Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@elen2020 píše:
Ja se nebojim tohodle jen me vystrasili ze se pry neda nador vyloucit kdyz jsem se zeptala..
Tak ultrazvuk není všemocný. I kdyby to v nejhorším nádor byl, bez štítky se žít dá. Kolegyně tento zákrok cca ve 30 podstoupila (nádory mají v rodině) a je bez komplikací. Neplaš dopředu. Budou tě sledovat.
@elen2020 aha tak v tom případě bych se vůbec nebala, u obvodního na základě toho výsledku chtěj odběr na hormony štítné žlázy -ať se zjisti jestli tím trpis nebo ne a potom kontrola na endokrinologii, tak či tak i když to vyjde pozitivně i když to vyjde negativně..ale nebala bych se toho.. nemáš příznaky onemocnění stitný žlázy? Netrpí tím někdo v rodině? Pokud bys měla pozitivní tu krev tak uzel bude sto pro tím ze neberes léky a doposud jsi měla nerozpoznaný onemocnění stitny žlázy - toď můj nazor
@Kristy90 píše:
@elen2020 a ty se nelečíš se stitnou zlazou? Nebereš Euthyrox ani letrox? Jestli ti na tu štítku přišli teď poprvý v životě, tak ti nasadí léky a uzel zmizí uvidíš.. dělají se totiž u z toho ze mas např. Nedostatečný dávkování těch léků a pokud ty neberes zatím žádný tak v tom muže byt pravé ten problém a příčina uzlu
Ne nelecim v zari mi delali testy a byli dobre tak vubec nevim ![]()
@Kristy90 píše:
@elen2020 aha tak v tom případě bych se vůbec nebala, u obvodního na základě toho výsledku chtěj odběr na hormony štítné žlázy -ať se zjisti jestli tím trpis nebo ne a potom kontrola na endokrinologii, tak či tak i když to vyjde pozitivně i když to vyjde negativně..ale nebala bych se toho.. nemáš příznaky onemocnění stitný žlázy? Netrpí tím někdo v rodině? Pokud bys měla pozitivní tu krev tak uzel bude sto pro tím ze neberes léky a doposud jsi měla nerozpoznaný onemocnění stitny žlázy - toď můj nazor
V rodine to ma maminka a sestra
@elen2020 u mě to má taky máma a obě dvě sestry.. zkusila bych ty testy udělat znovu.. mne se tam ten uzel vyprodukoval taky během roku..takže možný je všechno..třeba budou jiný výsledky tentokrat..necitis se unavená? Zácpa? Apod? Fakt nešil, důležitý je i zajít na tu endokrinologii udělat tu punkci plus tu krev
Mám autoimunitní zánět štítné žlázy. Stejně, jako měla moje babička, má moje máma a můj brácha. Uzlíky má mamka a mela babička. Je to velmi časté. Nádor je velmi málo pravdepodobný. A kdyby náhodou, tak nejlépe léčitelný. Podává se radioaktivní jod. Nejsou zasazene jine tkáne.
@Kristy90 píše:
@elen2020 u mě to má taky máma a obě dvě sestry.. zkusila bych ty testy udělat znovu.. mne se tam ten uzel vyprodukoval taky během roku..takže možný je všechno..třeba budou jiný výsledky tentokrat..necitis se unavená? Zácpa? Apod? Fakt nešil, důležitý je i zajít na tu endokrinologii udělat tu punkci plus tu krev
Unavena trochu vic jsem zacpa nekdy.ta punkce se dela na vylouceni nadoru? Nebo to delaji bezne? Ja myslela ze na utz.se spolehlive pozna zda je to ok ci ne ![]()
@elen2020 Nene na ultrazvuku se nepozná jestli je to Ok, ta punkce je na vyloučeni nádoru, posila se to na biopsii
@Kristy90 píše:
@elen2020 Nene na ultrazvuku se nepozná jestli je to Ok, ta punkce je na vyloučeni nádoru, posila se to na biopsii
Tak jsem byla dnes vysetrena na endo.pry je uzlik tak maly ze by se ani nedalo vzit vzorek ze to budem zatim sledovat
@elen2020 Punkce se dělá u uzlíků nad 1 cm. Tak ho mám, jsem sledovaná a endokrinologii už 19 let, přišli mi na sníženou funkci při 11ti-letý prohlídce. Dostaneš léky a bude to v pohodě.