Rovnátka u dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1268
8.11.17 22:19

@Thea21 no je fakt, že to čištění zubů jsem tak nějak zanedbávala, určitě jsem je nečistila po každém jídle, teda ze začátku možná jo, pak mě to časem pustilo :-D Ale taky jsem ráda porovnávala zuby před a po, jak se rychle rovnají.
Teď jsem teda ve stádiu, že i víc, než 3/4 roku po sundání horní čelisti cítím, že se ta původní křivá jednička má tendenci zase vracet zpátky. Minulý týden jsem si na noc zapomněla nandat ten plastový výlisek a večer jsem pak viděla, jak je lehce vykloněná. A další ráno mě trochu bolela, jak se zase přes noc díky výlisku tlačila zpět. No nebude ta udržovací procedura žádná sranda, možná si nechám při příští kontrole pro jistotu nalepit kousek toho retenčního drátku i na horní čelist, aby tam bylo dvojí jištění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
16.12.17 15:36
@Gina píše:
@Thea21 no je fakt, že to čištění zubů jsem tak nějak zanedbávala, určitě jsem je nečistila po každém jídle, teda ze začátku možná jo, pak mě to časem pustilo :-D Ale taky jsem ráda porovnávala zuby před a po, jak se rychle rovnají.
Teď jsem teda ve stádiu, že i víc, než 3/4 roku po sundání horní čelisti cítím, že se ta původní křivá jednička má tendenci zase vracet zpátky. Minulý týden jsem si na noc zapomněla nandat ten plastový výlisek a večer jsem pak viděla, jak je lehce vykloněná. A další ráno mě trochu bolela, jak se zase přes noc díky výlisku tlačila zpět. No nebude ta udržovací procedura žádná sranda, možná si nechám při příští kontrole pro jistotu nalepit kousek toho retenčního drátku i na horní čelist, aby tam bylo dvojí jištění…

Ne nadarmo nás říká, že sundáním rovnátek léčba nekončí :lol: Jsem zvědavá.. za měsíc mám termín sundání. Budu si do plastových výlisků dávat bělící gel :palec: a Ty máš plastové výlisky nebo ještě něco k nim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
17.12.17 09:23

@Thea21 výlisky plus na spodní čelisti zvnitřku na jedničkách a dvojkách retenční drátek. Minulý týden jsem byla na kontrole, dr říkala, že mám zkoušet 1× za týden na horní čelisti na noc výlisek nedat, ať vidíme, co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
31.8.19 22:08

Ahoj. Je mi 26 a zubař mi doporučil na dolní zuby rovnátka ale rostou mi moudráky které stahují ty přední zuby k sobě. Čeká se až ty zuby vyrostou úplně? Kolik vlastně stojí rovnátka? Kdysi dávno v pubertě nás stali na horní zuby kolem 5. Připlácí něco pojišťovna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
31.8.19 22:59
@Ivuska53 píše:
Ahoj. Je mi 26 a zubař mi doporučil na dolní zuby rovnátka ale rostou mi moudráky které stahují ty přední zuby k sobě. Čeká se až ty zuby vyrostou úplně? Kolik vlastně stojí rovnátka? Kdysi dávno v pubertě nás stali na horní zuby kolem 5. Připlácí něco pojišťovna?

Ahoj, kdy nasadit rovnátka, musí posoudit zkušený ortodontista. Nejdřív tě pošlou na rentgen a podle toho se uvidí. Je i klidně možné, že podle výsledku rtg posoudí, že moudráky se nevejdou do pusy a ostatní zuby by se zkřivily, tak ti je doporučí rovnou vytrhnout.
Ceny rovnátek jsou totálně různé podle druhu a lékaře od několika tisíc přes několik desítek tisíc až klidně přes sto tisíc za neviditelná :-D
Takže v první řadě si vyber ortodoncii, třeba i dvě-tři ať máš porovnání, zavolej, objednej se, ptej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
1.9.19 07:46

@Gina rtg mi dělal můj zubař jeden moudrák už je venku druhý se teprve prořezává. Oni si dělají místo tím že mi vytlačujou vpředu zuby. A zubař mi řekl že ty moudráky je zbytečné trhat když mi nedělají žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
2.9.19 11:25

@Ivuska53 S tím trháním je to co člověk to názor. 14-ti letý syn má od asi 2. třídy snímací rovnátka, teď už má prořezané všechny zuby po sedmičky a ortodontistka řekla podle posledního rtg, že by v budoucnu mohl být s osmičkami problém a zase by mu možná zkřivily zuby znovu a chce ho poslat na preventivní vytažení všech. Docela jsem se toho zděsila teda a chci počkat ještě na jeden kontrolní rtg a pak s ním zajít ještě za jiným ortodontistou pro posouzení.
To samé já když jsem byla na vyšetření na první ortodoncii, tak mi bylo řečeno, že automaticky vytrhnout pětky nebo šestky, jinak se mi ty zuby nesrovnají. Pak jsem zkusila pro porovnání ještě jinou ortodoncii doporučenou od kamarádky a tam mi bylo řečeno, že určitě není potřeba nic trhat. Takže prostě fakt nikdy nevíš na koho narazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
2.9.19 16:54

Sice je to rozmazané ale tady by se trhat muselo. Tohle mi udělaly moudráky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
2.9.19 21:37

Tak tohle mi přijde jako dost veliká vada. Já měla jen jedničku dole částečně vylezlou ven a trochu zvlněnou jednu půlku oblouku a jedničku nahoře taky lehce přes a i kvůli tomu mi ty zuby chtěli trhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
3.9.19 10:44

@Gina a to mi zubař řekl že moudráky tam mají místa dost ale že by to chtělo rovnátka i kdybych ty moudráky neměla.. Tak trochu mi to přišlo divný. Kdybych ty moudráky neměla tak bych ty zuby neměla ani takhle křivý.. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
3.9.19 11:43

Právě proto chtějí synovi ty moudráky vyndat už předem ještě před prořezáním, ptž by prý se ty zuby zase asi pohnuly. Opravdu si nech říct názor v min. dvou ortodonciích, oni na to přece jen i koukají trochu jinak, než zubaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.10.19 11:57

Ahoj, rovnátka v dospělosti jsou za mě určitě taky v pohodě. Mě je nandávali, když mi bylo 38, učím a dokonce jsem se s nima i vdávala. Nic mě ani nebolelo a zuby se rovnají. Běž do toho, zvykneš si rychle, jediný co je otravný, že si čistím zuby po každým jídle ale aspoň se nepřežírám na ulici, když není kde vyčistit zuby. Za půl roku mi je budou sundávat, celkem to bude rok a 7 měsíců. Hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
11.3.20 21:00
@Dajdí píše:
@Gina Tak jsem po konzultaci (Doc. Foltán a dalších asi 6lidí :P ) a operaci mám až 28.2.2019 8o Budou mi trhat spodní 5ky (moudráky zůstávají) a posunovat obě čelisti. Rovnátka dostanu zhruba v půlce příštího roku :P

Náhodou jsem narazila na tuhle diskuzi, tak si říkám, že už máš po operaci. :)
Jak si to zvládla a jsi spokojená?? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1320
16.3.20 09:03

@Martina 19 Ahoj, spokojená jsem moc. Byl to teda mazec, bolest šílená 8o a ty gumičky po operaci :roll: Od 23.1. jsem kompet bez rovnátek a tu změnu si nemůžu vynachválit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
16.3.20 11:20

@Dajdí
Mě stačilo co jsem viděla na internetu a musím teda říct, že bych asi nějaký čas odvahu sbírala. :roll:
Jak dlouhá byla rekonvalescence? A co po operaci?
Jestli ti nevadí o tom psát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast