Prosím o váš názor na jména :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9793
8.2.18 13:00

@terezaaak Svátek se u nás v rodině moc neřeší, takže nám bylo jedno, jak vzdálený bude od narozenin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
8.2.18 13:02

Jinak obě naše dcerky mají svátek i narozeniny ve stejném měsíci. Jména se nám líbila a prostě to tak vyšlo :nevim: Neřešila bych to… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.2.18 13:02

@Tiger-lily - Netrvám na 2 L, líbí se mi i Elen/Elena… jen jsem to zrovna v kalendáři se dvěma L našla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
8.2.18 13:53

@Paola21 mě to přijde neoriginální a dost matoucí do budoucna - nechtěla jsem, aby se holky jmenovaly po mě ani případný kluk po tatínkovi. Souhlasila jsem ale nakonec, že v případě, že by to byl kluk, tak by se jmenoval po manželovo taťkovi (on umřel, když byl manžel ještě dítě) - takže to jsem souhlasila, ale jinak jsem chtěla vybrat jiné jméno :) @terezaaak jinak teda já jsem spíš na klasická jména, takže mě se nejvíc líbí Magdaléna a Tereza no..ale to je fakt názor od názoru - musíš se rozhodnout sama, podle toho, co se vám s manželem bude nejvíc líbit. Já třeba bych nedala prostě nějaký ty nový jména, co se dávaj - jak člvoěk všude potkává ty Nicolasy, Samuely, Elly, Emmy, Stelly a tak…zas my máme Evu, Silvii a teď chceme Šárku nebo Josefa a to se lidem taky nelíbí :mrgreen: fakt to záleží na vás ;) myslím, že ani jendo z těch jmen není tak hrozný, aby tím malá jendou třeba trpěla - všechny jsou ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
8.2.18 13:57

Máme Agátku, takže já se přikláním k ní :lol: Aguš se mi také moc nelíbí a nikdo ji ani tak neříká. Oslovujeme ji Agi. A zdrobnělin a patvarů se dá vymyslet na to jméno hafec i když se to nezdá. Jinak se mi dále s tvého seznamu líbí Elen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
8.2.18 14:06

Z výběru se mně líbí Tereza, ale taky bych nedala jméno po rodiči. Co Markéta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
8.2.18 14:08

@ivunak Markétka je jedna z mých srdcovek :srdce: manžel nepovolil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.2.18 14:39

Moc děkuju všem za názory :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.18 14:46

@terezaaak z tvých návrhů se mi líbí Terezka nebo Ellenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.2.18 14:46

@terezaaak Nejvíc mi k příjemní sedí Laura. Nejméně se mi líbí Ellen, v kombinaci s tím typicky českým příjmením je to jako pěst na oko :oops: Po sobě bych jméno taky nedala…a mám jednu kamarádku Agátu, Aguš jí fakt neříkáme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.2.18 14:53
@terezaaak píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat… řešily jste u vybírání jména aby byl svátek a narozeniny nějak rozložené v průběhu roku (myslím aby nebyl svátek a anrozeniny třeba v jednom měsícic) nebo jste na to nebraly zřetel..?

U nás se svátek moc neřeší, max. návštěvou cukrárny. Naopak slavíme i dny jako den dětí, masopust…Takže ne, datum svátku nehrálo roli. Vždyťněkterá jména ani nejsou v kalendáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
8.2.18 20:10
@terezaaak píše:
Všechny zdravím :)

potřebovala bych poradit…

Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..

Jenže nakonec čekáme v červnu holčičku, kterou jsem si moc přála, ale absolutně se nemůžeme shodnout na jménech… máme jich zatím hrozně moc, tak by mě jen zajímal váš nazor :) Předem děkuju..

Zatím máme - Gabriela, Laura, Agáta, Magdaléna, Rozálie, Tereza, Ellen
(příjmení Kotašková)

U všech vždycky najdu něco, co se mi nelíbí..
Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza
Tereza = že by se jmenovala po mně…
Ellen = nevím, zda se hodí k příjmení

Předem děkuju za vaše názory.. :)

Z těchto jmen asi Gabriela nebo Tezera Kotašková nebo jiná česká. Je to podobné jako Gabriela Koukalová. Ellen ani Rozalie k tomuhle příjmení podle mě ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.18 04:46

Ellen, Tereza jsou za mě nej????

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
10.2.18 12:26
@terezaaak píše:

potřebovala bych poradit…

Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..

Jenže nakonec čekáme v červnu holčičku, kterou jsem si moc přála, ale absolutně se nemůžeme shodnout na jménech… máme jich zatím hrozně moc, tak by mě jen zajímal váš nazor :) Předem děkuju..

Zatím máme - Gabriela, Laura, Agáta, Magdaléna, Rozálie, Tereza, Ellen
(příjmení Kotašková)

Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza

Grabriela - se mi líbí jen v základním tvaru, Gábina a Gába je strašný
Agáta, Magdaléna, Rozálie - nejsou to škaredá jména, ale nedala bych
Elen - ne, ale Elena se mi hodně líbí
Tereza - jo, pojmenuj po sobě, taky jsem Tereza a klidně bych po sobě pojmenovala, máme krásné jméno :palec:

• Citovat
  • Upravit
10.2.18 16:19

**Rosalie**

@terezaaak píše:

potřebovala bych poradit… Čekáme první miminko (6/2018)… původně jsme si mysleli, že to bude chlapeček a u něj jsme měli jméno vyřešené - Ondřej po tatínkovi..

Zatím máme - Gabriela, Laura, Agáta, Magdaléna, Rozálie, Tereza, Ellen(příjmení Kotašková)
Gabriela = Gába
Agáta = Aguš
Magdaléna = Magda
Rozálie = Roza
Rosalie (anebo Rosarie) Kotašková, řečená Rosi, Lie, Rosa s S (nikoliv se zet), Růže…

Líbila by se mě osobně i Odeta, Liběna, Libuše, Zdenka, Luna, Dagmar, Věra, Zora,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze