Rovnátka u dospělých

809
26.9.16 21:20

Rovnatka u dospelych

Mate nekdo zkusenost s rovnatky? Je mi 37 a mam jen lehoucce krivou jednicku, nejak mi to ale zaclo (po par fotkach, kde jsem se na to proste zamerila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
869
26.9.16 21:23

Mam. Je mi 33 a uz je nosim 1,5 roku. V prosinci nebo v unoru mi je sundaj. Dalsi dva roky budu nosit spaci rovnatka a udrzovaci, ktere se upevni zevnitr chrupu a nejsou videt. Mam sklokeramicky. Od puvodni ceny se uz to sakra vzdalilo…, cisteni me silene nebavi, ted uz na to nadavam mene. Prvni pul rok jsem toho litovala i obrecela. A ze je to bez bolesti, se rict neda. Asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
26.9.16 21:35

Ja měla fixní rovnátka nahoře (hodně křivé zuby) od 26 let tři roky a pak dva roky sundavací na noc. Ze začátku mě to jen nepříjemně táhlo, malinko jsem chvíli šišlala. Lidi to ale snáší různě, je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
26.9.16 21:46

Jsem na tom podobně. Je mi 37, rovnátka mám už rok. Nahoře jsem měla lehce křivou jedničku, dole mi jednička dost podstatně vylézala směrem ven. Měla jsem to už kolem puberty, ale tenkrát jsem rovnátka nosit nechtěla. A posledních 10 let jsem začala sledovat, že se ta jednička dole začala vychylovat ven čím dál tím víc, tak jsem se pro ně rozhodla. Synova ortodontistka mi na to koukla a řekla, že by se musely nejdřív vytrhnout všechny pětky nebo šestky, aby tam bylo dost místa a pak že mi může nasadit rovnátka. Do čehož jsem tedy fakt nechtěla jít, protože jinak mám zuby hezký. Podařilo se mi dostat v Praze k výborné vyhlášené ortodontistce, která mi řekla, že se rozhodně nic trhat nemusí. Nechala jsem si dát průhledné plastové na přední zuby a od čtyřek už klasické kovové. Za obě čelisti jsem zaplatila čtyři tisíce. Četla jsem na webu hororové scénáře ohledně bolesti, ale za mě teda dobrý. Asi i díky tomu, že ta vada nebyla tak velká, to nebylo nic strašného. Pravda, první tři čtyři dny po nandání to nebylo nic moc, živila jsem se spíš kašičkama, protože každý skus byl hodně nepříjemný, ale pak už naprosto v pohodě a rozhodně jsem si třeba nemusela brát analgetika jak jsem u některých lidí četla. Srovnalo se to hodně rychle, v prosinci jdu na sundání vrchních (a pak budu předpokládám nosit ty noční sundavací), spodní čelist ještě bude nějaký čas chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
26.9.16 22:00

A Gino, muzu poprosit o fotku, jak to cca vypada? Nedokazu si predstavit tu kombinaci jak mas. A jen 4 tisice? Ja zila v predstave cca 10× vetsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.16 22:04

@Gina uff teda to je ale výborná cena! Já bych rovnátka chtěla, ale všude čtu ceny minimálně 20 000… Mohla bych se zeptat na jméno ortodontistky? :oops: mockrát děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
26.9.16 22:27

@Gina Mohla bych poprosit kontakt na lékařku prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
26.9.16 22:49

@79Simona ufff no já to zítra až bude světlo zkusím, ale nevím nevím :-DDD prostě ten plastový zámeček je takový malý průhledný čtvereček, ty mám nalepené na jedničkách až trojkách a od čtyřek už jsou ty klasické kovové zámky. Takže když se usměju, není z trochu větší dálky vůbec vidět, že nějaká rovnátka mám.
@StaráZnámá @NikolH Je to dr. Švábová na Plzeňské v Pze 5. Ale dostat se k ní fakt není jen tak, čekací doba je třeba i půl roku. Člověk nesmí očekávat přepychovou ordinaci. Je to malá místnost v suterénu s malou čekárnou, když člověk nemá štěstí, kolikrát si bohužel i dlouho vystojí frontu. Ale paní doktorka je zlatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.16 22:58

@Gina děkuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
26.9.16 23:26

@StaráZnámá Předpokládám, že kdybych chtěla třeba keramické, tak ta cena bude o hodně vyšší, ale s těmi, co mám, jsem spokojená, nemám s nimi problémy ťuk ťuk ťuk. Při konzultaci mi bylo řečeno, že komplet celá léčba by měla vyjít na cca 8-9 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
27.9.16 06:44
@79Simona píše:
Mate nekdo zkusenost s rovnatky? Je mi 37 a mam jen lehoucce krivou jednicku, nejak mi to ale zaclo (po par fotkach, kde jsem se na to proste zamerila

Mám zkušenost, ale nosila jsem je ve věku nějakých - náct. Ale zrovna před pár dny jsem se bavila s kamarádem a on mi tak mezi řečí říká, že má rovnátka…vůbec jsem si toho nevšimla, má je jakoby ze zadu zubů, takže nejsou vůbec vidět, tak třeba toto mě velice zaujalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
27.9.16 11:38

Tchýně si nechala v 53 letech průhledná rovnátka, která vůbec nejdou vidět. Po určitém čase jí vždy udělají nová. Celkově je bude nosit jen půl roku a to měla úplně šílené zuby! Lituje, že to neudělala už dřív (odrazovala jí od toho její předchozí lékařka, že prý už je stará, že to nemá cenu). Už se těší, až se začně konečně pořádně smát :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
27.9.16 13:54
@Nicouel píše:
Tchýně si nechala v 53 letech průhledná rovnátka, která vůbec nejdou vidět. Po určitém čase jí vždy udělají nová. Celkově je bude nosit jen půl roku a to měla úplně šílené zuby! Lituje, že to neudělala už dřív (odrazovala jí od toho její předchozí lékařka, že prý už je stará, že to nemá cenu). Už se těší, až se začně konečně pořádně smát :dance:

To budou takové ty průhledné neviditelné, co se dají i příp. sundat při jídle a tak předpokládám…když jsem o nich poprvé četla, tak jsem se nadchla…viděla jsem je i u známé…akorát ta cena přes sto tisíc nic moc…to jsem si řekla že těch rok a půl/dva se zámečky v puse radši přetrpím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1320
27.9.16 17:19

@Gina Já u ní dnes byla :) Je fakt, že jsem se objednávala na začátku roku a 1. návštěvu jsem měla až v srpnu. Mě je 28 a taky jsem si chtěla nechat srovnat úsměv :) Mě ale čeká ortognátní operace (vytrhnutí spodních čtyrek, dekomprese horní čelisti a předsunutí spodní). Paní doktorce věřím, tak snad budu spokojená, všude má ty nejlepší reference. 10.10. už jdu na konzultaci kvůli operaci na Karlák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
27.9.16 18:08

@Dajdí tak držím palce, ať to dobře dopadne! ty rovné zuby za to všechno stojí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí