Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Moc Vás, zkušené, prosím o radu při výběru kočárku. Máme domek na vesnici, cesta k nám je zatím (a nejspíš to ještě dlouho takto i zůstane) bez jakékoliv povrchové úpravy, takže je to spíš polní cesta rozježděná stavebními vozy, samý kámen, výmol, hrbol, samozřejmě každou chvíli pořádné bahno, v zimě neodklízený sníh. Čekáme mimi na jaře a proto jsme se pustili do výběru kočárku. Potřebujeme kočárek do terénu. Navíc nejsem žádná vazba, takže preferujeme i kočárek lehčí nebo se snadnou manipulací. Moc se nám líbí čtyřkolka s natáčecími koly od MUTSY (urbanrider), ale bohužel nemám zkušenosti, jak se podvozek chová v terénu.
Můžete mi, prosím, poradit, na jaké parametry se mám při výběru kočárku orientovat, zda jsou vhodná natáčecí kolečka (resp.natáčecí náprava) či jsou lepší kolečka napevno. Samozřejmě budu maximálně ráda, pokud mi dáte tip na konkrétní kočárek.
Moc Vám všem děkuji za Vaše příspěvky a rady.
Ahoj
s Mustym jsem jela jen jednou a po městě ale bylo to skvělý.o))) do terénu se dá podvozek zaaretovat. Jen nevím jestli to pak příliš nenamáháš a jestli ti pak nevyjde nastejno nezatáčecí kočár. Korbička mi přišla taková menší… no my jsme jezdili s polákem (dorjan ) - vřele nedoporučuji a ted když už se milionkrát polámal a na reklamaci nikdy nedošlo - neměli bychom v čem jezdit - tak jsem dupla a šli jsme do Hartana Topline CL - nafukovací kola - jezdí se s nimi daleko líp než s pěnovými (mám kočár 3/4 roku a zatím jsem ani nedofukovala) a prostě jsem z něj nadšená - obzvlášt pro mě důležité jsou dvě věci ů- přehazovací rukojet (obzvláště v létě když nechceš aby ti na prcka pražilo) a hlavně dlouhá rukojet - ono v obchodě se zdají všechny kočárky super - ale jakmile s nimi jedeš poprvý z kopečka a změní se úhel náklonu kočáru a začneš kopat do dolní brzdy - tak je to pasé - u prvního jsme rukojet vlastnoručně prodlužovali. Hartan ji má dlouhou až až.
Dobré taky je když jde bouda pootevřít - je ze zadní části síťovaná - v létě je pod boudou strašné vedro a když nemůžeš pootevřít boudičku aby mohl horký vzduch odcházet, je tam opravdu nepříjemně. A hlavně dobré brzdy. nám první kočárkek přestal brzdit po půl roce - brzdy byly plastové výčnělky které zapadaly do plastových drážek a vše se velmi brzy ochodilo - ale to bývá u těch levných kočárků
S mustym jsem moc neporadila ale možná jsem ti dala tip aspon na něco:o)
Ahoj, řeším podobný problém a po dlouhém rozmýšlení a posuzování všech možných kočárků, jsem došla k tomu, že jeden dokonalý kočárek prostě neexistuje.
Momentálně jsem rozhodnutá koupit těžší klasickou trojkombinaci na ježdění v terénu - natáčecí kola bych stejně nevyužila a k tomu lehké a dobře odpružené golfky na cestování.
Mutsy je totiž taky docela těžký, a pak když potřebuješ dát kočár do auta nebo jet autobusem, je každé kilo dolů dobré. A souhlasím, že je dobrá ta přehazovací rukojeť - obzvlášť na léto kvůli sluníčku.
AHojky!
Tak já se připojuju taky na stranu Hartana. Měli jsme také Topline, ale z druhé ruky za levno. Ale nebylo to na něm vůbec znát, jsou to opravdu kvalitní německé kočárky, tak nebylo znát žádné opotřebení. Nafukovací kola byly super na výlety do terénu, zvládli jsme s kočárkem ledasco. Přehazovací rukojet šla rychle a bez problémů přehodit. kočárek není moc těžký, má nějakou odlehčenou alu konstrukci, takže jsem si ho v pohodě hodila sama do auta i z auta. Zkus se pokoukat na internetu, dělá se ve spoustě barev, ale nemá nějaký extra design jako Mutsy.
Ahojky tady je nějaký odkaz na Hartana, má opravdu velikou nabídku barev. ![]()
http://zbozi.cz/searchScreen?…
Ahoj,
tak pokud budeš jezdit po takových cestách, jako píšeš, myslím, že nejvhodnější bude klasická 4-kolka s nafukovacími koly. Natáčecí nápravy bych moc nebrala - zaaretovat se sice dají, ale na nerovném povrchu bys jezdila pořád s aretací a stejně se to trošku třese.
Hartan, jak píší holky je určitě dobrá volba, má jej momentálně švagrová. Když jej ale porovnám s našim kočárem, tak Patron Bohemia Apollon Alux vítězí na celé čáře - podstatně levnější, s nánožníkem, větší vložná taška, lépe se skládá do auta a je lehčí.
Martina
Ahoj,
souhlasím s Martinou (Zubr). Stavíme dům na menším městě a přístupovou cestu máme v podobném stavu (cca 120 m) a koupila jsem si před rokem Apollon Alux (Bohemia Patron) a nemohu si jej než vynachválit. Zdolal zatím všechny strasti cestování, malá v něm krásně leží i v současné době ve fusaku a to jsme dlouhé mimino. V roce měříme 80 cm. Při svém řádění jej ani nepřevrátí. Kočárek je jeden z lehčích, váží jen 14 kg. Vřele jej doporučuji, zejména budeš-li mít miminko na zimu.
Pavla
Ahoj,
taky bydlím na vesnici. My si vybrali DorJan. Jezdili jsme i po poli. Váží asi 13kg, korbička veliká, fusak jsme tam pohodlně nacpali. Bez přehazovacího madla bych se taky neobešla. Koukala jsem na netu, mají i velký výběr barev a nejsou drazí.
mava
Ahoj,
já vřele doporučuji Danny Sport Dara. Máme ho už 4,5 roku a výborně slouží, i když už jen na spaní. Je veliký, takže se do něj vejde i naše 2,5letá Petí.
Kola nafukovací, rukověť přehazovací, do terénu super. Kolem ho mají 4 další maminky a všechny jsou spokojené.
Halka
Ahoj, já jsem zase spokojená s Knorrem Nizza, bohužel poslední dobou není moc často k sehnání, ale já jsem moc spokojená. Přesně výborný do terénu, velký nákupní košík, přehazovací rukojeť a síťka v zadní části boudy pro letní úpravu, poloha jde až do lehu a ložná plocha je 85 cm (délka).Materiál je výborný a pratelný, teď už je připravený na druhé mimi a je jako nový. Jinak Hartana má kamarádka a taky je moc spokojená.
Ahojky, doporučuju kočárek Mikrus Alu Sprint. Je podobný jako Mutsy, je teda o něco těžší, má jinak řešené brzdy a polohování madla, což je asi tak vše (teď s ním tady byla kamarádka, takže jsme to všechno probraly) a je levnější. Máme tu kolem 1/2 metru sněhu, ne vždy stíhají odklízet sníh a povrch chodníků není ani v létě ideální a zatím jsem se nikde nezasekla a to s ním jezdím i do terénu, třeba do lesa na houby a tak
A co říkáte na X-landera Xa, prý je taky super do terénu a ta manipulace je úžasná. Já se taky momentálně rozhoduji a u mě vítězí tento kočárek.
A co říkáte na X-landera Xa, prý je taky super do terénu a ta manipulace je úžasná. Já se taky momentálně rozhoduji a u mě vítězí tento kočárek.
Ahoj!!!
Zdravím moc všechny zdravím a taky prosím o nějakou tu zkušenost a radu s kočárkem. Bydlím v Praze - což by se mohlo zdát jako výhoda ohledně výběru, ale jsem čím dál tím bezradnější.
Chtěla jsem kočárek co nejlehčí a nejskladnější (máme Felicii, tak aby se vešel složený do kufru) včetně autosedačky. Původně jsem na internetu vybírala mezi značkami Casualplay - nejvíc se mi líbil Vitage, Nurse, Moon, ale pak jsem podnikla několik „výletů“ do kamenných obchodů a tam moje přesvědčení o lehkých kočárech dostalo KO… Kromě toho, že v každé prodejně haní nebo vychvalují ty kočáry, které prodávají nebo ne, jsem se dozvěděla, že i v Praze (jelikož se Matějíček narodí v únoru) budu potřebovat kočárek s nafukovacími koly - kvůli sněhu. Údajně s plastovými kolečky stačí přejet z chodníku na chodník, kde je u kraje nahrnutý sníh a už se neotáčí jak mají atd. Díky za odpovědi.
Holky a co Bebecar-s natáčecími koly je Stylo AT( a ten si v terénu úplně chcrochtá
), rovná kola má Style AT, nobo ještě Vector AT(ale ten není tak odpružený) Korbičku má dost velkou, otáčecí stejně jako sport. nástavbu, a co je super-polohování zad v korbě)
Mrkněte na něj, a přeji co nejlepší výběr.
Jo a pak slyším chválu na Teutonii Spirit-ale to je trojkolka.