Rovnátka u dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1577
16.8.17 22:22

@a12

tak jo, hezký to asi je :-) já to beru, že chci, aby byly co nejméně vidět, nezáleží, jestli je to hezký, nebo ne, prostě chci, aby nebyly vidět, proto jsem si připlatila za bílý a proto mě nikdy ani nenapadla varianta barevných gumiček u bílých rovnátek. Naopak když už, tak se mi barevné guničky zdají hezký u těch kovových, že ten kov v puse to trochu zjemní.
Teda ale já se nemůžu dočkat dne, kdy mi ty rovnátka sundaj, je to s nima pěkný vopruz a rozhodně mi nikdy v budoucnu nebudou chybět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61219
16.8.17 22:25
@kyslík píše:
@a12tak jo, hezký to asi je :-) já to beru, že chci, aby byly co nejméně vidět, nezáleží, jestli je to hezký, nebo ne, prostě chci, aby nebyly vidět, proto jsem si připlatila za bílý a proto mě nikdy ani nenapadla varianta barevných gumiček u bílých rovnátek. Naopak když už, tak se mi barevné guničky zdají hezký u těch kovových, že ten kov v puse to trochu zjemní.
Teda ale já se nemůžu dočkat dne, kdy mi ty rovnátka sundaj, je to s nima pěkný vopruz a rozhodně mi nikdy v budoucnu nebudou chybět :-)
:lol: ja jsme si na ne nakonec tak zvykla, a na ty barevny gumicky, ze jsem to brala jako prednost :mrgreen: segra mi je dokonce zavidela, se ji to libilo jako modni doplnek :lol: :mrgreen: ty ruzny barvy gumicek a tak.. ale je pravda, ze je to obcas neprijemny.. kdyz zacnou dratky drit o vnitrek pusy atd. a pritel se teda taky tesil az mi je sundaj :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
17.8.17 08:11
@kyslík
@kyslík píše:
@SarinkaSar1já mám keramická rovnátka momentálně čtvrt roku a jsem super spokojená. Kafe piju na litry a zabarvují se gumičky a drátek, přímo zámky mám zatím stále bílé. Ale co pozoruju, tak to ničemu nevadí, protože to je na pohled fakt málo vidět. Když otevřeš pusu a na někoho mluvíš, nepůsobí ta bílá rovnátka jak magnet a každý ti nekouká do pusy, takže ani nezkoumá, jestli ti nezežloutly gumičky. Některé kamarádky si ani nevšimly, že mám rovnátka, natož nějakých dalších detailů.
Někdo tu zmiňoval větší křehkost, o té můj ortodontista vůbec nemluvil, naopak tedy říkal, že bílá rovnátka lépe drží a zámečky se neuvolňují. Takže nevím.
Každopádně za sebe můžu keramická rovnátka doporučit, mám hrozně dobrý pocit, že je to velmi málo viditelné a nepraští to do očí a zatím je mám bez problémů.

to je super, díky za odpověď…a ještě jsem se chtěla zeptat, zubařka mi tvrdí, že ty keramický jsou jakoby větší než ty kovový, tak mám strach abych neměla pusu jak kůň, jestli mě chápeš :mrgreen: Ještě mi spousta lidí radila, že mam čaj nebo kafe pít brčkem…tak já nevim, asi do těch keramických nahoru půjdu, dolu si nechám kovové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
17.8.17 17:16
@SarinkaSar1 píše:
@Gina taky mě čeká nasazení u dr. Švábové, čekala jsem rok. Jsi pořád spokojená?

@SarinkaSar1
hurááá už je mám dole :-D na horní čelisti jsem je měla cca rok a čtvrt, na dolní ještě o pár měsíců víc, tam jsem ty zuby měla hýblé víc. Hned po sundání mi vzali otisky a na noc nosím takové průhledné sundavací, vypadají jako ty „neviditelné“, aby se zase nerozjely. Prý to chce mít tak stejnou dobu, jako byly na zubech rovnátka a pak se postupně začne vynechávat a uvidí se, jestli zuby zůstanou tam, kde mají. Rádi se prý vrací na svoje staré místo zpátky :-( Na dolní čelisti mám i zezadu nalepený od jedniček po trojky takový slabounký retenční drátek, ten by to měl pojistit, aby se nevracely. Ale ten mi vůbec nevadí. Jinak zuby mám srovnaný, takže abych odpověděla na tvojí otázku - ano, jsem spokojená :-) A co se týká těch drátků, tak doktorka mi tam většinou dávala bílý (bílé gumičky), ale oni stejně za 2-3 týdny začaly sjíždět ke straně k zámečkům, takže jsem jí pak většinou řekla, ať mi tam dá klasický kovový, i mi přišlo, že to kkolikrát bylo zdálky méně vidět, než ten zářivý bílý. Jinak já nepiju kafe ani červené víno, takže se mi ty gumičky nebarvily, jednou jsem se tedy zapomněla a dala si nějakou kari omáčku, tak to je fakt, že potom lehce nažloutlé gumičky byly. Ale bylo to chvíli před kontrolou, takže mi je dr vyměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
17.8.17 22:42
@SarinkaSar1 píše:
@kyslíkto je super, díky za odpověď…a ještě jsem se chtěla zeptat, zubařka mi tvrdí, že ty keramický jsou jakoby větší než ty kovový, tak mám strach abych neměla pusu jak kůň, jestli mě chápeš :mrgreen: Ještě mi spousta lidí radila, že mam čaj nebo kafe pít brčkem…tak já nevim, asi do těch keramických nahoru půjdu, dolu si nechám kovové.

s tím, jestli jsou větší, ti asi neporadím, páč žádné srovnání nemám. Nevím, jak velké jsou ty kovové zámečky. Ale jako kůň si nepřipadám :-) O pití brčkem jsem neslyšela, ale určitě by mi to nešlo tak týden až dva po každé návštěvě u ortodontisty a přitažení, je to vždycky pak hrozně citlivé a bolestivé a určitě bych nezvládla dát pusu do polohy pití brčkem. Po tom týdnu až dvou už by to šlo. Ale jestli to pomůže, nevím. Já to neřeším, že se to barví, takže žádné takové pokusy nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
17.8.17 22:50

@Gina

chtěla bych se zeptat, zdají se ti lepší ta průhledná sundavací „rovnátka“ na noc, nebo ten retenční drátek? Mně ortodontista dal na výběr, buď tyhle noční rovnátka, nebo drátek. Nemáš s tím drátkem problémy, že by se třeba uvolňoval nebo něčemu vadil? A ten taky po nějaké době sundají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61219
17.8.17 23:00
@kyslík píše:
@Ginachtěla bych se zeptat, zdají se ti lepší ta průhledná sundavací „rovnátka“ na noc, nebo ten retenční drátek? Mně ortodontista dal na výběr, buď tyhle noční rovnátka, nebo drátek. Nemáš s tím drátkem problémy, že by se třeba uvolňoval nebo něčemu vadil? A ten taky po nějaké době sundají?

s tim dratkem teda zkusenost nemam, ale ty na noc jsou za me k prdu :think: ja je mela jako dite a po nich mi stejne nakonec dali na pevno.. a po sundani zas ty na noc.. ktery jsem pak ani nenosila.. neda se s tim mluvit a celkove mi to vadilo a jako dospeli zensky jeste vic teda.. kdyz mas vedle sebe chlapa a tyhle rovnatka v puse, nic moc :mrgreen: s tim se nedalo rict ani dobrou noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
17.8.17 23:20

@kyslík aha, tak já mám ty noční sundavací na obou čelistech a na dolní ještě navíc ten drátek, který to prý víc pojistí. Ale nosit na noc mám stejně i ty „dlahy“ jako tomu v ordinaci říkali, protože je to taková dvojitá pojistka. Drátek tam mám zatím asi dva měsíce, a bez problémů, jen jak je tam přilepený, tak jsou ty zuby zevnitř díky tomu lepidlu když po nich přejedeš jazykem takové drsnější, ale zvykneš si. Prý kdyby se to nějak odlepilo, což samozřejmě asi může, když třeba člověk blbě kousne do nějakého tvrdého jídla, tak mám hned volat a přijít na přilepení. Jinak samozřejmě pokud ty máš na výběr, tak rozhodně je lepší jen ten drátek, než celá ta vyndavací dlaha, ta přece jenom v puse trochu vadí, jak to mám na obou čelistech, tak ani nejdou ty zuby pořádně dát k sobě, takže při usínání cítím, jak se mi i trochu sama otevírá pusa… večer musíš vyčistit, dát do pusy, ráno vyndat, vyčistit…tzn. všude tahat s sebou i na dovolených a tak…no prostě je to takové ne úplně příjemné zavazadlo navíc. Takže pokud jsi třeba neměla moc velkou vadu a ten drátek u tebe bude stačit, aby se ti nezačala vada vracet, šla bych určitě do něj. A co se týká doby sundání, tak to prý je individuální, četla jsem o tom drátku různé diskuze lidí, co ho mají, a prý někteří doktoři ho v puse nechají člověku klidně i napořád :-D někteří lidi v diskuzi psali, že ho měli třeba pět let, pak jim ho doktor sundal a zuby se pak zase vrátily do špatné polohy. Takže myslím, že drátek bude spíš dlouhodobější záležitost. A to bude ale i platit asi i o těch nočních sundavacích. Že prostě bude dobrý tohle období „po“ neuspěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61219
17.8.17 23:26

@Gina ja z tech vyndavacich mela pocit, ze kdyz se na nakou dobu prestanou nosit tak efekt zadnej :nevim: rano jsem se vzbudila citila jsem, ze me ty zuby boli, ale mela jsem pocit jako kdyby se vracely do stejny polohy co byly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
17.8.17 23:29
@a12 píše:
s tim dratkem teda zkusenost nemam, ale ty na noc jsou za me k prdu :think: ja je mela jako dite a po nich mi stejne nakonec dali na pevno.. a po sundani zas ty na noc.. ktery jsem pak ani nenosila.. neda se s tim mluvit a celkove mi to vadilo a jako dospeli zensky jeste vic teda.. kdyz mas vedle sebe chlapa a tyhle rovnatka v puse, nic moc :mrgreen: s tim se nedalo rict ani dobrou noc :mrgreen:

oni tyhle sundavací budou ale jiné, než ty klasické „dětské“ snímací. Ty má syn, je to taková ta barevná plastová hmota na patře a kolem několik drátků. Ty, co mám na noc já, jsou přesný plastový průhledný odlitek celého chrupu, vypadá to jako ta neviditelná rovnátka invisalign který si na ty zuby nasadím a prakticky vůbec to v puse není vidět. Mluvit se s tím dá téměř bez problémů (na rozdíl od syna, který s nimi fakt má problém vyslovovat všechny hlásky, kde se dává jazyk na patro).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
17.8.17 23:31
@a12 píše:
@Gina ja z tech vyndavacich mela pocit, ze kdyz se na nakou dobu prestanou nosit tak efekt zadnej :nevim: rano jsem se vzbudila citila jsem, ze me ty zuby boli, ale mela jsem pocit jako kdyby se vracely do stejny polohy co byly :mrgreen:

jojo, je fakt, že hlavně u horní čelisti taky někdy ráno přední jedničky trochu bolí, pořád se to nějak hýbe. Právě proto si myslím, že mě čeká ta udržovací doba delší. Doktorka říkala, že kdybych cítila, že se mi to hýbe i po roce od sundání, tak by mi dala pro jistotu ten retenční drátek i na tu horní čelist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
18.8.17 09:35

A jak dlouho vám celkově trvalo ten proces prvotního nandání?

@Gina můžu se ještě zeptat, jak to má Švábová s placením? chce to rovnou hned, nebo postupně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
18.8.17 09:42
@SarinkaSar1 píše:
A jak dlouho vám celkově trvalo ten proces prvotního nandání?@Gina můžu se ještě zeptat, jak to má Švábová s placením? chce to rovnou hned, nebo postupně?

to nandání - přilepení všech zámečků na jednu čelist + nandání drátku - cca 20 minut…? Mám pocit, že druhou čelist mi dělala až při další návštěvě.

Placení postupně, zálohově, vždycky +- jen za to, co v ten den udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
18.8.17 09:44
@Gina
@Gina píše:
to nandání - přilepení všech zámečků na jednu čelist + nandání drátku - cca 20 minut…? Mám pocit, že druhou čelist mi dělala až při další návštěvě.Placení postupně, zálohově, vždycky +- jen za to, co v ten den udělala.

díky za odpověď, já právě čekala, že to trvá třeba tři hodiny :lol: a má tam terminál na platbu kartou? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1320
18.8.17 12:57

@SarinkaSar1 Ahoj :mavam: terminál tam fakt nemá :mrgreen: ale dá ti číslo účtu a doma jí to pošleš přes internetbanking :palec: Mě nandavala 16.7. a zatím jí stačila záloha 2000,– (ale tak prozatím mám jen 6 zámečků)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí