Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chtěla bych se zeptat v březnu jsem prodělala samovolny potrat v 5 týdnu od té doby se vůbec nedaří byli jsme s přítelem na spermiogramu a nevyšel moc hezky přítel má málo pohyblivé spermie nasadili jsme macu a folandrol na odběru byl v červenci za dva měsíce budeme opakovat znovu odběr já žádné vyšetření bouzel nemám gynekoložka mi ho neudělala
našla sem si jinou a ta mi řekla ze nejlepší bude si měřit teplotu akorát já se v tom vůbec nevyznám :/ zakoupila jsem si výtaminy chytré miminko (plánování) a menstruace přišla o 5 dnů dříve
dávám vám sem fotku mého cyklu od února až do teď co říkáte je to takhle v pořádku nebo je něco špatně každý cyklus mám jiný neměl by být pravidelný? moc děkuji za vaše zkušenosti či rady ![]()
Ja bych zahrnula chlapa laskou, aby mel sebevedomi a videl, ze si sex s nim uzivam. I bych mu rekla, ze kdyz zustanete sami dva, ze to bude fajn. Aby se uklidnil. Musi to byt pro nej tezke, kdyz vi, ze je problem na jeho strane. Doba je dobra, muzete byt hodne doma, tak si udelejte pohodu a dovadejte, uzivejte si. Slo by to takhle? Nebo vas tlaci vek nebo neco jineho co nepises?
A tu teplotu meris? Neni na tom nic sloziteho. Kup si v lekarne digitalni teplomer na 2 desetina mista-prodava se primo jako bazalni teplomer. Dej si ho na nocni stolek a kazde rano zmer teplotu. Dulezity je, aby jsi merila vzdy ve stejny cas a driv nez vstanes. Zacnes merit 1.den cyklu-den, kdy dostanes menstruaci a meris cely mesic. Namerene hodnoty pak zaneses jen do grafu, ktery byva v papirove podobe u teplomeru, nebo muzes vyuzit elektronicke grafy. Je jich plny internet… Je to dulezite, aby se zjistilo, jestli ovulujes a toto je asi nejjednodusi a nejspolehlivesi zpusob, jak to zjistit. Cykly nemas az tak nepravidelne, takze pak budes vedet i kdy priblizne ovulka probiha a kdyby to vypadalo, ze ovulace neprobiha, zacne to s tebou lekar resit jinak. Vitaminama nic nezkazis, ale urcite ti nerozhodi cyklus. Jinak doporucuji spis nevyhazovat penize v lekarne. Staci zobat listovku, aby bylo telo pripravene az to vyjde. Zkus se dat tak nejak „do pohody“. Telo muzes nastartovat a zrelaxovat cvicenim. Kdyby si chtela zkusit bylinky, zvaz kortyhel… Preji hodne stesti ![]()
Já měření teploty dost řešila tak 4-5 měsíců a opravdu se podle toho časem dá hodně poznat. Navíc časem si začneš i více věcí všímat, ve chvíli kdy přesně znáš cyklus. Zde je pár komentářů, na co jsem přišla:
Jestli vám na tom opravdu záleží, tak doporučuji kombinovat to s ovulačním testem. Na netu se dá koupit balení po 50ti (jen malé papírky). Moc to nestojí a ukáže to ovulaci dopředu.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.