Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@cataluňa píše:
Gabriela je krásné jméno, kamarádka se tak jmenuje a taky teda nemá ráda, když se jí říká Gábo. Všichni jí říkáme - Gábi, Gábinko, rodina občas Gabuš. I k vašemu příjmení to dobře jde.
Tvar Gabuš se jí líbí?
Já osobně mám z těchto tvarů osypky… Maruš, Jituš, Baruš, Jaruš, Gabuš…
Podobně to mám s tvary na -ča… Monča, Gabča, Hanča, Kamča apod. ![]()
@Seren
Nemyslím, že by z toho tvaru byla nadšená
. Kamarádi jí říkáme Gábi. Mně se libí i tvar Gabriela, ale je to už hodně neosobní.
@Seren
koncovky -ča taky nesnáším. Moc se mi líbí jméno Alice, ale oslovení Alča.. ![]()
@terezaaak píše:
Všechny zdravím![]()
potřebovala bych poradit…
Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..
Jenže nakonec čekáme v červnu holčičku, kterou jsem si moc přála, ale absolutně se nemůžeme shodnout na jménech… máme jich zatím hrozně moc, tak by mě jen zajímal váš nazor
Předem děkuju..
Zatím máme - Gabriela, Laura, Agáta, Magdaléna, Rozálie, Tereza, Ellen
(příjmení Kotašková)U všech vždycky najdu něco, co se mi nelíbí..
Předem děkuju za vaše názory..
Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza
Tereza = že by se jmenovala po mně…
Ellen = nevím, zda se hodí k příjmení
Rozálie je ted modni vlna - tu bych vyřadila kvůli tomu, že se tak jmenuje až moc dětí (ale to je muj postoj, že jsem i na to koukala při výběru)… Z toho co jsi napsala se mi líbí Gabča a Majda
Gabriela a Magdalena ![]()
Všechny zdravím ![]()
potřbovala bych poradit… Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..
Jenže nakonec čekáme v červnu holčičku, kterou jsem si moc přála, ale absolutně se nemůžeme shodnout na jménech… máme jich zatím hrozně moc, tak by mě jen zajímal váš nazor
Předem děkuju..
(příjmení Kotašková)
U všech vždycky najdu něco, co se mi nelíbí..
Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza
Dala bych Rosalii - psanou takto, hezky po staru a říkala bych jí Rosa, Rosi, Lia, Saly.
Ahoj, mně se nejvíce líbí Laura Kotašková. Laura je krásné jméno (ale to jsou i ty ostatní)… Kamarádka má také Lauru a říká jí Lóri ![]()
@Seren píše:
Tvar Gabuš se jí líbí?Já osobně mám z těchto tvarů osypky… Maruš, Jituš, Baruš, Jaruš, Gabuš…
Podobně to mám s tvary na -ča… Monča, Gabča, Hanča, Kamča apod.
Taky si myslím že to -ča na konci je hrozný. Máme Moniku a Monča sem jí v životě neřekla. Další by byla Kamila a Kamča bych jí taky neříkala. ![]()
@terezaaak píše:
Všechny zdravím![]()
Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..
Předem děkuju..
Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza
Ahoj, všechny jména máte moc krásné
Já bych dala Terezku nebo Agatku
Líbí se m i Ellen, ale ve tvaru Elena, myslim, že žádným z těch jmen nic nezkazíte ![]()
@cataluňa píše:Alča je hrozný tvar
@Seren
koncovky -ča taky nesnáším. Moc se mi líbí jméno Alice, ale oslovení Alča..
@Gita24 píše:
Taky si myslím že to -ča na konci je hrozný. Máme Moniku a Monča sem jí v životě neřekla. Další by byla Kamila a Kamča bych jí taky neříkala.
Dobře děláš. Tyhle tvary naprosto zkazí jinak hezká jména.
Upřímně? Nelíbí se mi. Líbí se mi jenom Agáta, má sestra se tak jmenuje (jmenuje se Aghata, má anglickou verzi) a naše další sestra se jmenuje Gabrielle. Takže Gabriela a Agáta jsou super, ostatní ne
Líbí se mi Tereza nebo Elena, možná ještě Agáta.
Gabriela je nádherné jméno v základním tvaru, ale vadí mi oslovení Gábina a Gába je snad ještě horší. ![]()
@terezaaak píše:
Všechny zdravím![]()
Předem děkuju..
Gabriela = Příliš mužská a stejně je pořád Gábina
Magdalena = Můžete jí říkat Majdalenka
Rozalie = A co takhle česká Růže Kotašková?
Tereza - no tak ani já bych po sobě rozhodně mojí dceru nepojmenovala.
Ellen = Lepší by byla Elen k českému příjmení - jinak jméno znamená pochodeň
@Premek_Orac píše:
Kromě Ellen jsou to všechno hezká jména
Vyřadil bych Magdalenu, je to docela dlouhé jméno, nevíš, koho si vezme, ať se nepodepisuje hodinu.
Pak obecně v dnešním světě je asi dobré vybírat jména, která nejsou vnímána jako náboženská a která jsou srozumitelná mezinárodně. Ale to možná přeháním
Nejvíc se mi asi líbí Tereza a Gabriela. Snad nebude dítě ráčkovat a R se naučí brzy…
Zrovna obě jména jsou náboženská - svatá Tereza od Ježíše a archanděl Gabriel
![]()
Mně se nejvíce líbí Tereza a Ellen, ale nechtěla bych, aby se dítě jmenovalo po rodičích, je v tom pak zmatek ![]()
Za mě bych dala k českému příjmení české jméno, je to ale na vás ![]()