Prosím radu - bratr (nám) dluží 70 tisíc

Anonymní
28.5.11 14:37

Prosím radu-bratr dluží 70tisíc

Ahoj potřebovala bych poradit,nebo kdyby jste znali nějakého bezplatného exekutora či právníka,nebo nějaký portál kam se obrátit,vše sem,děkuji.Tak a ted vám napíši co a jak.
Můj manžel ručil na úvěr mému bratrovi,můj bratr úvěr neplatil,i přes domluvy a prosby to s ním nehlo,exekuci dostal můj manžel na plat a nám se dvěmi dětmi nechávali jen živ minimum,od doby co se dluh exekučně zaplatil uběhlo necelé 4roky,snažila jsem se peníze dostat z bratra zpět prosbami,ale nic nepomohlo i jsem chtěla přes právníka ale nemám na něj,dluh je 70tisíc korun.sama jsem ted už nějakou dobu ve fin,tísni a peníze potřebujeme ale s ním není řeč,zapírá se,nemluví prostě nic nejde,sám s manželkou má dům,auto,drahé zařízení bytu,je podnikatel zedník zaměstnává několik lidí,manželka pracuje na poště,nevím jak mám jednat,kam se obrátit?je tu prosím někdo kdo by mi pomohl?nemám na právníka a ani exekutora,nevím jak to chodí,všechny dokumenty a papíry k dané věci mám,prosím poradí mi tady někdo nebo pomuže?děkuji :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
28.5.11 14:43

zkusit portál www.uhrazeno.cz ? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Karin
28.5.11 15:02

No a pak někomu pomáhejte, že? Úplně nejhorší to je ve vlastní rodině. Anonymní, je mi to moc líto, co se vám stalo a věřím, že jste ted pořádně poučeni. Šanci na úspěch moc nevidím, páč úplně to samé se stalo moji kamarádce a ti si na to najmuli docela drahého právníka a stejně jim to nepomohlo. Ale zkusit to můžete. Moc ti držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.11 15:15

Děkuji moc na portálu uhrazeno to už mám pul roku a nic s tím zatím neuděli tak nevím ale i tak vám děkuji za rady. :nevim: :-(

• Citovat
  • Upravit
1249
28.5.11 15:16

máte na to směnku nebo papír o dluhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.11 15:24

máme :-( papíry,vše.

• Citovat
  • Upravit
18551
28.5.11 15:24

to tě asi moc nepotěším, ale ručení znamená to, že jste ochotni to za neplátce zaplatit v případě, že se k tomu žadatel mít nebude.
Bohužel se tak stalo ve vašem případě, a horko těžko tohle bude někdo zdarma vyřizovat.
Nezbyývá než zkusit bezplatné advokátní poradny, ale ty jen poradí co dělat.
I exekutoři a vymahači dluhů jsou bohužel placená služba.
Mrzí mě to, ale obávám se že bez uhrazení soudního procesu peníze neuvidíte, a kdo ví, zda by vůbec soud rozhodl tak, že vám má bratr peníze zaplatit zpět - přeci jen s tím jste do ručitelství šli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
28.5.11 15:25

tak nesmutni,najdi si firmu na vymáhání dluhů,ti už nejsou tak tolerantní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.5.11 15:26

a smněka je ověřená notářem při jejím pdpisu a je tam datum splatnosti? Pokud není ověřená notářem, rovněž vám bohužel těžko k něčemu bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.5.11 15:27

navíc vymahači dluhů si berou poměrně vysoké procenta z vymáhané částky jako provizi - aspoň teda většinou. Takže spíš zvážit, zda by nevyšel levněji nějaký právník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.5.11 15:30

a ještě mi došla jedna věc - píšeš že už je to nekolik let, od doby co jste dluh doplatili…bohužel na většinu záležitostí v tomto státě - zejména na ty, které nahrávají podvodníčkům - existuje tzv. promlčecí lhůta - nevím zda se to a popř od kdy vztahuje na tyto problémy, ale řešila bych to teda asi hodně rychle, byť přes placeného advokáta nebo vymahače, aby nedošlo k promlčení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
28.5.11 15:30

jestli že kašle na svou sestru,tak s právníkem to asi nevyhraje,toto jsou lidské hyeny,na ty se asi musí ručně… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12946
28.5.11 15:32

A jaké máte papíry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.5.11 15:37
terdule píše:
jestli že kašle na svou sestru,tak s právníkem to asi nevyhraje,toto jsou lidské hyeny,na ty se asi musí ručně… :mrgreen:

to ano, ale vzhledem k povaze bratra která je :poblion: bych neměla strach, že z něho někdo ty peníze nevymlátí, ale spíš z toho, že si pak pan bratr bude chladit žáhu přes udání jako ublížení na zdraví atd. toť jen můj názor…kdo má svini v krvi, je svině až do morku kosti :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
28.5.11 15:43
loka píše:
terdule píše:
jestli že kašle na svou sestru,tak s právníkem to asi nevyhraje,toto jsou lidské hyeny,na ty se asi musí ručně… :mrgreen:
to ano, ale vzhledem k povaze bratra která je :poblion: bych neměla strach, že z něho někdo ty peníze nevymlátí, ale spíš z toho, že si pak pan bratr bude chladit žáhu přes udání jako ublížení na zdraví atd. toť jen můj názor…kdo má svini v krvi, je svině až do morku kosti :pankac:

no to snad ne 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel