Prosím radu - bratr (nám) dluží 70 tisíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.5.11 15:44

No mi máme ty všecky mlouvy co se podepisovaly při úvěru,a všecky ty soudní papíry kde je jako dlužník můj bratr ale exekuce na méno mého muže,a pak všecky ty pásky kde mu to strhávali a papír že exekuce je zaplacená ,všude figuruje jako dlužník můj bratr.já na právníka bohužel nemám,moc mě to stresuje,štve a moc zlobí ale co na plat.ách jo. :-( :cry:

• Citovat
  • Upravit
18551
28.5.11 15:46

no…taky už jsme o pár takových případech slyšela a ve finále z toho ten dlužník ještě vyšel jako největší chudák…však se stačí podívat jen jendou týdně na zprávy jak se to tady vede :poblion:
já osobně bych nikdy nikomu neručila. to by muselo být nevím co za situaci, abych do toho šla. Dnes bohužel člověk opravdu může věřit jen sám sobě. je to smutný, ale je to tak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.5.11 15:48

anonymko to mě moc mrzí, ale tohle oprqavdu bez placené služby nevyřešíte - ať už právník, nebo vymahači - jak říkám, zkus ty bezplatné advokátní poradny - najdeš na netu, popíšeš problém a oni ti poradí pro tebe nejlepší řešení.
Bohužel dnešní doba je opravdu taková, že zadarmo ti dají lidi maximálně tak radu :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Držím palce aby se to vyřešilo!!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
28.5.11 15:49
loka píše:
no…taky už jsme o pár takových případech slyšela a ve finále z toho ten dlužník ještě vyšel jako největší chudák…však se stačí podívat jen jendou týdně na zprávy jak se to tady vede :poblion:
já osobně bych nikdy nikomu neručila. to by muselo být nevím co za situaci, abych do toho šla. Dnes bohužel člověk opravdu může věřit jen sám sobě. je to smutný, ale je to tak :zed:

taky jsem bratrovi odmítla půjčit a když něco potřebuje tady vyřídit(žije v zahraničí),tak penízky předem a potom se budem bavit,jak tu někdo psal,nejhorší půjčky jsou v rodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.5.11 15:50
terdule píše:
loka píše:
já osobně bych nikdy nikomu neručila. to by muselo být nevím co za situaci, abych do toho šla. Dnes bohužel člověk opravdu může věřit jen sám sobě. je to smutný, ale je to tak :zed:
taky jsem bratrovi odmítla půjčit a když něco potřebuje tady vyřídit(žije v zahraničí),tak penízky předem a potom se budem bavit,jak tu někdo psal,nejhorší půjčky jsou v rodině…

bohužel zlatá pravda :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12948
28.5.11 15:53

A v těch smlouvách je někde dané, že když bratr nebude moci platit a zaplatí to tím pádem tvůj manžel jako ručitel, tak se bratr stává dlužníkem tvému muži?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.5.11 15:56

Nezbyde ti, než to na něm vymáhat, je zvláštní, že šli po manželovi jako ručitelovi, když má bratr dům.

Takže podat návrh na vydání platebního rozkazu a následně návrh na exekuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.5.11 15:56
Sany80s píše:
A v těch smlouvách je někde dané, že když bratr nebude moci platit a zaplatí to tím pádem tvůj manžel jako ručitel, tak se bratr stává dlužníkem tvému muži?

To vyplývá z občanského zákoníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.5.11 15:58
mag píše:
Nezbyde ti, než to na něm vymáhat, je zvláštní, že šli po manželovi jako ručitelovi, když má bratr dům.Takže podat návrh na vydání platebního rozkazu a následně návrh na exekuci.

aby mohli jít po jeho domě, museli by mít k tomu náležité povolení…kdežto manžel tazatelky se upsal dobrovolně a tudíž je pro ně podstatně snadnější tento způsob, než se namáhat s povolením k zastavení majetku
Někdy mi orpavdu přijde, že lidé podepisují něco, o čem bohužel ani netuší, jaký to pro ně může mít dopad :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
28.5.11 16:01
loka píše:
a smněka je ověřená notářem při jejím pdpisu a je tam datum splatnosti? Pokud není ověřená notářem, rovněž vám bohužel těžko k něčemu bude

Blbost, na vymahací agenturu to může dát i tak. Víš ona půjčka ani nemusí být sepsaná a je vymahatelná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.5.11 16:02
loka píše:
mag píše:
Nezbyde ti, než to na něm vymáhat, je zvláštní, že šli po manželovi jako ručitelovi, když má bratr dům.Takže podat návrh na vydání platebního rozkazu a následně návrh na exekuci.
aby mohli jít po jeho domě, museli by mít k tomu náležité povolení…kdežto manžel tazatelky se upsal dobrovolně a tudíž je pro ně podstatně snadnější tento způsob, než se namáhat s povolením k zastavení majetku
Někdy mi orpavdu přijde, že lidé podepisují něco, o čem bohužel ani netuší, jaký to pro ně může mít dopad :-(
:?: :?: :?:

Dlužníkem je dlužník a až když on neplatí, jde se po ručiteli, na oba dva však musí být vykonatelné ropzhodnutí (většinou rozsudek soudu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
Sany80s píše:
A v těch smlouvách je někde dané, že když bratr nebude moci platit a zaplatí to tím pádem tvůj manžel jako ručitel, tak se bratr stává dlužníkem tvému muži?
:nevim: tak to nevím to ani né asi ,tedy nic sem tam nenašla jen jako dlužník bratr a ručitel muj muž.skusím tedy poradnu uvidíme.sem v koncích. :cry:
  • Citovat
  • Upravit
12948
mag píše:
Sany80s píše:
To vyplývá z občanského zákoníku.

Díky, já si nebyla jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12948
28.5.11 16:09

Já bych bratra nejprve písemně vyzvala k zaplacení-doporučeným dopisem.
Zkusila bych se pak zeptat v nějaké bezplatné poradně, jestlii je vhodné v tomto případě jít k exekutorovi nebo bude potřeba jít k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
28.5.11 16:13
Sany80s píše:
Já bych bratra nejprve písemně vyzvala k zaplacení-doporučeným dopisem.
Zkusila bych se pak zeptat v nějaké bezplatné poradně, jestlii je vhodné v tomto případě jít k exekutorovi nebo bude potřeba jít k soudu.

Souhlas, ale místo poradny bych se možná zeptala rovnou exekutora, jestli se vykonatelné rozhoduntí proti vám nevztahuje i na dlužníka (vzhedem k posloupnosti), bude to jeho kšeft, tak si myslím, že to s váma prokonzultuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel