Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No a pak někomu pomáhejte, že? Úplně nejhorší to je ve vlastní rodině. Anonymní, je mi to moc líto, co se vám stalo a věřím, že jste ted pořádně poučeni. Šanci na úspěch moc nevidím, páč úplně to samé se stalo moji kamarádce a ti si na to najmuli docela drahého právníka a stejně jim to nepomohlo. Ale zkusit to můžete. Moc ti držím palce.
Děkuji moc na portálu uhrazeno to už mám pul roku a nic s tím zatím neuděli tak nevím ale i tak vám děkuji za rady.
![]()
to tě asi moc nepotěším, ale ručení znamená to, že jste ochotni to za neplátce zaplatit v případě, že se k tomu žadatel mít nebude.
Bohužel se tak stalo ve vašem případě, a horko těžko tohle bude někdo zdarma vyřizovat.
Nezbyývá než zkusit bezplatné advokátní poradny, ale ty jen poradí co dělat.
I exekutoři a vymahači dluhů jsou bohužel placená služba.
Mrzí mě to, ale obávám se že bez uhrazení soudního procesu peníze neuvidíte, a kdo ví, zda by vůbec soud rozhodl tak, že vám má bratr peníze zaplatit zpět - přeci jen s tím jste do ručitelství šli
tak nesmutni,najdi si firmu na vymáhání dluhů,ti už nejsou tak tolerantní ![]()
a smněka je ověřená notářem při jejím pdpisu a je tam datum splatnosti? Pokud není ověřená notářem, rovněž vám bohužel těžko k něčemu bude
navíc vymahači dluhů si berou poměrně vysoké procenta z vymáhané částky jako provizi - aspoň teda většinou. Takže spíš zvážit, zda by nevyšel levněji nějaký právník
a ještě mi došla jedna věc - píšeš že už je to nekolik let, od doby co jste dluh doplatili…bohužel na většinu záležitostí v tomto státě - zejména na ty, které nahrávají podvodníčkům - existuje tzv. promlčecí lhůta - nevím zda se to a popř od kdy vztahuje na tyto problémy, ale řešila bych to teda asi hodně rychle, byť přes placeného advokáta nebo vymahače, aby nedošlo k promlčení
jestli že kašle na svou sestru,tak s právníkem to asi nevyhraje,toto jsou lidské hyeny,na ty se asi musí ručně… ![]()
terdule píše:
jestli že kašle na svou sestru,tak s právníkem to asi nevyhraje,toto jsou lidské hyeny,na ty se asi musí ručně…
to ano, ale vzhledem k povaze bratra která je
bych neměla strach, že z něho někdo ty peníze nevymlátí, ale spíš z toho, že si pak pan bratr bude chladit žáhu přes udání jako ublížení na zdraví atd. toť jen můj názor…kdo má svini v krvi, je svině až do morku kosti ![]()
loka píše:terdule píše:to ano, ale vzhledem k povaze bratra která je
jestli že kašle na svou sestru,tak s právníkem to asi nevyhraje,toto jsou lidské hyeny,na ty se asi musí ručně…bych neměla strach, že z něho někdo ty peníze nevymlátí, ale spíš z toho, že si pak pan bratr bude chladit žáhu přes udání jako ublížení na zdraví atd. toť jen můj názor…kdo má svini v krvi, je svině až do morku kosti
no to snad ne ![]()
Ahoj potřebovala bych poradit,nebo kdyby jste znali nějakého bezplatného exekutora či právníka,nebo nějaký portál kam se obrátit,vše sem,děkuji.Tak a ted vám napíši co a jak.
Můj manžel ručil na úvěr mému bratrovi,můj bratr úvěr neplatil,i přes domluvy a prosby to s ním nehlo,exekuci dostal můj manžel na plat a nám se dvěmi dětmi nechávali jen živ minimum,od doby co se dluh exekučně zaplatil uběhlo necelé 4roky,snažila jsem se peníze dostat z bratra zpět prosbami,ale nic nepomohlo i jsem chtěla přes právníka ale nemám na něj,dluh je 70tisíc korun.sama jsem ted už nějakou dobu ve fin,tísni a peníze potřebujeme ale s ním není řeč,zapírá se,nemluví prostě nic nejde,sám s manželkou má dům,auto,drahé zařízení bytu,je podnikatel zedník zaměstnává několik lidí,manželka pracuje na poště,nevím jak mám jednat,kam se obrátit?je tu prosím někdo kdo by mi pomohl?nemám na právníka a ani exekutora,nevím jak to chodí,všechny dokumenty a papíry k dané věci mám,prosím poradí mi tady někdo nebo pomuže?děkuji