Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Všechny zdravím ![]()
potřebovala bych poradit…
Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..
Jenže nakonec čekáme v červnu holčičku, kterou jsem si moc přála, ale absolutně se nemůžeme shodnout na jménech… máme jich zatím hrozně moc, tak by mě jen zajímal váš nazor
Předem děkuju..
Zatím máme - Gabriela, Laura, Agáta, Magdaléna, Rozálie, Tereza, Ellen
(příjmení Kotašková)
U všech vždycky najdu něco, co se mi nelíbí..
Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza
Tereza = že by se jmenovala po mně…
Ellen = nevím, zda se hodí k příjmení
Předem děkuju za vaše názory.. ![]()
A co Elena, to by se mi k příjmení hodilo víc. Nebo aspoň Elen. Proč dvě L k typicky českému příjmení?
Rozálii budou říkat Rozo, Rozi asi hodně, protože jinak se to moc zkrátit nedá, jestli ti to tak vadí, tak to nedávej. My měli na seznamu Jakuba, kdyby mu někdo řekl Kubo, zastřelím ho, kvůli tomu jsme ho taky nakonec vyřadili.
K příjmení se mi nejméně hodí Agáta, jinak jsou to krásná jména, asi nejvíc se mi líbí Gabriela ![]()
Mě se líbí Terezka, chtěla jsem jí ale mam kluka. Ale zase chápu, že nechceš dávat jméno po sobě, to jsem taky nechtěla
@terezaaak mam Terezku a Gabinku, takze ja bych mela jasno, ale jelikož jen u Ellen nemas vyhrady, tak co Elena? To by slo i k prijmeni lip a rika se jim stejne ![]()
U každého jména lze najít variantu, která není hezká, tím bych se neřídila. Když budete mít např. tu Gabrielu, tak jí Gába říkat nemusíte.
Z těch Vašich zatím vybraných se mi nejvíc líbí právě ta Gabriela a Rozálie
K příjmení bych dala Lauru. I když nejhezčí je Tereza, ale jméno po sobě bych také nedala
Mně se líbí ta Terezka, chtěla jsem jí už u syna a drží mě do teď…ale jestli se tak jmenuješ ty, tak bych to nedala…já se jmenovala po mamce a brácha po taťkovi a bylo to hrozný ![]()
Z ostatního výběru bych dala možná tu Gábinku, ale spíš by se mi líbila úplně jiná…třeba Anetka nebo Adélka ![]()
Magdaléna a Rozálie mi k příjmení přijdou moc dlouhé. Gabriela taky, ale to jméno se mi líbí. A Laura taky není špatný:-)
Můžu jenom otázku na ty, které by po sobě dceru nepojmenovaly? To se vám to vaše jméno tak nelíbí nebo z jakého důvodu? Třeba u zakladatelky nebyl problém, aby se syn jmenoval po tatínkovi ale dceru po sobě pojmenovat nechce..
Kromě Ellen jsou to všechno hezká jména ![]()
Vyřadil bych Magdalenu, je to docela dlouhé jméno, nevíš, koho si vezme, ať se nepodepisuje hodinu.
Pak obecně v dnešním světě je asi dobré vybírat jména, která nejsou vnímána jako náboženská a která jsou srozumitelná mezinárodně. Ale to možná přeháním ![]()
Nejvíc se mi asi líbí Tereza a Gabriela. Snad nebude dítě ráčkovat a R se naučí brzy…
@Paola21 píše:
Můžu jenom otázku na ty, které by po sobě dceru nepojmenovaly? To se vám to vaše jméno tak nelíbí nebo z jakého důvodu? Třeba u zakladatelky nebyl problém, aby se syn jmenoval po tatínkovi ale dceru po sobě pojmenovat nechce..
Mi se nelibi jmena po nekom v rodine.
Po me chteli, aby se syn jmenoval po dedovi Jiri a co druhy deda? Uz tak se mi strasne tyhle zastarale, ohrane, kalendarovky jmena nelibi a tim vnucovanim, natlakem (nechali vyrobit body a na nem Jiri napis) mi ho, tak znechutili, ze ani jako druhe jmeno bych to nedala.
@Paola21 nepojmenovala bych ani syna po otci
nelíbí se mi to, žádný logicky důvod nemám, jen ten pocit. Nedávám ani jména žijících příbuzných