabrielle. Takže Gabriela a Agáta jsou super, ostatní ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
17.12.18 20:30

Líbí se mi Tereza nebo Elena, možná ještě Agáta.

Gabriela je nádherné jméno v základním tvaru, ale vadí mi oslovení Gábina a Gába je snad ještě horší. :cert:

• Citovat
  • Upravit
17.12.18 20:30
@terezaaak píše:

(příjmení Kotašková)

Gabriela = Příliš mužská a stejně je pořád Gábina :nevim:
Magdalena = Můžete jí říkat Majdalenka
Rozalie = A co takhle česká Růže Kotašková?
Tereza - no tak ani já bych po sobě rozhodně mojí dceru nepojmenovala.
Ellen = Lepší by byla Elen k českému příjmení - jinak jméno znamená pochodeň

@Premek_Orac píše:
Kromě Ellen jsou to všechno hezká jména :-)
Vyřadil bych Magdalenu, je to docela dlouhé jméno, nevíš, koho si vezme, ať se nepodepisuje hodinu.
Pak obecně v dnešním světě je asi dobré vybírat jména, která nejsou vnímána jako náboženská a která jsou srozumitelná mezinárodně. Ale to možná přeháním :-)
Nejvíc se mi asi líbí Tereza a Gabriela. Snad nebude dítě ráčkovat a R se naučí brzy…

Zrovna obě jména jsou náboženská - svatá Tereza od Ježíše a archanděl Gabriel :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.18 20:35

Mně se nejvíce líbí Tereza a Ellen, ale nechtěla bych, aby se dítě jmenovalo po rodičích, je v tom pak zmatek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.19 22:10

Za mě bych dala k českému příjmení české jméno, je to ale na vás :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.1.19 10:05

Já jsem pro Elen. Ale jen s jedním „l“, případně Elena

• načítám...