Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Myslím, že ano. Mám na sobě vyzkoušeno plno prášků po expiraci a vše v pořádku.
Už jsem si vzala půlku. beru to asi po roce. vypadá to, že snad je to v pohodě. maximálně si myslím, že by to nemuselo fungovat, ale kdo ví.. díky za reakci ![]()
Neurol ani jiná AD nepůsobí tak, že si vezmeš jednu tabletku a je všechno super. Nástup účinku trvá několik dní-týdnů. A s prošlým bych moc neriskovala, obzvlášť u psychofarmak.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám doma prošlý neurol cca 4 roky. myslíte, že bych si mohla půlku vzít? je mi opravdu hrozně. potřebuju usnout. jinak ho neužívám, ale dneska bych fakt moc potřebovala.
maximálně nebude mít takový účinek, ale jistě se neotrávíš - nicméně pokud míváš tyto stavy( na neurol) doporučuju zamyslet se nad nějakou terapií
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám doma prošlý neurol cca 4 roky. myslíte, že bych si mohla půlku vzít? je mi opravdu hrozně. potřebuju usnout. jinak ho neužívám, ale dneska bych fakt moc potřebovala.
Tak jako 4 roky bych si fakt nelajsla. Co tam občas bývá po době expirace…
Jako je fakt, že nejpravděpodobněji je tam jen méně účinné látky, ale ona se nevypaří. Se rozloží/změní na jiné věci a ty fakt nemusí dělat dobrotu
@Maja Z Neurol není AD, nýbrž benzodiazepin. Ty fungují zcela odlišně.
@Maja Z píše:
Neurol ani AD nepůsobí tak, že si vezmeš jednu tabletku a je všechno super. Nástup účinku trvá několik dní-týdnů. A s prošlým bych moc neriskovala, obzvlášť u psychofarmak.
Tak zrovna po neurolu se opravdu hned ulevi.
Jinak ja bych si prošlý lék nevzala.
@Maja Z píše:
Neurol ani jiná AD nepůsobí tak, že si vezmeš jednu tabletku a je všechno super. Nástup účinku trvá několik dní-týdnů. A s prošlým bych moc neriskovala, obzvlášť u psychofarmak.
neurol není AD… naopak nástup účinku má okamžitý
Já jednou vzala 7 let prošlý Ataralgin. A jak mi byl tehdy dobrej! (Se zánětem ledvin, bez analgetik, který doma nebyly - jen tenhle zapomenutej na dně krabice, bych k doktorovi nedošla). Takže jestli je to v krizi, tak klidně.
@Maja Z píše:
neurol funguje hned narozdíl od klasických antidepresiv
@Maja Z píše:
neurol neni antidepresivum a narozdil od nich ucinkuje hned. Ma zase jina uskali, predevsim na nem vznika zavislost.
@Anonymní píše:
Už jsem si vzala půlku. beru to asi po roce. vypadá to, že snad je to v pohodě. maximálně si myslím, že by to nemuselo fungovat, ale kdo ví.. díky za reakci
půlku jak silného Neurolu sis vzala?
Díky za reakce. já jsem včera pak usnula, tak už jsem neodpověděla. tu sílu toho neurolu nevím. každopádně mi to pomohlo. dneska jsem sice unavenější, ale nejsem v nějaký „křeči“. já jsem objednaná 24.10. k psychiatričce, jdu tam poprvé, tak uvidím… trošku se toho bojím. jinak neurol zabírá u mě hned, třeba do čtvrt hodiny cejtím úlevu. jak všechno je najednou takový lepší… proto je to asi tak šíleně návykové. ale včera jsem seděla a klepala se, myslela jsem, že zešílím, bylo mi hrozně zle a jedinou berličku, kterou jsem měla, byl ten 4 roky prošlej neurol. a snad v pohodě, nic hroznýho se nedělo, tak snad dobrý, snad to nevadí.