Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
lokofa píše:kahaja píše:hkac píše:kahaja píše:hkac píše:Hoď je na mražák
Ono to má nějakou dobu trvanlivosti? Já mám schované plíny po starší dceři (co jsme nespotřebovali) a vůbec mě nenapadlo, že by mohly být prošlé.
![]()
.
Škoda žes mi to neporadila dřív, jsem nedávno rušila jeden mrazák, páč byl nevyužitej - ale plíny by se tam tak akorát vešly
![]()
![]()
![]()
![]()
Nebo bych je zavařila… (končím - dala jsem si 2 decky vína a už zas vymýšlím číčoviny
)
Objektivně to asi není probém. Ale měla bych z toho asi blbý pocit, takže bych je raději prodala nebo pokud by jich bylo pár, tak věnovala.
Ale nejlepší je nevědomost, mě do te´d nenapado nějaké datum spotřeby hledat.
kahaja píše:lokofa píše:Nebo bych je zavařila… (končím - dala jsem si 2 decky vína a už zas vymýšlím číčovinykahaja píše:hkac píše:kahaja píše:hkac píše:Hoď je na mražák
Ono to má nějakou dobu trvanlivosti? Já mám schované plíny po starší dceři (co jsme nespotřebovali) a vůbec mě nenapadlo, že by mohly být prošlé.
![]()
.
Škoda žes mi to neporadila dřív, jsem nedávno rušila jeden mrazák, páč byl nevyužitej - ale plíny by se tam tak akorát vešly
![]()
![]()
![]()
![]()
)
- ZAVAŘIT!!! To je jasná volba
- vínu zdar! Hlavně červenému ![]()
zelazuzu píše:kahaja píše:lokofa píše:Nebo bych je zavařila… (končím - dala jsem si 2 decky vína a už zas vymýšlím číčovinykahaja píše:hkac píše:kahaja píše:hkac píše:Hoď je na mražák
![]()
.
![]()
![]()
![]()
![]()
)
![]()
![]()
- vínu zdar! Hlavně červenému
Cabernet Sauvignon ![]()
kahaja píše:zelazuzu píše:Cabernet Sauvignonkahaja píše:lokofa píše:Nebo bych je zavařila… (končím - dala jsem si 2 decky vína a už zas vymýšlím číčovinykahaja píše:hkac píše:kahaja píše:hkac píše:Hoď je na mražák
![]()
.
![]()
![]()
![]()
![]()
)
![]()
![]()
- vínu zdar! Hlavně červenému
Tož to je dobrá značka
- dobrou noc jdu spat.
Jinak z těch plín mám stejný pocit jako Alpaka - asi bych je darovala..Přeci jen v nich jsou gely a kdoví jestli to něco nedělá, ale nevím…Každopádně to s tím zavařením mě totálně pobavilo - já jsem si to totiž hned představovala naživo
.
Já takhle schovala plýny po synovi a když jsem je chtěla použít pro dceru, tak byly už takový „tvrdší“
takže nakonec stejně skončili v koši. (ale je pravda, že čekaly ve skříni přes tři roky)
Teď jsem všechny nevyužitý plýny darovala kámošce…
zakladatelko když se podíváš na složení těch plen, tak jsou čímsi napuštěné, a mimčo by mohlo mít třeba vyrážku nebo tak něco
já bych nepužívala
pěknou diskuzi jste tu z večera měly…
Mě ještě napadlo (a bez vína), že Alany mají být snadno odbouratelné, tak když jsou prošlé, bych se bála, jestli už se nezačaly odbourávat… ![]()
Je fakt, že ty plíny Alana, co má zakladatelka prošlý, jsou eko. Ty se asi skladovat dlouhodobě nedaj, by se rozložily časem:-)))
jancic píše:
Ahoj,
myslíte, že vadí, že jsou papírovky prošlé? Např. o půl roku? Použili byste je? Zbyl mi tu načatý balík Alan, přemýšlím, zda ho prodat, či si ho ponechat pro dalšího potomka …
eviska22 píše:
Co může na plenách projít? Za mě, klidně vesele používat.
Já myslím, že nejsou třeba zkažené nebo tak něco, ale můžou mít už omezenou nebo úplně znemožnenou savost. Taky jsem doma měla načaté Pampersky, dala jsem je kamarádce pro malého a ona je stejně vyhodila, že prý to savé jádro v nich bylo tvrdé a puckaté a protékaly jako by byly z umělé hmoty.
Asi jak byly načaté, tak navlhly, či co, nevím ![]()
Zírám
Ani jsem nevěděla, že plíny můžou být prošlé…a to už mám odplínkované 4 děti
Já bych je normálně užívala. ![]()
bych se asi bála těch absorčních gelů, na jednu stranu se rozkládají xxxx let, takže by měly vydržet, na druhou stranu nevím co po době spotřeby vypouštějí
KPK jednorázovky přece jsou z umělé hmoty ![]()
Čekatelka píše:
bych se asi bála těch absorčních gelů, na jednu stranu se rozkládají xxxx let, takže by měly vydržet, na druhou stranu nevím co po době spotřeby vypouštějíKPK jednorázovky přece jsou z umělé hmoty
vypouštějí po době spotřeby tělíčku nezdravé chemikálie - úplně ty samé jako před dobou spotřeby - takže je to vlastně úplně fuck ![]()