Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Stejně čekám do porodu (4.2.), až mi dodela tu 2 a 4 vpravo
tak jsem se zatím chtěla nějak informovat. To jste mi udělali radost ![]()
@Gina píše:
@Dajdí Tak to teda zírám, do čeho se to hrneš, to si nebudeš moct ani zívnoutA budeš honit akce na přesnídávky
@Gina taky mě čeká nasazení u dr. Švábové, čekala jsem rok. Jsi pořád spokojená?
A nemáte někdo zkušenost s těmi keramickými? Všichni mě straší že se to prý šíleně zabarví kávou, kouřením…což o to, já kávu nepiju a ni nekouřím, zato jsem závislák na zeleném čaji.
Plomby nevadí, korunku mám jednu a taky ničemu nevadí, a to se ten zub teď hodně otáčí. Dokonce i vrtat kaz se s rovnátky dá.
@SarinkaSar1 píše:
A nemáte někdo zkušenost s těmi keramickými? Všichni mě straší že se to prý šíleně zabarví kávou, kouřením…což o to, já kávu nepiju a ni nekouřím, zato jsem závislák na zeleném čaji.
To je pravda, že se zabarví, navíc jsou křehčí než kovová, mně je ortodontistka vůbec nedoporučila.
Ja jsem mela jeden zub mrtvy s vyplni a ten mi krupnul kdyz rovnatka sundavali.. plomby malinke nevadi pokud je zub zivy. To jsou me zkusenosti.. Mela jsem rovnatka na zadni strane zubu, takove ty neviditelne. Kamaradka mela rovnatka behem tehu a po sundani ji nezbyl snad zadny zub zcela zdravy. Jednak jsou zuby v tehu vice nachylne ke kazeni a jednak i to lepidlo trosku narusuje sklovinu, tohle dohromady ji udelalo v puse docela paseku.
@Nejaga píše:
Ja jsem mela jeden zub mrtvy s vyplni a ten mi krupnul kdyz rovnatka sundavali.. plomby malinke nevadi pokud je zub zivy. To jsou me zkusenosti.. Mela jsem rovnatka na zadni strane zubu, takove ty neviditelne. Kamaradka mela rovnatka behem tehu a po sundani ji nezbyl snad zadny zub zcela zdravy. Jednak jsou zuby v tehu vice nachylne ke kazeni a jednak i to lepidlo trosku narusuje sklovinu, tohle dohromady ji udelalo v puse docela paseku.
já mám taky kus zubu polomrtvého, docela se děsím že mi křupne při léčbě a nebo po sundání.
@SarinkaSar1
No je to holt risk, me krupnul, ten tlak na zub je to velky kdyz se to ze zubu musi dat dolu ale nastesti na ten zub jeste sla dat korunka ![]()
já mám keramická rovnátka momentálně čtvrt roku a jsem super spokojená. Kafe piju na litry a zabarvují se gumičky a drátek, přímo zámky mám zatím stále bílé. Ale co pozoruju, tak to ničemu nevadí, protože to je na pohled fakt málo vidět. Když otevřeš pusu a na někoho mluvíš, nepůsobí ta bílá rovnátka jak magnet a každý ti nekouká do pusy, takže ani nezkoumá, jestli ti nezežloutly gumičky. Některé kamarádky si ani nevšimly, že mám rovnátka, natož nějakých dalších detailů.
Někdo tu zmiňoval větší křehkost, o té můj ortodontista vůbec nemluvil, naopak tedy říkal, že bílá rovnátka lépe drží a zámečky se neuvolňují. Takže nevím.
Každopádně za sebe můžu keramická rovnátka doporučit, mám hrozně dobrý pocit, že je to velmi málo viditelné a nepraští to do očí a zatím je mám bez problémů.
A ještě jsem chtěla říct, že ty gumičky (a většinou i drátek) ti každých šest týdnů vymění za nové (tedy aspoň u mě to tak je), takže pak je máš zase bílé, než si je znova stihneš zabarvit ![]()
@kyslík píše:
A ještě jsem chtěla říct, že ty gumičky (a většinou i drátek) ti každých šest týdnů vymění za nové (tedy aspoň u mě to tak je), takže pak je máš zase bílé, než si je znova stihneš zabarvit
Jasně, o jaký si řekneš, třeba střídavě, fantazii se meze nekladou
Akorát ty barevný si asi k bílým zámečkům málokdo nechá implantovat dobrovolně ![]()
@kyslík píše:
Jasně, o jaký si řekneš, třeba střídavě, fantazii se meze nekladouAkorát ty barevný si asi k bílým zámečkům málokdo nechá implantovat dobrovolně
ja maly ty pruhledny zamecky a barevny gumicky jsem si davala, vypadalo to hezky
fakt jo? já myslela, že lidi chtějí ty bílý rovnátka právě proto, aby to nebylo vidět, a ty barevný gumičky ten účel kazí, ne?
@kyslík píše:
@a12fakt jo? já myslela, že lidi chtějí ty bílý rovnátka právě proto, aby to nebylo vidět, a ty barevný gumičky ten účel kazí, ne?
tak ja je mela mezi 18-20 rokem.. kdyz jsou ty zamecky kovovy a do toho ty gumicky tak to vypada blbe.. takova plechova huba
ale s tema pruhlednyma to bylo pekny
klidne i ted v temer 28 bych si ty barevny dala, svetle modry byly moc hezky ![]()