Prosím poraďte..nad limit kufry do letadla

166
28.8.08 19:05

prosím poraďte..nad limit kufry do letadla

Maminky, ať dělám co dělám, máme dva kufry a jeden má 22 kg a druhý asi 20…do letadla je limit 20 kg na osobu, letíme dnes v noci s Fischerem. Bude s toho problém, když to bude celkem treba o 3 kg? Mám hrůzu, aby nás nenechali rozbalovat kufry… Ach jo, proste se to nedá… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6597
28.8.08 19:11

Ahoj,

my měli asi 25kg a 21kg a neplatili jsme nic ani tam, ani zpátky, ono se to rozpočítá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
28.8.08 19:18
Amynka píše:
Ahoj,my měli asi 25kg a 21kg a neplatili jsme nic ani tam, ani zpátky, ono se to rozpočítá :wink:

díky za uklidnění, jsem doslova na prášky, potáhneme 2 kufry, kočár, stan, batoh…jestli tohle přežiju, tak už všechno,¨úplně jsem se s toho osypala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
28.8.08 19:25

A nedají se ty tři kilča schovat do příručního zavazadla?

My jsme s manželem před zpátečním letem vše nezávadné nastrkali do baťohů. Stejně jsme měli nad limit, u nízkonákladovky, jsme čekali, co se bude dít a ten chlapík nás pustil s bohorovným klidem, ani nemrk.

Hezkou dovču!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.8.08 19:34

Jak to je?

Já se přidám s dotazem :(. Počítá se 20 kg na osobu v průměru nebo jedna osoba musí mít zavazadla maximálně dvacetikilová? Nikdy jsem neletěla a máme jeden velký kufr, bojím se, aby neměl víc než 20 kg, ale jsme 3, takže pokud by to bylo průměrně nemusela bych to řešit. Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
28.8.08 19:47

Ahojky,

třeba u Travel servisu je oficiální částka za 1kg navíc 200,– Kč, ale lidi na odbavení bývají benevolentní. Vždycky záleží na tom, jak se člověk na check-inu vyspí :)
Gali, u denních linek se to počítá 20 kg na osobu, u charterů to bývá tak, že se to vyprůměruje v rámci odbavované rodiny, takže u dvou dospělých může mít 1 kufr 10 kg a druhý 30 kg :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
28.8.08 19:48

Gali

plati TZV sdruzene zavazadlo, pokud letite 3-platici a mate jen 2 kufry..... nevim presne kolik je to kilo, ale mam pocit ze 35Kg/ kufr

Jinak taky zalezi kam letite… pokud je to charter, chteji 20 kilo, ale my treba meli jeden kufr 23 a druhy 22 a v pohode.
Treba v tunisu muze mit kufr i 40 kilo, tam to neresi- rikali v CK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.8.08 21:45

Moc díky

Děkuju za fundované odpovědi. Uklidnily jste mě :). Letíme charterovým letem do Řecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
29.8.08 13:03

Ahoj,
tak ja te asi moc neuklidim, zalezi na tom s kym letis, kdyz jsme leteli domu z REcka, tak ten kdo mel vic jak 20 kg doplacel. Manzela sestrenka je letuska a rikala, ze se to ted zacina hlidat a vybirat za to penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
29.8.08 14:06

let do bulharska,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
3.6.18 15:34

Ahoj, prosím Vás o radu, můžou se do letadla místo kufru brát takový ty klasický cestovní tašky? Na popruh?… A ještě dotaz, jeden kufr máme tak trošku nakřáplý z minulých cest, nebude to problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
3.6.18 15:38

Pokud má taška požadovaný rozměr, tak je jedno, co to je ta zavazadlo. Nakraply kufr podle toho jak a kde. To si musíš posoudit sama, zda to ještě vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.6.18 15:39

Cestovní tašku můžeš v klidu vzít… jenom bych co nejvíc zkrátila popruh, nebo ideálně na cestu odepnula, aŤ se vám někde neutrhne… jestli ho budeš dávat do zavazadlového prostoru. Na palubu v pohodě, pokud splňuje rozměr.
Tak nakřáplý kufr nevadí… tedy samozřejmě může se nakřápnout ještě víc, když už je poškozený a pak je otázkou, jestli přežije cestu v použitelném stavu. Ale to musíš zhodnotit ty, jak moc je poškozený.

Příspěvek upraven 03.06.18 v 15:40

• Citovat
  • Upravit
21091
3.6.18 15:39

@Danulinka16 JAko do letadla, myslis na palubu?? JEstli se ti vejdou rozmerove tak proc ne. Nakraply kufr je vas problem, ja bych ho nechala omotat smrstovackou. A jinak jsem nakraple zavazadlo vzdycky resila na ceste zpet a poslali mne novej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
3.6.18 15:47

Díky za odpovědi :).Mě šlo spíš o to, aby se třeba nebáli, že pak budeme říkat, že to zavazadlo je poškozené nově a nebudeme po nich chtít peníze :) Jinak na tenhle kurt uz proběhla kdysi dávno reklamace za poškození a peníze jsme dostali :).Máme koupený nový velký kufr a malý, ale právě nevim, jestli se to tam narve, tak uvažuji, co bude lepší k tomu, jestli taška nebo nakřáplý kufr…Ještě jednou díky za info, asi vezmeme tu tašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí